Zanza!

bringa-fokusz-kicsiÖltönyös-szoknyás bringások lepték el az országot - eddig húszmillió forintot spóroltak, és két hét alatt egymillió kilométert tekertek.

cikk-tipus-altalanos

bringa-fokuszKét hete zajlik a Biciklivel a Munkába (BaM) őszi kampánya. A szeptember közepétől október közepéig tartó akció félidejénél egymillió kilométer fölött mutat már a csatlakozott bringások össz-számlálója.

Közel tizenkétezren vállalták, hogy az egy hónap során legalább hétszer bringával mennek a munkahelyükre. Ezzel eddig - az MTI jelentése szerint - több mint húsz millió forint benzinpénzt spóroltak és 180 tonna szén-dioxid kibocsátásától kímélték meg a légkört.

Az elegancia szintén nem kérdés, több mint 4 ezer szoknyás, illetve öltönyös tekerést regisztráltak a résztvevők. Vonattal és bringával pedig legalább 500-szor mentet munkába szeptember 16-a óta. Több mint 7 ezer új kerekes csatlakozottk május óta, vagyis a résztvevők élvezik az akciót.

 

További információk: Bringázz a Munkába

 

 

cikk-tipus-linkek

Biciklik zárták körül a városházát, sőt, a levegőbe is felemelkedtek, mégis kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy a kritikus tömeg még nincs meg és a morál továbbra is sántít. | A kritikus és a tömeg – Critical Mass 2009

 

Blogmustra