A legfinomabb kakaós-banános shake – tej-, cukor- és gluténmentesen

Kell egy jó shake-recept, ami pár hozzávalóból, néhány perc alatt elkészül, mindenkinek ízlik, és tejmentes, cukormentes, gluténmentes? Tessék.

Hűsítő étel és ital is egyszerre.
Hűsítő étel és ital is egyszerre.Amguy

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 dl növényi ital (pl. mandulatej)
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • fél banán
  • 10-15 jégkocka

Elkészítés:

A hozzávalókat turmixgépben vagy egy magas pohárba téve botmixerrel gyorsan összeturmixoljuk, és poharakba öntjük. Nagyon édesszájúaknak körülbelül egy evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer hozzáadása javasolt.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Zöldséges töltött krumplis pogácsa glutén-, tej-, tojás- és húsmentes recept Zöldséges töltött krumplis pogácsa glutén-, tej-, tojás- és húsmentes recept

Ez a káprázatos recept a bizonyíték arra, hogy a gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és húsmentes ételek is lehetnek izgalmasak és finomak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Jeges banános-mogyoróvajas smoothie – ez a reggeli rengeteg energiát ad majd

Egy igazi sűrű, reggeli finomság, ami tökéletes akkor, ha csak néhány perced van. Tarts a fagyasztóban mindig néhány karika banánt, így másodpercek alatt elkészül az egészséges fagyihelyettesítő.

2021. június26., 10:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Angol csokis puding – egy kevés konyakkal gőzöld tökéletesre!

Igazi hétvégi desszert: izgalmas, odafigyelős, különleges, sokféleképpen variálható, mégsem nehéz elkészíteni. Az angolok imádják, érdemes adnod egy esélyt neki és kifejleszteni a saját kedvenc változatod belőle.

2021. március15., 12:52

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Túrós, piros gyümölcsös pite (cukormentes recept)

Ez a könnyed, krémes, túrós pite a nyári melegben nagyon jólesik majd, de akkor is érdemes elkészíteni, ha nem tudunk mit kezdeni a rengeteg szezonális gyümölccsel.

2020. július27., 06:04

Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

2020. július27., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek