Ezek a legjobb kutyás strandok

A nyári kánikulában nem csak nekünk, embereknek esik jól egy hűsítő csobbanás, hanem négylábú, bundás barátainknak is. Összegyűjtöttük azokat a strandokat, ahol nemcsak a kutyusoknak, hanem gazdáiknak is szuper élmény lehet a fürdés.

Kutyásokként néha komoly próbatételek elé állíthat minket az élet, főként, ha olyan tevékenységekbe szeretnénk bevonni kedvencünket, amelyek jellemzően az emberek sajátjai. Ilyen például a strandolás vagy – hovatovább – a nyaralás. Fürdésre kijelölt partszakaszon hivatalosan tilos a vízbe vinni a kutyát, a legtöbb kutyás fürdetőhely pedig sokszor alkalmatlan arra, hogy csatlakozhassunk a pancsolásban négylábúnkhoz, vagy hogy egy leterített pokrócról szemmel tarthassuk. 

Olyan kutyás strandokat gyűjtöttünk össze, amelyeken nemcsak kedvenced, hanem te is jól érezheted magad, ráadásul a fürdést egybeköthetitek a nyaralással, ha betartatok néhány szabályt, és odafigyeltek arra, hogy a strandolás mások számára is kellemesen telhessen. 

Hűsölés Budapest környékén

Van az úgy, hogy semmi kedvünk hosszú órákat utazni a hőségben, mégisjól esne megmártózni egy hűs vizű tóban, vagy csak a hétvégére magunk mögött hagyni a nyüzsgő nagyvárost, a meleget árasztó házakat és a forró aszfaltot. 

A Velencei-tó a legkézenfekvőbb választás, persze itt sem könnyű olyan strandot találni, ahol a kis kedvenceket is szívesen látják. Szám szerint egy ilyen létezik: a Drótszamár Szabadidőpark és Kemping. Természetesen foglalhatsz sátorhelyet, lakókocsit, kő- vagy mobilházat, de akár egy napot is eltölthetsz a partján a kutyáddal. (A felnőttjegy 900 forint, a kutyusoknak 550 forint a belépő.)

A nyolc tóból álló délegyházi tórendszer mentén található Tavirózsa Kemping mindössze harminc kilométer Budapesttől. Kutyabarát hely, ezért kedvenceddel együtt bérelhetsz sátorhelyet vagy apartmant, ráadásul a strandját is használhatjátok együtt, ahova napijegyet is válthatsz (a felnőtt- 1000, a kutyabelépő 500 forint). A kempingben sütögethetsz és horgászhatsz, a környéken csúszdapark, vízisí és lovarda vár, és felfedezheted a Duna–Tisza-csatorna közeli erdőket.

Ha csodás környezetre vágysz, akkor célozd meg a fővárostól kevesebb mint egyórányi autóúttal elérhető tatai Öreg-tavat. A tó partját magas fák és árnyas turistaösvény szegélyezik, vize fölé a tatai vár magasodik. Bárhová leterítheted a pokrócodat, ingyenes a strandolás, ráadásul a kijelölt szakaszokon kedvenceddel együtt mártózhatsz meg. 

Élvezd a strandot a kutyusod oldalán
Élvezd a strandot a kutyusod oldalánFotó: Anastasiia Shavshyna / Getty Images Hungary

Csobbanás a Balatonban

A Balatonon egymást érik a strandok, a sétányok és a kikötők, ezért nem egyszerű olyan helyet találni, ahol kedvenced bűntelenül csobbanhat egyet. Az északi parton csak egyetlen ilyen strand létezik, az idén nyáron megnyílt Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert. Az egykori szabad strandra egyelőre ingyenes a belépés, pedig már-már a fizetős strandok komfortját nyújtja: van itt mosdó, piknikkert, könyvsarok és kutyajátszótér. A kutyádnak pedig nem kell síkos lépcsőfokkal megküzdenie, ha be szeretne menni a vízbe, a fokozatosan mélyülő parttal a kisebb és bátortalan kutyák is könnyebben szembe tudnak nézni.

A déli parton két említésre méltó kutyás strand működik harminc kilométerre egymástól. A Fonyódi Kutyás Fürdetőhely az egyik legigényesebb. A partját borító füves placcon biztosan találsz árnyékos helyet, és vannak szemetesek. Legvonzóbb sajátossága mégis a Badacsonyra nyíló kilátás. A belépő a kutyusoknak 500, a gazdáiknak 800 forint.

A tó keleti végéhez közeledve Balatonföldváron találhatsz kutyás fürdésre alkalmas strandot, a part kutyavécével és szemetesekkel felszerelt. A belépés ingyenes. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.