Mustáros-tejszínes csirke zöldségekkel – csak egy tálba kell beledobálnod a hozzávalókat

Mustár, tejszín, jós sok bors és annyi zöldség, amennyit otthon találsz – ezek után már le is ülhetsz egy jó könyv mellé, mert az előkészítésen kívül nem sok munkád lesz ezzel a fogással.

Fehérrépa is mehet bele.
Fehérrépa is mehet bele.Bartosz Luczak

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 darab biocitrom leve és héja
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 darab csirkecombfilé
  • 300 gramm újburgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 100 gramm spenót
  • 15 deka fagyasztott borsó
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis tálban keverd össze a mézet, a mustárt, a fokhagymát, a citrom héját és a levét. Öntsd a pácot a csirkecombra, és sózd, borsozd a húsokat.

Tedd a csirkét bőrrel felfelé egy nagy tepsibe, majd szórd közéjük az összevágott újburgonyát. Csepegtesd az olajat a burgonyára, és szórd meg borssal, sóval. Süsd 200 fokon legalább 35 pecen át, majd 5 percre add hozzá a borsót és a spenótot is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek