Vízipókok tempóznak a medencében

A kicsiknek lételeme a víz és a napfény - jó választás ezért nyárra a vízparti vagy úszótábor. Ezek közül ajánlunk hármat, de érdemes elvándorolni a legközelebbi uszodáig, mert a legtöbb helyen tartanak az edzők nyári napközis táborokat. Egy alkalmat megnézhetünk, és ha szimpatikus a táborvezető, akkor jó program a kicsiknek. Ha ovistársak együtt mennek, még élvezetesebb a közös úszástanulás és parti pihengetés.

A Kalovits-program tart Balatonszemesen babaúszó tábort a Szinbád Hotelben három időpontban:
Július 12-15
Augusztus 2-5
Augusztus 21-26

A szállást és ellátást egyénileg kell intézni, a foglalkozásokon minden korosztály részt vehet, 12, illetve a harmadik időpontban 18 ezer forintért, 2000 forint testvérkedvezménnyel. Jelentkezés: 20/923-24-88

A Kalovits-módszer alapjait az egymásra figyelés, megnyugtató vízi közeg, a babák egyéniségének elismerése a család közös élményeként alkotják - sok énekkel és játékkal. A program nevelési módszer, tudatosan felépített játékrendszere segítséget nyújt a családi kötődések elmélyítéséhez, a gyermekek testi-lelki fejlődéséhez, közelebb visz bennünket gyermekünk megismeréséhez. Az uszodai foglalkozásokat 3 hónapos kortól javasolják, felső korhatár nincs. (Az ún. búvárreflex ugyan 4-6 hónapos kor után valószínűleg elmúlik, de a családi vízi foglalkozások alkalmával ennek nincs túl nagy jelentősége. A Kalovits-módszer célja ugyanis nem a babák edzése, víz alá "nyomogatása", tüdőkapacitásának növelése, ezért a 8-10 hónapos, vagy akár id?sebb babák (és szüleik) is örömmel vesznek részt a vízi játékokon.

A kezd? csoport 3 hónapig tart, ezt követik a különböző szintű haladó csoportok, majd 3-3 és fél éves körül (függően a gyermekek egyéniségét?l, fejlődési ritmusától) egy "átmeneti " időszak után folytatódnak a foglalkozások úszásoktatás formájában - továbbra is játékosan, de már szülők nélkül.

Szintén babaúszást lehet tanulni és közben lazítani a Kolpingban. Minden évszakban szerveznek tábort, 3 hónapostól 2 éves korig. Itt minden, de minden van, ami csak gyerekszemnek és gyerekszájnak ingere, és ha egy évesnél idősebbel megyünk, akkor lepasszolhatjuk időnként a megőrzőben, hogy mi is kiélvezzük a wellnesst. Már ha nem szorongjuk végig azt a pár órát (ahogy én a kommentelőinket ismerem...) A tábor semmibe nem kerül, csak éppen a Kolpingban lenni meglehetősen drága, de volt ott ismerősöm, és ódákat zengett róla, úgyhogy ha telik rá, megéri. A 6 nap félpanzióval 78 500 egy darab mamának és egy darab 2 év alatti babának. (De hol van a papa?)

Kicsit nagyobbaknak ajánljuk a Sportuszodában és a Komjádi uszodában lévő napközis gyerekúszó táborokat a Darnyi Tamás Úszóiskolától. Ötéves kortól lehet menni, kisbusz szállítja a gyerekeket, kapnak ebédet és uzsonnát, úsznak kétszer, tornáznak, és nagyon barnák lesznek a hét végére. Az ára barátibb, 12-15 000 forint hetente.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek