Heti Kimenő Programajanló csütörtöktől csütörtökig

Ezentúl minden héten meg fogjuk mondani, hogy hova kell mennie az egyszeri budapesti embernek, ha ott akar lenni a szeren, ön pedig eldöntheti egytől ötig, mennyire valószínű, hogy ott lesz. A Heti Kimenő csütörtöktől csütörtökig ajánl programokat, mert nem szeretünk már hétfőn azon gondolkozni, mit fogunk csinálni pénteken, meg amúgy is.

Szeptember 06. Csütörtök

Rovatunk első ajánlataként a Mu Színház szolgáltatja a magasszintű kultúrát a táncművészetre fogékonyaknak. Lisbeth Gruwez/ Voetvolk: It’s getting worse and worse, my friend című előadásával nyitja új évadát a színház. A dohányzással lázadó belga táncosnőt egy youtube film (Cassavetes rant) inspirálta, a darab negyvenöt percében a prédikálás mámorát mutatja be a nagyérdeműnek Jimmy Swaggart ultrakonzervatív amerikai televíziós prédikátor beszédét véve alapnak.

Szeptember 07. Péntek

Pénteki kezdésnek mi is lehetne jobb, mint lenézni a Thália Színházba, ahol kezdődik a Vidéki Színházak Fesztiválja, ennek nyitóprogramjaként a Kaszás Attila díjakat adják át este héttől az arra érdemeseknek. Nem kell kapkodni, és érdemes megnézni, hogy milyen előadásra megy el az ember, mert erre hetedikétől egészen tizenötödikéig van lehetősége.

thalia

Szeptember 07. Péntek +1

Ha eleget jópofiztunk a honi színházi közegben, jöhet a lazítás. Erre idén szeptember hetedikén az Aqua-Worldben lesz lehetősége a feltehetően inkább fiatalabb korosztálynak, de ki tudja. A rendezők Dj Whiteboy-jal(!), Batucada dobshow-val, meg fényekkel dobják fel a hangulatot. A fél háromig tartó pancsolás amúgy nyárzáró buli is egyben, bár ők summer closing éjszaki fürdőparty-nak hívják. Számunkra kizárólag a csúszdázás miatt vonzó, mea culpa.

Szeptember 08. Szombat

Szeptemberi fesztiválhiszti van, a Kolibri Színház egész napos programmal készül a 2012-2013-as évadra, és ők is összeverbuváltak fellépőket az ország minden pontjából. Már fél tíztől lehet menni kis családdal vagy anélkül, ráadásul a belépés is díjtalan.

kolibri

Szeptember 08. Szombat +1

Budapest is lezárja a nyarat, hiszen ezen a napon ér véget a Budapesti Nyári Fesztivál, ahol a Vamp, vámpírmusical helyett most inkább tangot ajánlunk, a Tango no tango című előadást, ha bírjuk még a héten a táncot.

Szeptember 09. Vasárnap

Közeleg a tél, így aztán a legjobb kihúzni a szabadba amíg lehet, de aztan nem túlszívni a friss levegőt, mert még lemarad a Tháliában a Bagó Bertalan rendezte szuzai menyegzőről.

Szeptember 10. Hétfő

Új hét, új élet, mi rögtön a nosztalgiával nyitnánk, bár a tizedik Spinoza zsidó fesztivál már vasárnap elkezdődik. Mi repertoárjukból az Alfonzo- Idefigyeljenek emberek című előadást ajánljuk, ami a száz éve született humoristára emlékezik, Kalmár Tibor beszélget a művész fiával, Markos Istvánnal.

Szeptember 11. Kedd

Ha netalán versenylázban égnénk, akkor szólunk, ezen a napon rendezik a 46. Budapesti Nemzetközi Zenei Verseny középdöntőjét, ami Szigeti József Nemzetközi Hegedű és Brácsaverseny is egyben, de mi maximum egy lazítós S. Márton trió és Harcsa Veronika koncertre mennénk a Szimpla kertbe.

filhar

Szeptember 12. Szerda

Végre szerda, el lehet kezdeni a piálást, amire remek lehetőséget ad a huszonegyedik Budavári Borfesztivál, ami mit ad isten, pont ezen a napon indul és egészen tizenhatodikáig tart. A rendezvény leginkább arra jó, hogy irreális áron kóstolgassunk borokat, de úgy is felfoghatjuk, hogy vettünk egy igen drága poharat. Meg némi kilátást fővárosunkra. Ha viszont inkább újra a kultúra mellett tennénk le a voksunkat, akkor nem árt megnézni a tatabányai Jászai Mari Színház Nóráját a Tháliában, kiváltképp azért, mert a Társasjáték című HBO sorozatból is ismert Balsai Mónika játssza a címszerepet. Jó szórakozást a hétre.

Érdekességek