Sültparadicsom-leves olasz hangulatban

Az olasz ételekkel nehéz tévedni, ez a leves is olyasmi, amit mindenki szeret. Tálalhatod olvasztott sajtos bagettel, olasz, napon szárított sonkával, de akár olívakrémes pirítóssal is.

A bazsalikomot ne hagyd ki a tetejéről.
A bazsalikomot ne hagyd ki a tetejéről.Fotó: Floortje

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 deci paradicsom meghámozva, kimagvalva, apróra vágva
  • 4 darab aszalt paradicsom
  • 2 ek. olaj
  • 1 fej sütőben sült fokhagyma
  • 5 deci alaplé
  • ízlés szerint friss bazsalikom és kockázott mozzarella a tetejére
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 mk. balzsamecet
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Süsd vagy grillezd meg a beolajozott paradicsomokat, a sütőben puhítsd meg a fokhagymát. Ezek után már csak annyi dolgod van, hogy összeforralj minden hozzávalót, és turmixban keverd krémesre. Friss bazsalikommal és sajttal a tetején tálald, vagy az aszalt paradicsom olajában megforgatott krutonokkal. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Karaj savanyú káposztával, jó borsosan – még egy tipp a legnépszerűbb húsféle felhasználására

Tört burgonyával vagy majonézes krumplisalátával szeretjük a legjobban tálalni ezt a fogást, ami után garantált a kajakóma. Ha elkerülnéd, snidlinggel és jó sok paradicsomból készíts mellé salátát, fehérborecettel ízesítve.

május13., 12:52

Ez a zöld leves tökéletes a tavaszi méregtelenítéshez

Finom az íze, pofonegyszerű, ráadásul egy kevés pestóval és kenyérszeletekre pirított mozzarella sajttal remek, lakató fogást varázsolhatsz belőle, ami hétvégi vacsoraként is megállja a helyét.

március20., 10:24

Pulyka-vadrizs leves – egészséges és laktató fogás, ami nem nehezít el

A gazdag leveseket azért szeretjük, mert jó kis munkahelyi fogás lehet belőlük úgy, hogy nem nehéz egészségessé varázsolni őket. Ebbe nálunk mindig olyan zöldség kerül, amiből éppen van a hűtőben – a borsótól a karalábéig mindennel működik.

február20., 06:00

Még egy ötlet marhahúsos receptekre: klasszikus sajtburger a titkos szósszal

És mindjárt nem is lesz akkora titok, ha elmondjuk, mire bukkantunk az internet sűrűjében a legfinomabb darált húsos recepteket kutatva. Ha egy hagyományos hamburgert összedobsz, egészen más íze lesz vörös pestóval és olvadt mozzarellával, mint kéksajttal vagy kapros, uborkás mascarponéval. Nálunk ez a változat nyert, de mini változatban szívesen tálalunk mindegyikből egyet-egyet.

május15., 10:44

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

május15., 10:24

Jöhet egy különleges, darált húsos recept? Ezzel a mexikói hangulatú sült tésztával nagyon kevés munkád lesz

Csak megfőzöd a pennét, megpirítod a húst, és mindent a sütőbe dobsz néhány percre. A mexikói hangulatért a tetejére olvadt sajtot ne felejtsd el jól megpakolni salsával, friss avokádóval és néhány kanál sűrű, hideg tejföllel.

május15., 11:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.