A szülők fele újra bevezetné a pálcázást

Ma már nem csak a tanárok, de a szülők is félnek saját gyerekeiktől. Különösen a fegyelmezés jogi szankcióitól. Egy brit felmérés szerint ugyanakkor nem csak a szülők, de a diákok is több hatalmat adnának a tanárok kezébe a kezelhetetlen diákokkal szemben.

A tanárok félnek diákjaiktól

A fegyelmező eszközök közül a Nagy-Britanniában komoly hagyományokkal bíró pálcázásra is rákérdeztek a kutatók. A szülők 49 százaléka, míg a diákok 19 százaléka szerint a brit osztálytermekbe vissza kellene hozni a pálcázást mint fegyelmező eszközt.

A brit Times Educational Supplement (TES) nevű szervezet felmérése szerint természetesen a kevésbé durva fegyelmezést többen támogatják. Az osztályból való kiküldést a szülők 89, a iskola utáni elzárást 88, az ebédidő alatti elzárást pedig 87 százaléka támogatja. A szülők mindössze 55 százaléka ért egyet azzal, hogy az iskolában üvöltözzenek a gyerekével.

A kutatásból az is kiderült, hogy a szülők 91 százaléka úgy gondolja, a tanárok egyre inkább félnek a diákjaiktól, és 86 százalékuk azt mondja, hogy a szülők is félnek saját gyerekeiktől. Tízből kilenc szülő szerint a fegyelmezéstől, és annak esetleges jogi szankcióktól.

A szülők meleg színészt, a gyerekek Dumbledore-t szeretnék tanárnak

A kutatásban arra is rákérdeztek, kit tartanának ideális női és férfi tanár személyiségnek a valódi és kitalált hírességek közül. A szülők körében 40 százalékkal a homoszexualitását nyíltan felvállaló népszerű színész, Stephen Fry végzett az első helyen, míg a diákok 36 százaléka a Harry Potter könyvekből ismert Albus Dumbledore mellett tette le a voksát.

A legideálisabb női tanárnak a szülők 48 százaléka az ismert tévés személyiséget, Carol Vordermant tartja, míg a diákok 40 százaléka a Harry Potter könyvek szerzőjét, J.K Rowlingot látná legszívesebben a katedrán.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek