Titkos Covid-labort találtak: génmódosított állatok, vírusok hemzsegtek benne

GettyImages-1195428254

A kisvárosi Covid-labor megtalálása a hatóságokat is sokkolta: olyasmikre bukkantak benne, amire nem számítottak.

A labort egy kínai cég működtette engedély nélkül Kaliforniában: a Prestige Biotech célja az volt, hogy diagnosztikai laboratóriumot alakítsanak ki itt, de soha nem kaptak meg semmiféle engedélyt.

Még tavaly decemberben kezdtek el vizsgálódni az épület rendeltetését illetően, márciusban pedig már az is kiderült, hogy

feltehetően fertőzőképes anyagokat, kísérleti állatokat és testnedveket kezeltek az illegális laborban.

A további vizsgálódások során aztán feltehetően a helyszínen fejlesztett terhességi és koronavírus-tesztekre is bukkantak a hatóságok, akik megpróbálták felvenni a kapcsolatot a Prestige Biotechhel, de nem jártak sikerrel.

A titkos Covid-laborban siralmas körülmények közt tartott kísérleti egerekre is bukkantak
A titkos Covid-laborban siralmas körülmények közt tartott kísérleti egerekre is bukkantakWestend61 / Getty Images Hungary

Ezt követően júliusban teljesen megtisztították az épületet a potenciálisan fertőző és veszélyes anyagoktól. Az ügy itt azonban még nem ért véget, a kutatásokba beszállt az FBI, illetve az amerikai járványügyi hivatal, a CDC is. 

Alaposan megvizsgálták azokat a mintákat, amelyeket a titkos laborban vettek, végül arra derült fény, hogy legalább húszféle fertőző anyagot tároltak ott.

Ezek közt szerepelt HIV, Covid, rubeola, chlamydia, malária és még további kórokozók is.

A legsokkolóbb a helyszínen dolgozók számára talán az lehetett, hogy egerek százaira is bukkantak: az állatokat élelem és víz nélkül hagyták magukra, 180 el is pusztult közülük, mire bejutottak a laborba, közel 800-at pedig elaltattak. Az állatok a feltételezések szerint génmódosítás útján átprogramozták arra, hogy könnyen elkapják, majd terjesszék a koronavírust.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra