Heti kedvenc receptünk: isteni, szaftos karaj tejszínnel, parmezánnal és fehérrépával

Ha valamit érdemes az utolsó cseppig kitunkolni néhány szelet friss bagettel, az ez a remek, sűrű, tejszínes finomság!

Akár néhány frissen szeletelt bagett is remek mellé.
Akár néhány frissen szeletelt bagett is remek mellé.elena_hramowa

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 25 dkg gomba apóra vágva
  • 25 dkg fehérrépa felkarikázva
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 0.5 dl tejszín
  • 2 nagy szelet karaj
  • ízlés szerint só, bors, tárkony és citromhéj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. (étkezési keményítő, ha szeretnéd besűríteni)
Recept idők

Elkészítés:

1. Helyezd a befűszerezett húst a hagymákkal a forró zsiradékok keverékére.

2. Pirítsd meg kissé mindkét oldalát, majd fedő alatt is adj neki vastagságtól függően 6-9 percet, hogy átsüljön.

3. Vedd ki a lábasból, és pirítsd össze a fehérrépát a gombával, majd add hozzá a bort, és hagyd 5 perc alatt elfőni. 

4. Ha ezzel megvagy, mehet hozzá a tejszín, és abban puhítsd meg kis lángon néhány perc alatt a keveréket. 

5. Fűszerezd alaposan, majd a legvégén sűrítsd be a mascarponéval elkevert liszttel.

6. A legvégén keverd hozzá a sajtot és a húst, és már tálalhatod is egy adag frissen főtt tagliatelle tetején. 

kapcsolódó Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok
Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok

Roskadásig vannak a hentespultok, te meg csak nézel, hogy mit vegyél vacsorára? Az addig oké, hogy hús. De sertés, marha, kacsa, pulyka vagy csirke? És milyen része? Miből készül a pörkölt, a gulyás, a sült hús vagy éppen a kocsonya?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

február17., 10:36

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

február19., 12:56

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

február14., 06:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

február12., 06:24

Mustra