Hozzávalók 6 adaghoz
- 2 darab nagyobb padlizsán, szeletelve
- 1-2 evőkanál növényi olaj
- 75 gramm parmezán sajt
- 250 gramm ricotta
- 2 bögre fokhagymás-bazsalikomos paradicsomszósz
- 125 gramm mozzarella reszelve
- só és bors ízlés szerint
- fűszerek (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Vágjuk szeletekre a padlizsánt, majd nagyon kevés forró olajon süssük meg őket (mindkét oldalát, összesen mintegy 3-4 perc alatt). Fűszerezzük sóval, borssal és tegyük félre.
Közben készítsük el a fokhagymás-bazsalikomos paradicsomszószunkat, amihez sót, borsot és tetszés szerinti fűszereket (bazsalikom, oregánó, kakukkfű) adunk.
A rétegezés következik: tegyünk egy kizsírozott tál aljába egy keveset a szószból, majd a padlizsánszeleteket, a ricottát, a paradicsomszószt és egy keveset a parmezános-mozzarellás sajtkeverékből. Addig folytassuk, ameddig van alapanyagunk, a tetejére a paradicsomszósz és a ricotta kerüljön, majd ezt is szórjuk meg a sajtos keverékkel. Süssük készre az előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.