Csirkés chow mein egyszerűen

Csak zöldség, kínai tészta és persze speciális fűszerek, így lesz a csirkéből egy-két trükkel olyan fogás, ami nagyon nehezen kerül le az otthoni étlapról. Nálunk extra csípősen készült, de ha te nem vagy ennyire mazochista, csili nélkül dobd össze!

Ha még zöldségesebben szeretnéd, friss répa- és káposztacsíkokkal dobd fel!
Ha még zöldségesebben szeretnéd, friss répa- és káposztacsíkokkal dobd fel!Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 150 g kínai 3 tojásos száraztészta
  • 3 ek. szezámolaj
  • 300 g csirkemellfilé felcsíkozva
  • ízlés szerint kínai ötfűszerkeverék, csili, só, bors
  • 1 kisebb darab paprika csíkokra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 nagy marék mungóbabcsíra
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 szál újhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Főzd készre a tésztát a csomagolás utasításainak megfelelően, közben az olajon a fokhagymával és újhagymával süsd készre a húst. Add hozzá a kész tésztát, majd a többi hozzávalót, és pirítsd össze néhány perc alatt. Ha még zöldségesebben szeretnéd, friss répa- és káposztacsíkokkal dobd fel!

Nem csak édességekben finom – őszi kínai szilvás csirke
Nem csak édességekben finom – őszi kínai szilvás csirke

Ha van egy rakás szilva otthon, el ne pazarold az egészet lekvárra – simán készülhetnek belőle főételek és különleges sütik is, amikből ezen a héten meg is mutatjuk a kedvenceinket.

Tovább »

Még több recept

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Szőlővel és kekszből készül az egyik legegyszerűbb, tengerentúlról érkezett édesség

Egy doboz mag nélküli szőlőhöz az év bármely szakában könnyen hozzájuthatsz. Nálunk akkor készül leggyakrabban ez a desszert, amikor a vásárolt szőlő nem lett éppen a legédesebb – ebben a gyors édességben kifejezetten előny, ha egy kicsit savanykás.

május8., 11:24

Ez a klassz almás-tormás hússaláta nálunk párolt karalábéval lett még finomabb

Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.

május7., 10:44

Ez a kínai sült tészta feketebabszósszal lett igazán autentikus

Egy-két speckó hozzávalót, szószt és fűszert érdemes beszerezned, ha szereted a kínai konyhát. Általában kevés is elég belőlük, sokáig elállnak, és egy egyszerű zöldségköretet is kifejezetten izgalmassá tehetsz velük. Ehhez a tésztához feketebabszószt vettünk, amit ha beszerzel, salátákhoz, húsos fogásokhoz is használhatsz.

2020. október17., 06:08

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Ez az édeskés, vegán karalábéfőzelék egy gyors, petrezselymes fasírttal a legfinomabb

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.

május5., 10:20

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.