Padlizsános lasagne hús nélkül – gluténmentes, tojásmentes recept

Isteni finom lasagne egy óra alatt a család asztalára. Nem hiányzik belőle az íz, az illat és a hús vagy a tészta sem. Gluténmentes, tojásmentes recept.

Finom és gyönyörű, egészséges étel.
Finom és gyönyörű, egészséges étel.ARTindividual

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 darab nagyobb padlizsán, szeletelve
  • 1-2 evőkanál növényi olaj
  • 75 gramm parmezán sajt
  • 250 gramm ricotta
  • 2 bögre fokhagymás-bazsalikomos paradicsomszósz
  • 125 gramm mozzarella reszelve
  • só és bors ízlés szerint
  • fűszerek (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Vágjuk szeletekre a padlizsánt, majd nagyon kevés forró olajon süssük meg őket (mindkét oldalát, összesen mintegy 3-4 perc alatt). Fűszerezzük sóval, borssal és tegyük félre.

Közben készítsük el a fokhagymás-bazsalikomos paradicsomszószunkat, amihez sót, borsot és tetszés szerinti fűszereket (bazsalikom, oregánó, kakukkfű) adunk.

A rétegezés következik: tegyünk egy kizsírozott tál aljába egy keveset a szószból, majd a padlizsánszeleteket, a ricottát, a paradicsomszószt és egy keveset a parmezános-mozzarellás sajtkeverékből. Addig folytassuk, ameddig van alapanyagunk, a tetejére a paradicsomszósz és a ricotta kerüljön, majd ezt is szórjuk meg a sajtos keverékkel. Süssük készre az előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek