Menjen színházba éjszaka, nézzen peep-show-t, sminkeljen Kováts Adéllal

Március 31-én szombaton tizenhárom fővárosi színházban várják a közönséget különleges programokkal egészen április 1-jén hajnalig. A programok között szerepelnek rendhagyó, interaktív programok, kiállítások, eddig még nem látott előadások, gyermekműsorok, koncertek és beszélgetések is.

Első alkalommal rendezik meg Budapesten a színházak éjszakáját. Az eseményről tartott sajtótájékoztatón Csomós Miklós főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy a fővárosnak fontosak a színházai. A közönség száma csökken, szükség van tehát a nézők megtartására, sőt nevelésére ahhoz, hogy színházszerető generációk nőjenek fel - tette hozzá. A programban részt vesz a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a József Attila Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Színház, a Madách Színház, a Mikroszkóp Színpad, az Örkény István Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Szabad Tér Színház, a Thália Színház, az Új Színház és a Vígszínház. A rendezvényt Tarlós István főpolgármester nyitja meg március 31-én 16 órakor a Városháza téren, ahol a rendezvény egy színházi fotókból és plakátokból álló, egy hétig látható kiállítással kezdődik.– adta hírül az MTI.

A színházak éjszakájának szervezését vállaló Radnóti Színház igazgatója, Bálint András elmondta: a megnyitón és a kiállításon kívül nincs központi rendezvénye az eseménynek, minden színház az általa összeállított programmal várja a nézőket. Hangsúlyozta: ez egy színházbarát, közönségbarát éjszaka lesz, amelynek legfontosabb célja, hogy a fiatalok eljussanak a színházba, az érdeklődésüket felkeltsék.
“Érhet bennünket kritika, érjen is, hiszen ez az első Színházak Éjszakája, ami egy nagyon közönségbarát este lesz. Arról is szól, hogy a fiatalok érdeklődését felkeltsük” – összegzett Bálint András.

A Radnóti Színházban Kováts Adél sminkelési, Szervét Tibor jogi, életvezetési és ablaktisztítási tanácsokat ad, Gazsó György bort kóstol és kóstoltat, de találkozhatnak Adorjáni Bálinttal, Petrik Andreával, Csányi Sándorral, Schneider Zoltánnal és Szávai Viktóriával is. Lesz még peep-show, részt vehetnek A hős és a csokoládékatona dalainak koncertjén.

A Színházak Éjszakája program kizárólag karszalaggal látogatható. A tizenhárom színházba érvényes karszalag megvásárolható a programban résztvevő színházak jegypénztárában és szervezésén, a jegy.hu oldalon, illetve az esemény honlapján. A felnőtt karszalag 1700 forint, a diák karszalag 1000 forint, gyerek karszalag 100 forint (6 éves korig).

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek