Mustáros-tejszínes csirke zöldségekkel – csak egy tálba kell beledobálnod a hozzávalókat

Mustár, tejszín, jós sok bors és annyi zöldség, amennyit otthon találsz – ezek után már le is ülhetsz egy jó könyv mellé, mert az előkészítésen kívül nem sok munkád lesz ezzel a fogással.

Fehérrépa is mehet bele.
Fehérrépa is mehet bele.Bartosz Luczak

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 darab biocitrom leve és héja
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 darab csirkecombfilé
  • 300 gramm újburgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 100 gramm spenót
  • 15 deka fagyasztott borsó
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis tálban keverd össze a mézet, a mustárt, a fokhagymát, a citrom héját és a levét. Öntsd a pácot a csirkecombra, és sózd, borsozd a húsokat.

Tedd a csirkét bőrrel felfelé egy nagy tepsibe, majd szórd közéjük az összevágott újburgonyát. Csepegtesd az olajat a burgonyára, és szórd meg borssal, sóval. Süsd 200 fokon legalább 35 pecen át, majd 5 percre add hozzá a borsót és a spenótot is.

Így etesd meg a gyerekkel a zöldséget! Így etesd meg a gyerekkel a zöldséget!

Zöldség? Pfuj!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez az olaszos-paradicsomos csirke cukkinitészta tetején is tökéletes

Annyira tele van gazdag aromákkal, hogy akár diétás cukkinitészta, akár karfiolrizs mellett tálalod, akkor sem érzed majd kompromisszumosnak ezt a gyors vacsorát.

2021. szeptember12., 10:24

És a sajtos-csirkés pitét próbáltad már?

Sós változatban is finomak a piték, ebben ráadásul annyi hagyományos, ismert íz találkozik, hogy a legválogatósabbak is szeretni fogják. Ha így megunod, legközelebb bolognai raguval készítsd.

2021. szeptember3., 10:24

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

2021. október14., 11:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Csirke narancsos-mascarponés változatban

Egy kis savanyított tökkel érdemes tálalnod ezt a különlegességet, de ha nincs sok időd, egy gyors saláta mellett is remek lesz. Nálunk rukkola, fehérbab, barack és uborka került a köretnek szánt salátába, amit narancsos-olívaolajas öntettel locsoltunk meg.

2021. szeptember11., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek