Ehhez a klassz minimáltésztához szinte csak néhány szelet sonka és sajtkrém kell

Ha te is szereted az olyan minimálfogásokat, mint a rózsaborsos-fügés tészta, a tejszínes-zöld borsos tagliatelle, akkor imádni fogod ezt is.

A sajtkrém vagy mascarpone és a jó minőségű, levegőn szárított olasz vagy spanyol sonka a fogás alapja és friss, házilag gyúrt tészta. A mi kedvencünk akkor lesz belőle, ha friss zöld borsot is törünk rá, és egy nagy adag rukkola meg koktélparadicsom is kerül a tetejére.

Kevés hozzávalóból is készülhet tökéletes fogás.
Kevés hozzávalóból is készülhet tökéletes fogás.Mikhail Bileteev

Hozzávalók

  • 10 deka serrano, pármai vagy Bayonne sonka felcsíkozva
  • 10 deka natúr sajtkrém vagy mascarpone
  • 1 nagy adag házi széles metélt
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 4 deka reszelt parmezán
  • frissen tört zöld bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a házi tésztát lobogó, sós vízben, majd melegen add hozzá a vajat és a sajtkrémet. Amikor langyosra hűlt, keverd el a többi hozzávalóval és szórd meg alaposan frissen őrölt zöld borssal.

kapcsolódó 13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta
13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta

Csak néhány apróság, de a végeredményen sokat változtat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

február18., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

február14., 07:32

Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

2021. november8., 09:24

Gyors vacsoratipp: az olaszok citromos tésztája parmezánnal és vajjal a legfinomabb

Az olaszok nagyon szeretik az egyszerűen összeállítható tésztákat, és mi ennek csak örülni tudunk.

2021. november17., 09:24

Tészta krémes gombaszósszal – egy kevés pirított fenyőmaggal a tetején tálald

A ropogós fenyőmag egyszerűen fantasztikus a krémes tészta tetején, és talán mondanunk sem kell, hogy a házi, gyúrt változattal lesz igazán tökéletes a végeredmény.

2021. szeptember8., 12:52

Tészta vajban sült paradicsommal és prosciuttóval

Jöjjön egy gyors, olaszos fogás, ami egyszerűbb már nem is lehetne. Amíg a tészta fő, éppen lesz idő arra, hogy lereszeljünk egy nagy adag parmezánt a tetejére.

2021. augusztus27., 12:52

Mustra