Csirkés chow mein egyszerűen

Csak zöldség, kínai tészta és persze speciális fűszerek, így lesz a csirkéből egy-két trükkel olyan fogás, ami nagyon nehezen kerül le az otthoni étlapról. Nálunk extra csípősen készült, de ha te nem vagy ennyire mazochista, csili nélkül dobd össze!

Ha még zöldségesebben szeretnéd, friss répa- és káposztacsíkokkal dobd fel!
Ha még zöldségesebben szeretnéd, friss répa- és káposztacsíkokkal dobd fel!Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 150 g kínai 3 tojásos száraztészta
  • 3 ek. szezámolaj
  • 300 g csirkemellfilé felcsíkozva
  • ízlés szerint kínai ötfűszerkeverék, csili, só, bors
  • 1 kisebb darab paprika csíkokra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 nagy marék mungóbabcsíra
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 szál újhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Főzd készre a tésztát a csomagolás utasításainak megfelelően, közben az olajon a fokhagymával és újhagymával süsd készre a húst. Add hozzá a kész tésztát, majd a többi hozzávalót, és pirítsd össze néhány perc alatt. Ha még zöldségesebben szeretnéd, friss répa- és káposztacsíkokkal dobd fel!

Nem csak édességekben finom – őszi kínai szilvás csirke
Nem csak édességekben finom – őszi kínai szilvás csirke

Ha van egy rakás szilva otthon, el ne pazarold az egészet lekvárra – simán készülhetnek belőle főételek és különleges sütik is, amikből ezen a héten meg is mutatjuk a kedvenceinket.

Tovább »

Még több recept

A mentaszósz minden vörös hús mellett príma, így készítheted el a legegyszerűbben!

Ne gondold, hogy csak a bárány mellett lesz finom, nyugodtan tálald bármelyik sült mellé egy kevés burgonyapürével és gravyvel.

október23., 06:04

Ezt a sütőtökös kenyeret imádni fogod a reggeli tejeskávéd mellett

Nem túl édes, nem is sós, egy kevés vajjal, szilvalekvárral, de akár napon szárított sonkaszeletek mellett is tökéletes. Ha nem fogy el, szeletenként fagyaszd le, és fogyasztás előtt néhány órával vedd ki a fagyasztóból.

október24., 06:04

A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

október21., 06:16

Ezt a 4 összetevős, sütőtökös brownie-t akár a gyerekekkel is összedobhatod

Na majd biztos mi nem oldjuk meg, hogy az érkező sütőtökszezonban ne legyen az asztalon valami egészségesnek gondolt édesség, amit néhány perc alatt dobhatunk össze. Klassz gyerekbarát fogás, főleg azt alapul véve, hogy ha nem velük készül, a kicsik nem tudják majd, hogy tök is van benne. A tetejére olvasztott csokival, mandulával, vagy akár szarvasgombaolajjal teheted még izgalmasabbá.

október25., 06:04

Ez a kínai hangulatú marhahúsos fogás a kedvencünk idén ősszel

Szeretjük, mert nincs vele sok gond, és mert a legválogatósabb családtag is megeszi ezt a narancsos marhahúst, amit tojásos rizzsel tálaltunk és friss zöldfűszerekkel dobtunk fel.

október23., 06:04

Fetával és gránátalmával töltött padlizsánhajók

Egy kevés petrezselyem és kuszkusz lesz az alapja ennek a klassz vega fogásnak, amiben a kifejezetten sós feta mellé egy kevés édeskés-fanyar gránátalma is került a tökéletes végeredményért.

október24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.