Parmezános, balzsamecetes grillzöldségek – könnyű, olaszos köret a vörös húsok mellé

Tavasszal talán még jobb grillezni, mint nyáron: a klassz, szellős időben nem ég oda az ember talpa betonhoz, így szívesebben ácsorgunk a tűz mellett a húsokat és a zöldségeket forgatva. És ha már húsok és zöldségek: van élet a cukkini-csirke kombón túl is, ezen a héten azt is megmutatjuk, milyen izgalmas köretek készülhetnek még a frissen sült grillhúsok mellé.

Ez az alig kalóriás köret minden zsírosabb hús mellett tökéletes kísérő, amit ráadásul nagyjából egy perc alatt összedobhatsz, amint a zöldségek elkészültek a grillen. Fűszerezés után friss bazsalikommal és egy-egy nagy marék rukkolával forgasd össze.

A nulladik lépés.
A nulladik lépés.Lew Robertson

Hozzávalók:

  • 1 darab padlizsán felszeletelve
  • 1 közepes darab cukkini felszeletelve
  • 3 darab lila hagyma felkarikázva
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors és oregánó
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg egy kevés olajjal az előre besózott zöldségeket, és grillezd meg őket a hagyományos módon. Ha ezzel megvagy, rendezd el őket egy tényéron, alaposan locsold meg balzsamecettel, egy kevés olívaolajjal és a fűszerekkel. Amikor összeértek az ízek, reszelt parmezánnal tálald. 

kapcsolódó Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!
Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!

Görcsbe rándultak a rágóizmaink, mire a sok gumiszerű vacak között valami ehetőt is talátunk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a szegfűszeges-narancsos pác halakkal és pulykával lesz a legtökéletesebb

Semmi okunk arra, hogy csak télen használjuk a narancs héját és a szegfűszeget az ételek ízesítésére. Ha elkészült az ebben pácolt hús, egy nagy adag rukkolás salátát kínálj mellé, narancslekvárral és szójaszósszal készült öntettel.

2020. május31., 06:00

A tojásos rizs a legegyszerűbb változatában a legfinomabb

Akár a délről maradt rizsből is összedobhatod vacsorára ezt a kicsit izgalmas, mégis nagyon egyszerű fogást. Ha mindkét fő alapanyagot szereted, jó, ha tudod, hogy együtt még finomabbak. Mint minden hasonló ételre, erre is vonatkozik, hogy maradékmentésre remekül alkalmas: mehet bele minden hűtőben árválkodó zöldségféle, ahogy a vizespohárban várakozó zöldfűszerek is.

szeptember22., 11:24

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

szeptember21., 12:52

Grillezett nektarin halloumival és mézes-csípős öntettel – izzítsd a grillt, ezért megéri!

Az enyhén sós halloumi tökéletes a grillezett gyümölcsök mellett, és akkor sincs gond, ha a nektarin nem éppen a legéédesebb. Egy jó mézes öntet mellett fel sem tűnik, ha nem a legízletesebb darabokat fogtad ki.

június1., 10:24

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

szeptember23., 10:24

Ezt a jó kis hideg babsalátát egy kis kapor és görög joghurt teszi még érdekesebbé

Egy kis friss kapor a kertből, joghurt és nagyjából el is készült ez a saláta, aminek az sem árt, ha a grillezés előtti napon dobod össze, és pihen egy keveset a hűtőben.

2020. május24., 06:00

Mustra