Fügés-málnás sütemény egyszerűen – ha van néhány szem friss fügéd, ebben érdemes felhasználnod

Ha épp nincs egy hatalmas fügebokrod otthon, és az áruházban kell beszerezned a fügét, máris érthető, ha nem vagy vele annyira nagyvonalú, hogy hatalmas adag lekvárokat és csatnikat készíts belőle. Erre az esetre a legjobb néhány pofonegyszerű, klassz sütemény, amelyek még finomabbak akkor, ha porcukorból és lime-ból egy citrusos mázat is készítesz a tetejére.

Kisebb és nagyobb adagokban is készítheted.
Kisebb és nagyobb adagokban is készítheted.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 7 darab érett füge
  • 10 deka puha vaj
  • 15 deka cukor
  • 1 nagyobb mokkáskanál
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 12.5 deka liszt
  • 7.5 deka darált mandula
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 deka joghurt
  • 10 deka málna
  • 4 deka mandulaszelet

A morzsához

  • 5 deka liszt
  • 2.5 deka hideg vaj
  • 4 deka cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő sütőt 180 fokra, majd készítsd el a morzsát úgy, hogy kézzel összemorzsolod a lisztet a vajjal, majd hozzáadod a cukrot is. 

A süteményhez habosítsd fel a vajat és a cukrot, majd sorban add hozzá a tojást, joghurtot, mandulát, lisztet, sót és vaníliát. Néhány szelet fügét hagyj nagyobb szeletekben, majd keverd el a tésztával az apróra vágott maradékot és a málnát. Tedd egy szilikontepsibe, majd dekoráld a tetejét a nagyobb szeletekkel. Szórd meg a morzsával, majd a mandulaszeletekkel, és süsd a sütőben legalább egy órán át. 

Ezért nem esznek a vegánok fügét
Ezért nem esznek a vegánok fügét

Hallott már a fügedarázsról? Most jön a horror – ami valójában egy jól kitalált szimbiózis.

Tovább »

Még több recept

Grízes-joghurtos sütemény – ebben van a maradék gríz helye!

Citrushéjakkal még finomabb ez a gyors desszert, amiből egy délutáni tea, egy reggeli kávé mellett is remek lesz egy-egy szelet. Ha még gazdagabbá tennéd, porcukorral és citrommal elkevert sajtkrémmel próbáld ki.

február12., 06:04

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Ez az édeskés, vegán karalábéfőzelék egy gyors, petrezselymes fasírttal a legfinomabb

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.

május5., 10:20

Ezt az édeskés zöldborsókrémlevest baconnel és sült hagymával is tálalhatod

A sült hagymát te magad is készítheted, de a boltban kapható, ropogós változatban is remekül illik majd a leves tetejére. Vegán változatban rizstejszínnel készítsd, azzal is nagyon finom lesz.

május3., 10:24

Jöhet egy klassz, tésztás fogás zöldborsópestóval és olvadt mozzarellával?

A pesto és a mozzarella tökéletesen összeillenek, és mint minden hasonló fogásba, ebbe is kerül nálunk friss koktélparadicsom és rukkola, hogy a végeredmény még egészségesebb legyen.

május4., 12:52

Maamoulnak hívják ezeket a datolyával töltött, édes kekszeket

A maamoul egy vajas, datolyával töltött, közel-keleti süti, ami szinte elolvad a szádban, és mellé nagyon izgalmas. Szinte csak a datolyával édesítik, és általában csak egy nagyon kevés hozzáadott cukrot tartalmaz.

február11., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.