![Egy energiagolyó energia- és tápanyagtartalma (a megadott recept alapján): 72 kcal, 9 g szénhidrát, 2,5 g zsír, 1,5 g fehérje](https://kep.index.hu/1/0/3242/32425/324258/32425835_1fc333e681faca635689bed40196a6b5_wm.jpg)
Hozzávalók 20 darabhoz
- 100 gramm kinoa
- 70 gramm gluténmentes zabpehely
- 50 gramm datolya
- 50 gramm aszalt vörös áfonya (vagy más aszalt gyümölcs)
- 50 gramm földimogyoró (vagy más olajos mag, pl. mandula)
- 50 gramm étcsokoládé (pasztilla vagy apróra vágva/törve)
Elkészítés:
A datolyát felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd összeturmixoljuk. A kinoát jól átmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. 15 perc után elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a zabpelyhet, a datolyapépet és 5 percre lefedjük.
Ízlés szerint összekeverjük aszalt gyümölccsel, olajos magvakkal, csokoládéval.
Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, majd előmelegített, 170 °C-os sütőben 10-15 perc alatt kiszárítjuk.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
![Gluténmentes almás-zabpelyhes muffin: ízletes és egyszerű reggeli](https://kep.index.hu/1/0/3212/32126/321268/32126803_2464171_78312bf6b55394a01891361e621215f3_wm.jpg)
Almával töltött, fahéjas-zabpelyhes muffinrecept, amit gluténmentes és cukormentes verzióban mutatunk, és tejmentessé is tehető.
Tovább olvasom