Teszt: így lesz a legfinomabb a lassan sült marhahús

A pot roast, vagyis a valamilyen hőálló tálban lassan elkészülő hús szuper eredményeket ígér akkor is, sőt főleg akkor, ha vörös húsokat vetünk alá a többórás folyamatnak. Szinte elronthatatlan, ám a jó módszerek között is vannak még jobbak, mutatjuk is, ki lett az első a tálba dobálós sült húsok receptjeinek versenyén.

A TheKitchn tesztelői ezúttal öntöttvas lábasokban készülő húsok receptjeit vették sorra, és a 4 legígéretesebb közül hirdettek győztest. A többféle ízesítés és módszer között egy viszonylag sokösszetevős, közepesen macerás lett az abszolút bajnok, de már a második helyezettről is ódákat zengtek fogyasztói. 

Ezzel a recepttel lett a legfinomabb a végeredmény

Az indulók között ott volt a The Pioneer Woman receptje, ami kiváló értékeléseket kapott az interneten, akárcsak az Ina Garten módszere, ami a többitől kissé eltérő megközelítést alkalmazott, és az összetevők listája is ebben volt a leghosszabb. A Taste of Home receptje ragyogó véleményeket kapott az olvasóktól, jellegzetessége a paradicsomszósz és a pasztinák volt, az Alton Brown pedig mazsolával és köménnyel operált, ami szintén nem mondható megszokottnak.

Ilyen szép lesz a végeredmény.
Ilyen szép lesz a végeredmény.bhofack2 / Getty Images Hungary

És hogy ne húzzuk az időt, íme az eredmények: 

A Pioneer Woman a gyors előkészítés oltárán az ízeket áldozta be: vizes és íztelen lett a végeredmény. Az Alton Brown mazsolás változata nem volt épp hagyományos, de rossz sem: 7 pontot kapott a maximális 10-ből. A Taste of Home receptjével nagyon elégedett volt a csapat, a legjobb eredményt mégis az Ina Garten's Company Pot Roast nevű fogása érte el. A szerző szerint bár hosszú az összetevők listája, a néhány extra íz és lépés valóban ízletesebb, zamatosabb eredményt hoz.

Ezek a győztes recept szükséges hozzávalói: 

  • (1,8-2,2 kg) csont nélküli marhahús (lehet fehérpecsenye, rostélyos, felsál)
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • finomliszt
  • olívaolaj
  • 4 sárgarépa  apróra vágva
  • 2 hagyma  apróra vágva
  • 2 csésze húsalaplé
  • 4 zellerszár  apróra vágva
  • 3 póréhagyma apróra vágva
  • 5 nagy fokhagymagerezd hámozva és összetörve
  • 475 ml jó minőségű vörösbor
  • 2 evőkanál konyak
  • 4 evőkanál Worchester-szósz
  • 800 ml hámozottparadicsom-konzerv

A recept szerint elő kell melegítenünk a sütőt 160 °C-ra, majd sózni, borsozni és kissé megforgatni lisztben a húst. A tálban egy kevés olajon meg kell sütnünk a hús minden oldalát, hogy egy kis kérget kapjon, majd kivenni egy tálra. Ugyanígy süljenek egy keveset a zöldségek is, majd a többi hozzávalóval együtt süljön a hús mérettől függően úgy 2 órán át a tálban lefedve. Zöldséges ragu és szósz is készülhet ezek után: a tálban maradt keverék felét turmixoljuk le és egy kevés liszttel és vajjal sűrítsük raguvá a maradékot, majd ha egytálételként tálalnánk, összevágva adjuk hozzá a marhahúsfalatokat is. A recept egy-egy csokor összekötött kakukkfüvet és rozmaringot is ajánl a sült fűszerezéséhez

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra