Az okostelefonja tudja, mikor lóghat meg pisilni a moziban!

Vége a stáblistáig tartó nyomornak, a filmek élvezeti értékét alaposan amortizáló, feszülő hólyagnak, a folyamatos vívódásnak, mikor menjen ki a filmről úgy, hogy ne maradjon le semmiről: igen, természetesen okostelefonos alkalmazás született erre a problémára is. A meggondolatlanul bedöntött literes akciós üdítő, a gyenge hólyag és a túlméretes prosztata problémájára tökéletes megoldás a RunPee applikáció.

A RunPee (szabados fordításban Szaladj Pisilni) bármely okostelefonra letölthető (Androidra kb 225 Ft, iPhone-ra 0,89 euro, vagyis kb. 280 forint), és bár a rossz filmválasztást nem védi ki, arra mindenképpen jó, hogy megmondja, a film mely pillanatában érdemes kirohanni a mellékhelyiségbe úgy, hogy ne maradjon le semmi lényeges vagy látványos fordulatról.

A figyelmes készítők abban is segítenek, hogy ne kelljen folyton a telefont lesni, hiszen akkor amiatt nem tudnánk a filmre figyelni: az app rezgéssel adja tudtunkra, mikor jön olyan 3-5 perces rész a filmben, amiben sem látvány, sem dramaturgia tekintetében nem várható elszalaszthatatlan fordulat, így bátran felállíthatjuk az egész sort, és elhagyhatjuk a termet.

iphone 02 Peetimes screen.png
RunPee

Az app a rezgéses figyelmeztetés mellett megadja a lehetséges szünet pontos idejét, sőt még a végszót is, hogy biztosan jókor álljunk fel, illetve az unalmas jelenet időtartamát, hogy előre felkészülhessünk, mennyi időnk lesz a újra visszaérni a helyünkre.

Ám ez még nem minden, a RunPee üzemeltetői gyakorlatilag minden, mozikba kerülő filmet megnéznek és másodperc pontossággal kijegyzetelnek, majd részletes leírást készítenek a javasolt szünetek alatt történtekről. Így a pisiszünet alatt el is olvashatja, pontosan ki mit mondott és mi történt, míg ön nem volt ott, szóval még tökéletesen képben is lesz, mire visszaért.

iphone 05 Timer screen.png
RunPee

A készítők azokra is gondoltak, akik ugyan bírják a film végéig, ám a stáblista első soránál gyakorlatilag a sort lekaszálva robbannak ki a teremből. Ők bizony lemaradnak a vicces vagy elrontott jelenetekről, vagy egyéb érdekességekről, ezért előre figyelmezetik a használót, ha ilyesmi várható, sőt, még azt is megadják, hogy a lista elején vagy végén jönnek az extrák, és hogy mindez hány percig tart.

iphone 08 RottenTomatoes screen.png
RunPee

Bár ahogy említettük, a RunPee-vel a rossz filmválasztást nem védheti ki, azért ezzel is próbálkoznak. Összegyűjtik a legfontosabb kritikákat (IMDbRotten Tomatoes) és a közösségi oldalak (Facebook, Twitter) információit, valamint az app használóinak véleményeit is az adott filmről, hogy előre eldönthessük, érdekel-e bennünket egyáltalán a film. Ha mégis belenyúlunk egy pocsék moziba, így jártunk – de legalább már nem a húgyhólyagunk miatt fogjuk végigfeszengeni.

Ön szerint is hiánypótló alkalmazás született?

Oszd meg másokkal is!
Mustra