Egy energiagolyó energia- és tápanyagtartalma (a megadott recept alapján): 72 kcal, 9 g szénhidrát, 2,5 g zsír, 1,5 g fehérjeSzarka Dorottya
Hozzávalók 20 darabhoz
- 100 gramm kinoa
- 70 gramm gluténmentes zabpehely
- 50 gramm datolya
- 50 gramm aszalt vörös áfonya (vagy más aszalt gyümölcs)
- 50 gramm földimogyoró (vagy más olajos mag, pl. mandula)
- 50 gramm étcsokoládé (pasztilla vagy apróra vágva/törve)
Elkészítés:
A datolyát felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd összeturmixoljuk. A kinoát jól átmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. 15 perc után elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a zabpelyhet, a datolyapépet és 5 percre lefedjük.
Ízlés szerint összekeverjük aszalt gyümölccsel, olajos magvakkal, csokoládéval.
Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, majd előmelegített, 170 °C-os sütőben 10-15 perc alatt kiszárítjuk.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.