Kit kell felhívni, ha aszteroida csapódik a Földbe?

És azt tudtad, hogy mit csinálj ha jön a medve? És azt, hogy egyre kevesebben vesznek nyaralót hirtelen felindulásból?

Végérvényesen itt a nyár. Ha esetleg nem jönnél rá a melegből, nyári felhőszakadásból, a fesztiválokból, a szúnyogokból, vagy abból, hogy az egész város fel van túrva, akkor segíthetnek a sajtóközlemények is. Néhány nap leforgása alatt elég sok kifejezetten nyári sajtóközlemény esett be hozzánk, vannak köztük tényleg hasznosak, meglepőek és szimplán csak szürreálisak is, úgyhogy kiválogattuk azokat, amik valamelyik szempontnak megfelelnek, és egy rendhagyó sajtóközlemény-szemlét rittyentettünk belőle. 

Nyakunkon a fesztiválok!

Azaz már el is kezdődött a fesztiválszezon, úgyhogy aki éppen azon aggódik, hogy a gyereke miket művel a barátaival bulizás címén, vagy hogy mire kell odafigyelni, annak tudjuk ajánlani a Telenor és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közös kutatását, amiből kiderül, hogy bár a fiatalok azt gondolják, hogy szüleikhez képest valóban máshogyan vágnak bele az éjszakába, de alapvetően csak a külsőségek változtak – ők ma is úgy buliznak, mint ahogy a szüleik tették azt 10-20 évvel ezelőtt. Annyiban azonban változott a helyzet, hogy a mobilok miatt sokkal könnyebben elérik egymást, az idősebb korosztály szerint viszont a mai fiatalok nagyobb nyomás alatt vannak, amit csak durva bulikkal tudnak kompenzálni.

Ha már durva bulik és fesztiválok

A Balaton Soundon debütál a Safety First, ami tulajdonképpen egy szakértői csapat, amely edukálja a fiatalokat, felhívja a figyelmüket a fesztivál során esetlegesen felmerülő problémákra. Minden terület külön szakértőt kapott a bokaficamtól az ellopott telefonon át a lelki sérülésekig, a belsős szakértőkön kívül pedig a kezdeményezés mellé állt, például Dr. Zacher Gábor toxikológus, Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, Metzker Viki DJ vagy Henry Kettner, akik a fesztiválon is részt vesznek. A kezdeményezés része egy chatbot is, amivel a Facebook Messenger-en keresztül azonnal, a helyszínen lehet jelezni a fesztivál szervezőinek, ha segítségre szorulnak vagy ha problémás esetet észleltek. Így azonnal kaphatnak egyfajta távsegítséget a fesztiválozók. 

Budapestnél is drágább a Balaton

Ezen mondjuk annyira nem lepődik meg senki, aki már járt mindkét helyen, de most itt kifejezetten az ingatlanokról lesz szó, és most jön az érdekes rész: "Egekbe szöktek az ingatlanárak a magyar tengernél, luxuscikké vált a balatoni nyaraló. A vásárlók ugyanakkor tudatosabbak és nem vásárolnak hirtelen felindulásból vízparti ingatlant, holott ez jellemző volt korábban" - vagyis eddig nem volt luxuscikk egy nyaraló, csak nemrég lett az, ugyanitt jelentkezzen nálunk az, aki vett már hirtelen felindulásból egy balatoni nyaralót. 

pénz
giphy.com

És mi újság a Szegedre tartó dínókkal?

Nem úgy mint a medvének, a szegedi Móra Ferenc Múzeumba tartó dinoszauruszoknak legalább vannak papírjaik, igaz rosszak, mert a kikötőben vesztegelnek, adminisztrációs hiba miatt - írta a Móra Ferenc Múzeum még korábban. Az észak-amerikai Midlandból érkező dinoszauruszok még sosem jártak Európában. Miután megoldódtak a migrációs problémák és vonatra tudtak szállni, és szerencsésen meg is érkeztek Szegedre, ahol az "Évmilliók urai – Élethű dinók Amerikából” című kiállításon lehet majd megnézni őket. A tárlaton a mozgó, hangot kiadó „robot-dinók” mellett méretarányos csontváz-rekonstrukciókat és eredeti fosszíliákat is bemutatnak majd.

dinoszaurusz.gif
giphy.com

Mi van ha jön a medve? 

Ha már a medvénél tartunk, akkor semmiképpen sem szeretnénk elhallhatni a History Chanel tanácsait medvetámadás esetére. A Pionírok:Irány a vadon sorozatban ugyanis ez a téma is szóba kerül. Szerintük nagyobb esélye van annak, hogy a vadonban megtámad a napszúrás vagy egy éles tárgy, mint egy medve, úgyhogy inkább érdemes sebtapaszt vinni magunkkal, meg meleg ruházatot, mint medveijesztő paprikasprayt. Ha mégis találkozol eggyel, akkor ne menj utána se gyalog, se autóval, és ne akarj mindenáron fotót készíteni róla, hagyjuk, hogy békében menjen mindenki a saját dolgára, aztán értesítsük az erdészeket. 

medve.gif
giphy.com

És mi van ha jön az armageddon? 

Az is kiderült, hogy már az aszteroidáknak is van világnapja, amit ráadásul a Queen gitárosa, Brian May alapított, aki maga is asztrofizikus, amikor éppen nem a világ egyik leghíresebb zenekarában gitározik. Illetve gitározás közben is, de a lényeg most itt az, hogy a Föld rengeteg meteorittal ütközik naponta, és még milliónyi azonosítatlan aszteroida van körülöttünk, amik a nagyobb városokat veszélyeztethetik, ezért június 29. és július 1. között bárki csatlakozhatott a történelmi párbeszédhez, hogy akár Bill Nye-jal, az Agymenők sorozat sztárjával együtt értekezzen az aszteroidák történetéről és az univerzum jövőjéről, és hogy kell-e hívni Bruce Willist, ha egy hatalmas aszteroida úgy dönt, hogy teljes lendületből a Földbe szeretne csapódni. 

brian may.gif
giphy.com

És mi van, ha egyszerűen csak a nyár jön? 

Erre pedig az Emag küldött nekünk egy túlélési listát, vagyis felvázolták, hogy mi minden fér bele egy nyárba, amihez persze mindent meg is lehet náluk venni. A bikinitest eléréséhez csak eszközöket lehet tőlük rendelni, meg bikinit, a munka oroszlánrésze a tiéd. De ha ezt a projektet elengedted, akkor ott a grillszekció. Olvasgathatsz könyvet napozóágyon, a kerti medence mellett, bekpakolhatod az összes cuccod egy megfelelő utazótáskába és elhúzhatsz valahova, vagy beszereltethetsz egy légkondit, esetleg egy ventilátort, és vehetsz egy TV-t, hogy kánikulában is kényelmesen nézhesd a vb-t vagy bármit. 

nyár2.gif
giphy.com

Közérdekű infó: szabadságolta magát az MKB felülete, avagy a nagy átállás projekt

"Az MKB Bank 2018. június 30. és július 4. napja között hajtja végre az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai, banki informatikai rendszerátállását (Átállás)"- ez így szerepelt a közleményben, vagyis valóban  kapott az egész egy projektnevet is, de nem ám holmi karbantartás, vagy leállás, vagy szünetelés, hanem ÁTÁLLÁS. Csak így, kissé fennkölten.

Aggodalomra egyébként nincs ok, lehet kártyával fizetni, pénzt is lehet felvenni, és az ígéretek szerint aki a fizetését várja, annak sem kell aggódnia, a pénze nem egy fekete lyukba száll majd. Az ÁTÁLLÁSról bővebb infót itt találsz

pénz3.gif
giphy.com
Oszd meg másokkal is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Érdekességek