A vizes jegyek a leginkább hajlamosak hízásra

asztrodiet_mA vizes típusok, akiknek képletében a Rák, Skorpió, Halak principium hangsúlyos, nagyon érzékenyek a környezeti hatásokra. Hajlamosak a hízásra és a depresszióra is.

Az ideális étrendjükben a grillezett, párolt zöldségek és barnarizsből is megtalálható, és a dinnye kivételével minden gyümölcs ajánlott ennek a típusnak. Asztro Diéta.5.rész

1. rész: A tüzes jegyek : ragadozók

2. rész: A Kosnak kerülnie kell a tömény szeszt

3. rész: Az Oroszlánnak a vörösbor és a szamba

4. rész: A Nyilas mája nem bírja az alkoholt

Az asztrológiai hagyományok szerint az elemek arányainak felborulása különböző egészségi problémákat okozhat. A túlsúly vagy a kóros soványság, különböző étkezési rendellenességek részben szintén ilyen arány- eltolódásokkal magyarázhatók. Az alkatunkhoz illő étrend, mozgásformák összeállításával helyre állítható a felborult egyensúly, akár velünk született sajátosságról van szó, akár átmeneti, életvitelünknek, aktuális bolygóhatásoknak tulajdonítható állapotról.

Fogékonyabbak a fertőzésekre

Az orvosi asztrológiában a víz elem kapcsolatban áll a szervezet folyadékháztartásával, testnedveivel: pl. a vérrel, nyállal, nyirokrendszerrel. Szerepet játszik a keringésben, kiválasztásban, síkosítja, hűti és átmossa a szervezetet

A vizes típusok (akiknek képletében a Rák, Skorpió, Halak principium hangsúlyos) úgy fizikai, mint érzelmi, lelki szinteken nagyon érzékenyek a környezeti hatásokra. Az átlagosnál fogékonyabbak pl. a bakteriális, vírusos, gombás fertőzésekre, allergiás betegségekre, könnyen megfáznak és fizikailag is sérülékenyebbek. Egészségi problémáik idöről időre visszatérnek.

A legjobb öndiagnoszták

A testi betegségeknek megvan a maguk lelki- érzelmi háttere, az ő esetükben ez fokozottan igaz. Mások negatív gondolatai, akár kimondatlan elutasításuk is, a különböző érzelmi problémák a szó szoros értelmében is megbetegíthetik őket.

Bámulatos intuíciójuk révén gyakran még mielőtt orvosi kivizsgálásra mennének pontosan ráéreznek a saját vagy mások testében zajló folyamatokra. Ez az adottságuk azonban hipochondriába is átcsaphat, ha képzelőerejük minden apró- cseprő tünetet felnagyít.

Hajlamosak a depresszióra

Hangulataik szeszélyesen hullámoznak, hajlamosak lehetnek a depresszióra és más kedélybetegségekre. Kötődésük gyakran érzelmi függőséggé válik, egyszersmind más fajta szenvedélybetegségekre is hajlamosakká válhatnak. A fájdalmat rosszul tűrik, ha érzelmi válságba kerülnek, szinte automatikusan kezdenek el túl sokat enni- inni, így próbálva kikúrálni magukat.

Rendszerint hajlamosak a hízásra. Érdekes, bár számukra nem túl örvendetes sajátosságuk, hogy érzelmi állapotuktól függően egy - két nap alatt is képesek lehetnek több kilóval is gyarapodni. A Hold fázisai szintén kihathatnak testsúlyukra. (Növekvő holdkor természetes, hogy valamennyi élő szervezet "vizesebb", de ők erre is fokozottan reagálnak.)

Hasonlóképpen, menstruációs ciklusuk előtt a vizes karakterű nők sokkal jobban felpuffadnak társaiknál. Másik jellemző vonásuk, hogy stressz, érzelmi nyomás hatására szervezetük még jobban megköti a vizet. Ilyenkor csak nagy nehézségek árán szabadulhatnak meg súlyfölöslegüktől. A tüzes típusokhoz hasonlóan kiegyensúlyozatlan élettempójuk, idegenkedésük a testgyakorlatoktól tovább ronthat a helyzeten.

Ha túl sok a víz elem a horoszkópban

Az emésztés, az anyagcsere, felszívódási folyamatok lelassulnak, a szervezetben felgyűlő víz ödémásodást, ciszták, daganatok, hólyagok képződését, candidásodást idézhet elő. Gyakori a súlyfölösleg is, aminek csökkentéséhez önmagában még egy minden tekintetben ideálisan összeállított diéta is kevés, ezért az anyagcsere folyamatokat is gyorsítani kell. A tartós javuláshoz a mozgás nélkülözhetetlen . Ha a sportolást túlságosan megerőltetőnek, unalmasnak találják, a muzikális vizes típusok még mindig feloldódhatnak a táncban. A rendszeres, megfelelően felépített, szakszerű böjtkúrák szintén segíthetnek az egyensúly helyreállításában.

A cukrozott üdítők természetesen kerülendők, akár csak az édesség más formái is, hiszen megkötik a vizet. Ez azonban komoly próbatételt jelenthet a rendszerint nyalánk vizes típusoknak. Áthidaló megoldásként édesítsenek mézzel, ha pedig desszerteket fogyasztanak, ne keverjék más fogásokkal. Kerülniuk kell a túl olajos, zsíros, sós készítményeket, a tejtermékeket, élesztővel készült péksüteményeket is.

vizesjegy_belso

Szervezetüket könnyű, száraz, csípős, lehetőleg melegen fogyasztandó ételekkel "száríthatják" Grillezett, párolt zöldségek, hüvelyesek mellett fogyasszanak barnarizst, ami természetes vízhajtó hatású, a magas víztartalmú dinnye kivételével sok gyümölcsöt..

Emésztésüket bazsalikommal, kakukkfűvel serkenthetik, a petrezselyem, boróka bogyó a szövetekben megkötött víz mennyiségét csökkenti, a fokhagyma, olíva olaj pedig a vírusokat, baktériumokat, gombákat pusztítja.

Ha túl kevés a víz elem a horoszkópban

A méreganyagok nehezen távoznak, a szervezet hajlamos a kiszáradásra. A képletek tulajdonosai alvás zavarokkal küszködhetnek, nem túl gazdag a fantáziájuk, érzelmileg elsivárosodhatnak. Végtagjaik szárazak, akárcsak bőrük és a hajuk, ízületeik merevek. A tápanyagok, vitaminok nehezen szívódnak fel szervezetükben.

A víz elem kiegyensúlyozásához mindenek előtt sok folyadékot kell inniuk.Fontos szem előtt tartaniuk, hogy egészséges, felnőtt ember napi szükséglete 1,5 - 2 l. Cukrozott üdítők helyett inkább frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevekeket, ásványvizet, forrásvizet fogyasztanak édesítőként pedig mézet és más, természetes készítményeket.

Gabonafélékből álló étrendjüket egészítsék ki tökfélékkel, uborkával, dinnyével és más fajta nedvdús, húsos zöldség- és gyümölcs félékkel, iktassanak be algaféléket, édesgyökeret, tejtermékeket. Az olyan természetes vízhajtókkal, mint a répa,zeller, káposztafélék, spárga, a zöld fűszerek nagy része érdemes csínján bánniuk, sót viszont nagyvonalúbban fogyaszthatnak másoknál.. Bármennyire egészségesek is egyébként a böjtkúrák, nekik tanácsosabb elkerülniük, akárcsak a tűző napfényt, nagy hőségben való jövés - menést.

Szerzőnk asztrológus

Oszd meg másokkal is!
Mustra