7 trend, ami bizonyítottan vonzóbbá teszi

Nem csodáljuk, ha ön is nehezen igazodik el az aktuális trendek, elborultabbnál-elborultabb divathullámok és a hihetetlen gyorsasággal váltó luxusmárkák között. A végtelennek tűnő információáradatban segít eligazodni a Marie Claire, mely egy hét pontból álló listán keresztül szemlélteti, hogy melyek azok a ruhák, trendek és kiegészítők, amik az olykor akár mérvadónak is tekinthető felmérések, tanulmányok és kutatócsoportok szerint nemcsak nélkülözhetetlenek ruhatárunkban, hanem még vonzóbbá is tesznek minket. Részletek a hajtás után!

1. Magassarkú cipő

Az 1971 óta megjelenő, szexológiával foglalkozó tudományos folyóirat, az Archives of Sexual Behavior kutatása szerint a magassarkú cipős nőket sokkal vonzóbbnak találják a férfiak, mint a lapostalpú cipőt viselő nőket. A magassarkú cipőt viselő nők iránt nagyobb segítőkészséget is mutatnak, sőt nagyobb valószínűséggel is közelednek azokhoz a nőkhöz, akik ilyen lábbelit viselnek. Magassarkú cipőt egyébként a férfiak is viseltek a 17.század elején, azok a lábbelik akkor átlagosan 10 centis sarkokat kaptak. A Perzsiából indult trend később megjelent a Versailles-i udvarban és II. Károly angol király udvarában is.

2. Kis fekete ruha

A kiváló befektetésnek sem utolsó darab a viktoriánus korban, majd később a nagy gazdasági válság idején és a második világháborút követő időszakban is felkapott volt. Az egyszerű eleganciát tükröző kis fekete ruha viselőjét a felmérések szerint olyan pozitív jelzőkkel illették a megkérdezettek, mint a szexis, a bizalomgerjesztő és az intelligens. A fekete ruha mai, jól ismert formáit többek között Coco Chanel 1926-os "Chanel Ford" ruhájának, a Dior negyvenes években bemutatott „New Look” vonalának, valamint Hubert de Givenchy 1958-as egyszerű szabású fekete ruhájának köszönhetjük.

3. Csupasz vállak

Azt gondolta, hogy a férfiakat csak a formás mellek és fenekek hozzák lázba? Gondolja újra! Az University od New South Wales kutatói ugyanis felfedezték, hogy a férfiak erősen vonzódnak olyan testrészekhez is, mint például a női vállak és a kar. Bár egyes kritikusok nincsenek valami jó véleménnyel a vállról leeresztett felsőrészekről, de ettől eltekintve a divatházak újra és újra visszanyúlnak a szexi formához. A hatvanas-hetvenes évek divathullámainak köszönhetően vélhetően az elkövetkezendő pár szezonban is felbukkannak majd hasonló blúzok az utcai divatban.

4. Valami vörös

Az 1965-ben alapított Journal of Personality and Social Psychology csak hivatalossá tette mindazt, amit már eddig is nagyon jól tudtunk. Azaz, a férfiak és a nők által közkedvelt piros szín hivatalosan is a szenvedély, a szerelem és romantika színe lett. Az erős érzelmeket kiváltó árnyalatot leginkább feketével és fehérrel párosítva illik viselni.

5.Test vonalát követő ruha

Az Archives of Sexual Behavior kutatása szerint nemcsak a magassarkú cipőre gerjednek a férfiak, hanem az alakot követő ruhára is. A felmérésből kiderült, hogy a férfiak sokkal előbb felfigyelnek egy homokóra alakú bögyös nőre, mint a langalétákra. Legalábbis akkor, ha a nagyobb mell- és csípőmérettel rendelkező nők alakot kihangsúlyozó ruhában flangálnak. A forma népszerű a hírességek körében is, Kim Kardashian és Demi Lovato például már jópárszor elsütötte ezt a trükköt a vörösszőnyegen.

6. A rúzs

Bár előfordul, hogy egy-egy rosszabb napon nincs kedvünk sem kiöltözni, sem pedig sminkelni, de azért egy kis rúzsozásra még így is a legtöbb nő kapható. Ami teljesen érthető, mivel egy francia egyetem megállapította, hogy azok a pincérnők, akik vörös rúzst használtak, sokkal nagyobb forgalmat bonyolítottak le a férfivendégek körében, mint akik nem használták ezt a színt. A Boston University tanulmánya szerint pedig sokkal vonzóbbak, megbízhatóbbak és hitelesebbnek tűnnek a férfiak körében azok a nők, akik visszafogottan sminkelik magukat.

7. Napszemüveg

Technikailag még semmilyen hivatalos vizsgálat nem támasztja alá, hogy sokat dob viselőjén egy gondosan kiválasztott napszemüveg, de ettől függetlenül a hír igaz. Minden divatrajongó nő tisztában van azzal, hogy sokkal rejtélyesebb hatást kelt, ha az aznapi szerelését egy trendi napszemüveggel párosítja. Szerencsére napjainkban már bármilyen forma divatos, a túlméretezett formától a kis kereken át az aviátor-fazonig.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek