Közösen perel egy márkát Rihanna és Beyoncé

Apaydin Alain / Northfoto

Kellemetlen hónapok várnak a francia Eleven Paris-ra, ugyanis október 6-án kedden Beyoncé, Rihanna, Jay-Z, Kanye West és Pharrell közösen indítottak pert a márka ellen. A bíróság elé vitt ügy központjában az áll, hogy a márka jogtalanul használta fel az ő ruhaterveiket, nevüket és dalszövegeiket – olvasható a Fashionistán.

A panaszt New Yorkban nyújtották be és szeretnék, ha esküdtszéki tárgyalást húznának fel köré. A benyújtott anyag legalább 50 vádpontot sorol fel, a jogsértések és a tisztességtelen verseny mellett kicsit kézzel foghatóbbak azok, amikben a celebek azért neheztelnek, mert visszaéltek az arcukkal, a nevükkel és a szövegeikkel.

Részlet a vádiratból - a honlapról már lekerültek ezek a felsők.
Részlet a vádiratból - a honlapról már lekerültek ezek a felsők.https://www.documentcloud.org/documents/2451255-beyonce.html

A honlap pólószekciójából már lekerültek az ominózus darabok, legalábbis mi csak a Karl is my father (Karl Lagerfeld az apám), a Kate is my ex (Kate Moss az exem) és az Iggy is my grandpa (Iggy Pop a nagypapám) feliratúakat találtuk meg. Az Eleven Paris egyébként népszerű márka a hírességek körében: ruháikat hordja Kendall és Kylie Jenner, Cara Delevingne és Jessica Alba is – sőt, Kate Moss és Solange Knowles még kampányarca is voltak a márkának.

Oszd meg másokkal is!
Mustra