Ezzel a mézes-mustáros-sörös páccal a vörös húsokat érdemes feldobnod

Van, amikor akad otthon néhány szelet szűzpecsenye, de olyan is, hogy csirkemell, hal, vagy egy-egy nagyobb padlizsán, vagy frissen sült gombaszelet kerül az asztalra tésztával, grillköretként vagy salátákba keverve. Akármelyikről legyen szó, egy nem mindennapi ízvilágú, fűszeres grillpác mindegyiket feldobja, csak néhány órán át kell ezekben állni hagynod a szeleteket. Ezen a héten olyan tippeket gyűjtöttünk, amikkel a legtöbb, egyszerű hússzeletet is különlegessé varázsolhatod.

Egy kis citrom és zsálya teszi különlegessé ezt a pácot, de akkor sem tévedsz nagyot, ha színesbors-keverékkel szórod meg és tejszínes, erdei gombás szószt és friss, házi tagliatellét kínálsz mellé. 
 

Nyami.
Nyami.Fotó: Instants

Hozzávalók:

  • 2 deci barna sör
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Doolgozd el alaposan egymással a hozzávalókat, majd legalább egy órán át pácold benne a húsokat.

Teszt: melyik a legjobb grillsütő?
Teszt: melyik a legjobb grillsütő?

Gázgrilles, elektromos vagy a jó öreg faszenes? És mennyit kell áldozni rá?

Tovább »

Még több recept

Ez a grillezett gomolya nálunk egy paradicsomos focaccia tetejére került

És nem csak a sajt került a tetejére – adtunk neki egy keveset az aromás szárított paradicsom olajából, és egy nagy adag friss bazsalikommal is megszórtuk.

július5., 06:04

Vörösboros-borsos marináddal dobd fel a marha- és sertéshúsokat sütés előtt!

Naná, hogy minden vörös húsnak jól fog állni ez a különleges grillpác. Ha egy adag balzsamecetes sültzöldség-salátát is készítesz mellé parmezánnal, akkor már nem is kell a tökéletes vacsorához semmi más, esetleg a megmaradt vörösborból egy-egy pohár.

június3., 06:00

A körte és a mascarpone a legjobb barátok lesznek egy rövid grillezés után

Már csak egy kevés pirított dió kell a tetejére, és megvan az egyik legfinomabb nyári desszert.

július3., 06:04

Megehetnéd külön a nektarint és a camembert sajtot, de miért tennéd, ha együtt ilyen finom?

Semmi értelme külön enni őket, ha együtt, grillezve is fogyaszthatók, és nem is kell melléjük más, csak egy nagy adag jégsaláta a kompozíció alá és egy kevés Cayenne-borsos méz az egész tetejére.

július4., 06:04

Ehhez a klassz minimáltésztához szinte csak néhány szelet sonka és sajtkrém kell

Ha te is szereted az olyan minimálfogásokat, mint a rózsaborsos-fügés tészta, a tejszínes-zöld borsos tagliatelle, akkor imádni fogod ezt is.

július3., 06:04

A kapros rakott burgonya nálunk jó sok tejföllel és mozzarellával készült

Ha még különlegesebbé tennéd, hideg füstöltlazac-szeletekkel tálald.

július2., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.