Pizzát is készíthetsz csirkemájjal, mutatjuk, hogyan!

Friss petrezselyemmel a tetején és néhány kanál hideg tejföllel lesz a legfinomabb ez a magyaros pizza, ami, ha szereted a csípőset, simán elbír egy késhegynyi füstös csiliport is.

Bacon helyett napon szárított sonkával is nagyon finom lesz.
Bacon helyett napon szárított sonkával is nagyon finom lesz.Image Source

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag pizzalap
  • 30 deka csirkemáj apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 kisebb pohár tejföl
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 15 deka reszelt trappista
  • friss petrezselyem a tetejére
  • 5 deka baconkocka
  • 1 tk. vaj
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát kézzel nyújtsd vékonyra, mert ezt a pizzát nem szabad túl sokáig sütni. A forró zsiradékok keverékén süsd néhány percig a hagymát, majd add hozzá a májat, fokhagymát, bacont és a fűszereket. Süsd majdnem egészen készre néhány perc alatt. A tésztát kend meg a mascarpone és tejföl keverékével, arra mehet a máj és a sajt, majd süsd készre a forró sütöben 10 perc alatt. Petrezselyemmel a tetején tálald. 

kapcsolódó Ezek a menő fogások mind csirkemájból készültek
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Szójaszósszal pirított füstölt tofu mézes, grillezett gyümölcsökkel

Ki mondta, hogy egy húsmentes fogás nem lehet igazán finom? Muszáj vitatkoznunk, és van egy jó érvünk is: ez az a gyors vega ebéd, amit a húsimádók is szeretni fognak.

július24., 11:24

Gombás-csirkemájas falatkák

A gomba és a csirkemáj győztes páros, főleg, ha egy kevés majoránna is akad, hogy a végeredmény még tökéletesebb legyen. Bebizonyítjuk.

június17., 10:24

Az amerikai palacsintád még finomabb lesz egy vékony szelet ananásszal

A palacsinta hagyományos formában is finom, de remek almával és még akár baconnel is. Ha te is ananászrajongó vagy, kóstold egy-egy vékony szelettel a közepén, majd tálald juharsziruppal vagy sós karamellszósszal.

február12., 06:04

Ricottapalacsinta mogyoróvajas krémmel – egy kis extra fehérjével dobtuk fel a kedvencedet

A tetejéről ne maradjon ki egy kis kanál eperlekvár vagy savanykás meggydzsem – azzal lesz igazán tökéletes.

július11., 10:44

Gombás-sajtos gnocchi – jó sok sült fokhagymával lesz az igazi

Sosem árt, ha van otthon egy adag előre elkészített, sült fokhagyma. Sokáig eláll, és remek saláták tetején, sós muffinok hozzávalójaként, de akár egy-egy tésztás fogásnak is finom ízesítője lesz.

július26., 12:52

Diós, barackos kevert süti – baracklekvárral és friss krémsajttal a tetején tálald

Ha gyerekek nem esznek belőle, egy adag diólikőr is kerülhet az édesített krémsajtba annak érdekében, hogy ez az egyszerű süti még finomabb legyen.

július23., 10:24

Mustra