Valami új, valami régi, valami kék: medvehagyma-saláta camembert-rel és szilvás öntettel

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

A medvehagyma friss, pikáns aromája mellett nincs is jobb, mint néhány falat camembert sajt, körte és egy kis szilvás öntet. Ha hedonista módban vagy, sült baconkockákkal hintsd meg a tetejét, a kiolvadt szalonnazsírt pedig az öntethez használd fel!

Hozzávalók 2 személyre:

Az öntethez:

  • 0.5 csésze olívaolaj
  • 1 nagy evőkanál szilvalekvár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint só és fehér bors

A salátához:

  • 15 deka felkockázott camembert sajt
  • 2 darab megtisztított, felkockázott körte
  • 1 kisebb csokor felaprított medvehagyma
  • 0.5 fej felcsíkozott jégsaláta
  • 0.5 csésze baconkocka
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg kissé a szalonnakockákat, majd rétegezd a hozzávalókat 2 tényérra. Az öntet hozzávalóit alaposan dolgozd el egymással, majd kis csészékbe tálald a saláta mellé. Friss dióval és avokádóval teheted még gazdagabbá.

A saláta, ami főételként is tökéletes: olasz balzsamecetes zöldségek fűszeres kenyérkockákkal és kecskesajttal

Még több recept

Répás-mazsolás süti – narancsos sajtkrémmel tálalva az igazi

A legunalmasabb répatortát is új szintre emelheted, ha a tetejére kissé savanykás sajtkrémet kanalazol, amit jó sok narancshéjjal dobsz fel tálalás előtt. Ha gyerekek nem esznek belőle, egy kis narancslikőr is elfér a mellé kínált krémben.

szeptember23., 06:08

Készíts könnyű vacsorát édesburgonyával és lágytojással!

Az édesburgonya és a tojás örök kedvencek, ezért mi is igyekszünk rendre valami finomat összedobni velük. Ez a könnyű vacsora nálunk kifejezetten csípősre sikerült, a tálaláskor pedig csak egy kis vajas pirítós és marinált articsóka került mellé a tányérra.

szeptember23., 06:08

Ezt a német almás sütit kezdőként is simán bevállalhatod

Ha van otthon pár olyan alma, amely már nem teljesen ép, akkor lépnek színre a sütik, kompótok, almaszószok és gyümölcsös-majonézes saláták, amikben klasszul elférnek a nem éppen tökéletesre faragott darabok is.

szeptember17., 06:04

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Jöhet egy igazi különlegesség? Melegszendvics eperlekvárral, rukkolával és camembert-rel

Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.

február29., 11:24

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.