Burgonyakrémleves gránátalmával – hagymalekváros pirítóssal a legfinomabb

Ahogy a majonézes burgonyasaláta mellett is finom a gránátalma, a belőle készült leves tetején is klassz ez a finom, savanykás hozzávaló. Egyszerű változatban sajtos pirítóst tálalj mellé, a különlegességek rajongóinak egy kis rozmaringgal és balzsamecettel készült lilahagyma-lekvár is kerüljön az olvadt sajt alá.

A gránátalma magjaival a tetején (és esetleg egy kevés pirított baconnel és fügével) tálald.
A gránátalma magjaival a tetején (és esetleg egy kevés pirított baconnel és fügével) tálald.Fotó: mareelouw

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 darab gránátalma magjai
  • 5 közepes darab burgonya
  • 3 deci tejszín
  • 8 deci húsalaplé
  • 1 evőkanál barna cukor
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors és zsálya
  • 0.5 szál póréhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd meg a hagymát a vajon, majd add hozzá az apróra vágott burgonyát és főzd puhára a zöldségeket az alaplében. Ha ezzel megvagy, pürésítsd krémesre a keveréket, majd add hozzá a tejszínt és ízesítsd. A gránátalma magjaival a tetején (és esetleg egy kevés pirított baconnel és fügével) tálald. 

Furagyümölcs-kalauz: gránátalma
Furagyümölcs-kalauz: gránátalma

Mi ez, hogyan pucoljuk, és mihez kezdjünk vele? Gránátalma kalauz kezdőknek, középhaladóknak és rajongóknak.

Tovább »

Még több recept

A főtt gesztenye a tésztákhoz is illik – kolbásszal adj neki magyaros ízeket

Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.

december4., 06:08

Ez a klassz gesztenyés saláta karácsony környékén lehet könnyű vacsora

A gesztenye mellett bacon, alma, cékla és lila hagyma teszi izgalmassá ezt a salátát, amit meleg, fokhagymás vajban átforgatott főtt gesztenyével érdemes tálalnod.

december5., 06:16

Így lesz a mézeskalács egy kicsit egészségesebb mandulaliszttel

Alacsony szénhidráttartalommal is készülhet ez a téli klasszikus, már mutatjuk is, hogyan lesz a legfinomabb mandulaliszttel!

december5., 06:16

Mangós avokádó-pohárkrém – ha ünnepekkor is valami egészségeset ennél

Ha igyekszel növényi alapú, egészséges fogásokat készíteni, akkor azt javasoljuk: az ünnepekkor se mondj le erről a hasznos vállalásról. Helyette készítsd a desszertet vaníliás avokádóalappal és tálald friss avokádóraguval ezt a különlegességet.

december2., 06:24

Készüljön idén az ünnepi trifle egy kevés mandulalikőrrel!

Adtunk már néhány trifle-receptet idén is, amit nagyon szeretünk, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető, akár a gyerekekkel is. Itt egy újabb téli, almás és fahéjas változat, amit most kezdőbarát változatban, pudingporral készítettünk el.

december2., 06:24

Csirkés bulgur gránátalmával – így lesz menő fogás az egyszerű csirke & bulgur párosból

A gránátalma tökéletesen működik a desszertek és főételek mellett is. Ahogy egy egyszerű majonézes burgonyasalátát feldob, úgy teszi nagyon érdekessé ezt az egyszerű, csirkével és bulgurral készült fogást.

január20., 09:20

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.