Nincs divatosabb a kék szemfestéknél!

Nem kellett sokat várni arra, hogy újra divatba jöjjön a 80-as évek egyik kedvenc szemfesték árnyalata, a kék, amit már egy évvel ezelőtt is bátran alkalmaztak a divathéten a sminkmesterek. Emlékeznek, tavaly augusztusban nemcsak Rihanna volt látható kék homlokkal a W Magazine szeptemberi címlapján, de Szegedi Kata 2014-es őszi-téli kollekciójának bemutatóján is világoskék homlokot kaptak a kifutóra küldött modellek.

A Huffington Post szerkesztősége felhívta a figyelmünket arra, hogy a feltűnő szín meglepően modern formában tért vissza a 2016-os tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató New York-i divathéten is, ahol többek között Marc Jacobs, Diana von Fürstenberg és Phillip Lim is a merész árnyalatot választotta nyári ruhái bemutatásához. Párizsban pedig a Chanel repülőtérnek berendezett kifutóján illetve a John Galliano által vezetett Maison Margiela shown tűntek fel kék sminkes modellek.

Jenny Packham sminkmestere például bebizonyította, hogy a sokoldalú szín mennyire játékosan mutat, ha annak egy retrósabb, matt hatású, világoskék árnyalatát választja. Hasonló, krémes állagú, csillogó szemfestéket a Lancome oldalán érdemes beszerezni, ahol átlagosan 25 dollárt, azaz 7000 forintot kérnek egy vízálló szemfestékért.

Packhamhez hasonlóan a látványos napszemüvegeiről ismert Karen Walker is egy lágy, ízléses, de mégis csillogó megjelenésben gondolkodott. Amennyiben ilyen fénylő szemhéjat szeretne, akkor a Sephora termékeit érdemes kipróbálnia, a 20 dolláros, 5600 forintos Urban Decay néven futó szemceruzát, valamint a márka ezüstös színű szemhéjárnyalóját, amiért átlagosan 24 dollárt, 6700 forintot kérnek az üzletekben.

Nanette Lepore sminkesei egy pop-art stílusú sminket készítettek a belvárosi fiatal nőket megcélzó tavaszi-nyári kollekcióhoz, amit két típusú, kobalt és türkiz árnyalatú ceruzával készíthetünk el magunknak. Ha nem ijesztik meg az újító ötletek, akkor a felső szemhéját a sötétebb, a szeme alsó részét pedig a világosabb árnyalatú ceruzával festi ki. Ilyen színű, „Smudge Stick” névre keresztelt ceruzákat 22 dollárért, 6145 forintért talál a Sephora és a Nordstrom oldalán.

A Nars sminkmesterei egy egészen különös, egyszerre zavaros és másnapos hatást keltő sminket rittyentettek a Marc Jacobs kollekciót bemutató modelleknek, amit két típusú, egy füstösebb hatású, Velvet Shadow ceruzával és egy mélykék, „Solomon Islands” névre keresztelt festék összeeresztésével értek el. Előbbinél gondoltak a sötétebb és a világosabb bőrű vásárlókra is, a ceruzáért 28 dollárt, 7825 forintot, utóbbiért 25 dollárt, 7000 forintot kérnek a márkánál.

Diane von Fürstenberg modelljeinek a M.A.C. mesterei varázsoltak egy nyáriasan pezsgő, drámai, de egyben friss hatású megjelenést, amit a kozmetikai márka kék és zöld árnyalataival, az „Aquadisiac”, a „Freshwater”, a „Steamy”, illetve a „Swimming” fantázianéven futó festékekkel értek el. Amennyiben úgy szeretne kinézni, mint egy tengerparti istennő, akkor nem kell mást tennie, mint kékkel kipingálni a felső, zölddel pedig az alsó szemrészt. A M.A.C. termékei átlagosan 16 dollárba, 4500 forintba kerülnek a márkaboltokban.

A 3.1 Phillip Lim backstageben is a Nars sminkesei gondoskodtak a modellek trendi sminkjéről. A mesterek ebben az esetben is a márka „Soloman Islands” nevű termékét használták, amit egy vékony, lapos formájú ecsettel, óvatosan vittek fel a modellek felső és alsó szemsarkának egy részére. A hatás vélhetően akkor is ilyen drámai, ha a világoskéket egy türkiz árnyalattal helyettesítjük.

A Détacher modelljei egyszerre voltak nőiesek és ijesztőek a vastagon meghúzott világoskék szemfestékkel, amiről könnyen el tudjuk képzelni, hogy akár divatba is jöhet. Ha nem is a hétköznapi irodai életben, de egy péntek-szombati mulatsághoz simán felraknánk magunknak. A közvetlenül a szemöldökig felhúzott kék vagy topáz színű szemhéjpúdert 4.50 dollárért, 1300 forintért szerezheti be a NYX oldalán, ahol „Glam Shadow Stick” néven fut a termék. Nézze meg a galériában, hogy hogyan festjük kékre a szemünket a következő évben!

Oszd meg másokkal is!
Mustra