Ez a füstös-tojásos lecsó egy fokhagymás pirítószeleten lesz a legfinomabb

A régi, jól ismert lecsónk ezúttal egy kevés füstöltpaprika-port és néhány friss házi tojást is kapott.

Akármilyen egyszerű étel, érdemes a lecsóhoz a legfinomabb, legízletesebb zöldségeket felhasználnod és egy-egy igazán sűrű kenyérrel vagy bajor zsömlével enned. 

Hozzávalók 3 személyre:

  • 50 deka lecsópaprika
  • 10 deka császárszalonna
  • 4 darab (hámozott) paradicsom
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 nagyobb darab vöröshagyma
  • só, bors, füstöltpaprika-por
  • 6 darab (házi tojás)
Recept idők

Elkészítés:

A felkockázott alapanyagok közül először a szalonnával pirítsd üvegesre a hagymát, majd mehet bele a többi zöldség is. Néhány perc után önts alá egy kis vizet, fűszerezd és puhítsd készre. A legvégén, kis lángon add hozzá és süsd készre a keverékben a tojásokat. 

kapcsolódó Dőljön el végre, hogyan készül az igazi lecsó!
Dőljön el végre, hogyan készül az igazi lecsó!

Minél több embert kérdeztünk meg, annál kevésbé volt egyértelmű, hogyan készül a jó lecsó. Most megszavaztatjuk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Nyári lazacburger lime-os majonézzel és uborkával

Egy kicsit különlegesebb lesz a szendvics a lime-mal és sült fokhagymával ízesített majonéztől, így nem is nagyon lesz szükség más aromás ízesítőre ebben a szendvicsben.

július30., 10:44

Reggeli burrito tojással és jó sok sajttal

Bármelyik kedvenc zöldséged mehet bele, nálunk a bab, a kukorica és a kaliforniai paprika kombinációja sikerült a legjobban.

július31., 10:44

Angolosan is finom a shakshuka, dobj össze belőle egy adagot!

Ebben a változatban van egy kevés sült bacon és bab, és nagyon jót tesz az angolos hatás ennek a klassz, fűszeres lecsónak. Kenyér helyett pirított kalácsszeletekkel is próbáld ki!

január1., 06:04

Próbáltad már a caponatatésztát? Ha te is szereted a padlizsánt, érdemes egy próbát tenned vele

Ez a mediterrán fogás nálunk jó sok padlizsánnal, házi tésztával és egy kevés fekete olívával készült. Nem bántuk meg, a padlizsán a tészták mellett is remekül működik.

július27., 10:20

Gombás röszti buggyantott tojással – hétvégi reggelinek tökéletes

Reggelire és gyors vacsoraként is remek ez a fogás, amit mi leginkább egy nagy adag reszelt parmezánnal és friss snidlinggel a tetején szeretünk a legjobban.

július31., 10:24

Nyár az asztalon – csípős, paradicsomos lecsó füstölt tofuval

Vannak, akik azt mondják, hogy bizonyos ételeket nyáron illik enni, mások szerint még jobb télen, amikor ezek a nyári klasszikusok egy kicsit megidézik a meleg hónapokat. Nekik hoztuk ezt a csípős lecsót. Igen, januárban. :)

2020. január8., 11:24

Mustra