Te tudod, mit takarnak pontosan ezek az izmusok?

GettyImages-1162767388 (1)

Nemcsak a 20. század elején egymással konkuráló vagy egymásból táplálkozó művészeti irányzatok nevei végződnek izmusra, hanem például politikai vagy gazdasági ideológiák elnevezései is. Így aztán annyi izmus létezik már, hogy a perfekcionizmussal élők is csak nehezen igazodhatnak el közöttük. És te?

Szuprematizmus, szocializmus, expresszionizmus, feminizmus, nacionalizmus, bolsevizmus… Vannak izmusok, amikről történelemórán hallhattál, másikakról művészettörténeti vagy közgázos, esetleg politológiai tanulmányok alkalmával, ezért nem csoda, ha kuszák a megkopott emlékek.

Fussunk egy saskört, és vessünk pár hevenyészett pillantást az izmusok világára!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3 találat: Nem jellemzi a maximalizmus ezt a megoldást, de a következő kvíz reméljük, izmosabb lesz!

4–7 találat: A minimalizmushoz sok, a maximalizmushoz kevés, de tulajdonképpen szép eredmény, bravó!

8–10 találat: A perfekcionizmus kísérte utadat, valószínűleg az iskolapadban és most, e kvíz megoldásakor is, gratulálunk hozzá!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra