Ez a füstös-tojásos lecsó egy fokhagymás pirítószeleten lesz a legfinomabb

A régi, jól ismert lecsónk ezúttal egy kevés füstöltpaprika-port és néhány friss házi tojást is kapott.

Akármilyen egyszerű étel, érdemes a lecsóhoz a legfinomabb, legízletesebb zöldségeket felhasználnod és egy-egy igazán sűrű kenyérrel vagy bajor zsömlével enned. 

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 deka lecsópaprika
  • 10 deka császárszalonna
  • 4 darab (hámozott) paradicsom
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 nagyobb darab vöröshagyma
  • só, bors, füstöltpaprika-por
  • 6 darab (házi tojás)
Recept idők

Elkészítés:

A felkockázott alapanyagok közül először a szalonnával pirítsd üvegesre a hagymát, majd mehet bele a többi zöldség is. Néhány perc után önts alá egy kis vizet, fűszerezd és puhítsd készre. A legvégén, kis lángon add hozzá és süsd készre a keverékben a tojásokat. 

kapcsolódó Dőljön el végre, hogyan készül az igazi lecsó!
Dőljön el végre, hogyan készül az igazi lecsó!

Minél több embert kérdeztünk meg, annál kevésbé volt egyértelmű, hogyan készül a jó lecsó. Most megszavaztatjuk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

A lecsó egyik legfinomabb arca: lecsó olasz fűszerekkel, aszalt paradicsommal és friss, házi tésztával

A házi tészta nem egy nehezen összeállítható étel, mégis összehasonlíthatatlanul jobb a boltinál. Érdemes azzal enned, ha pedig nem töltenél ezzel időt, egy friss szelet kenyér is tökéletes.

2020. július26., 06:04

Csak egy pita hiányzik mellőle: menemen, a török lecsó

A menemen, más néven török lecsó hagyományos török étel, melynek alapanyaga tojás, paradicsom, zöldpaprika, hagymafélék és fűszerek, például őrölt bors, só és oregánó.

2020. július29., 06:04

Helló, én a füstös salsa vagyok, ez pedig a Jackass!

Nálunk egy picit csípősebbre sikerült a hozzáadott Moruga-portól, de ha még bárki számára fogyasztható módon készítenéd, egy adag Cayenne-csili is tökéletes ebbe a friss salsába.

2020. július5., 06:04

Nyár az asztalon – csípős, paradicsomos lecsó füstölt tofuval

Vannak, akik azt mondják, hogy bizonyos ételeket nyáron illik enni, mások szerint még jobb télen, amikor ezek a nyári klasszikusok egy kicsit megidézik a meleg hónapokat. Nekik hoztuk ezt a csípős lecsót. Igen, januárban. :)

2020. január8., 11:24

Csípős, lecsós csirkemell füstölt tofuval – ezzel lesz még finomabb a csirkemell!

Kissé magyaros hangulatban készítettük el ezt a fitneszfogást, ami mellé egy nagy adag petrezselymes bulgur vagy egyszerű, hedonista változatban egy nagy szelet házi kenyér kerüljön.

2020. június10., 06:04

Mustra