Próbáltad már a gofrit olasz fűszerekkel, olvadt sajttal, mint egy pizzaszeletet?

Ha valamikor, akkor most akad idő egy-egy nagyobb villásreggelire, ami után általában délutánig meg sem éhezik az ember. Ha ti is összedobnátok egyet a hétvégén, 5 különleges recepttel segítünk abban, hogy valóban különleges legyen az alkalom.

Ha még nem kóstoltad, itt az ideje, hogy felvedd a reggelirepertoárba ezt a sós gofrit, amivel a legválogatósabb gyereket is lekenyerezheted. Ha elkészültek, már csak annyi a dolgod, hogy egy-egy kanál Marinara-szósszal, reszelt sajttal és szalámiszeletekkel grillezd néhány percig, de akár ezek nélkül, egy-egy tükörtojással is tökéletesek. 

A tartalmas reggelik híveinek.
A tartalmas reggelik híveinek.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók:

  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 1 csapott teáskanál
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál szárított olasz/pizzafűszer-keverék
  • 0.5 deci tej
  • 0.5 deci paradicsomlé
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a zsiradékot, majd dobd egy turmixba az összes hozzávalót, és jól dolgozd el. Ezután kis adagokban tedd a forró, olajspray-vel átfújt gofrisütőbe, és süsd ropogósra őket. 

Édes gofri, sós gofri - jó gofri!

Hogy reggelire, vacsorára, desszertként, vagy gyerekzsúr “attrakciójaként” prezentáljuk a gofrit, az részletkérdés, csak ne spóroljuk ki belőle az anyagot.

Tovább »

Még több recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje, hogy összedobj egy adag fehér pestót!

Ha végiggondolnánk, hogy mit is nevezhetünk pontosan pestónak, ezt az isteni kulimászt biztosan megfosztanánk a nevétől, de a háta mögött így nevezik, így mi sem hívjuk másként. Olasz hangulatú hozzávaló lesz a tízperces móka vége, amit egy frissen kifőtt, házilag gyúrt tészta tetején, paradicsommal és rukkolával szeretünk a legjobban.

május9., 06:00

Édes és sós tökéletes párosa: gofri csirkével és juharsziruppal

A tengerentúlon teljesen megszokott gyorsétel a csirke juharsziruppal és gofrival, ami nálunk egy gyors és egyszerű változatban készült el. Ha nem ragaszkodsz a megszokott kombinációkhoz, és imádod például a kissé édes, kínai mázas, szezámmagos csirkét, akkor ezt is szeretni fogod.

február29., 09:24

Itt az egészséges, ropogós házi gofri receptje – így hagyhatod ki a búzalisztet az egyik legfinomabb reggeliből!

A mi gofrink egyszerű, bögrés finomság, kinek van kedve szombat reggel patikamérlegen adagolni a hozzávalókat? Kapj fel egy bögrét és egy evőkanalat, nagyjából 3 perc alatt kész lesz a tésztád ehhez az egészséges gofrihoz!

február16., 10:44

Az olaszok tudnak valamit: spenótos ravioli házilag, füstöltsajt-szószos édesburgonyával

Ők a spenótos raviolit karácsonykor eszik egy jó adag tengeri herkentyű és egy szelet puha panettone társaságában. Mi pedig nagyon szívesen követjük őket.

2019. november21., 09:20

Tipp a legocsmányabb őszi estékre: tészta lazaccal, bazsalikommal és kapribogyóval

Ha egy unalmas szerda estét dobnál fel egy olyan fogással, amitől egy elegáns étteremben érezhetitek magatokat, válaszd ezt a lazacos tésztát, dobd fel néhány levél friss bazsalikommal, és ha szereted, bonts mellé egy üveg fehérbort.

október25., 06:04

Sznoboskodj velünk olasz hangulatban: mogyorós-narancsos biscotti

A biscotti könnyen elkészíthető és nagyon jól eltartható desszert, ami tökéletes karácsonyra gasztroajándékként is. Paul Hollywood biscottiját narancshéjjal ízesítette a költő, és mogyoróval tette még izgalmasabbá. Ha megunod, elhagyhatod a narancsot, és készítheted akár vaníliás-mandulás változatban is.

október10., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.