Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már már nem elég arra, hogy mindenki jóllakjon, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

Hozzávalók

  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 15 deka natúr sajtkrém
  • 2 bögre maradék pörkölt vagy más húsos ragu (szaft nélkül)
  • ízlés szerint só, bors, bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel annyi dolgod lesz, hogy az aprítógépbe dobod a hozzávalókat, majd ízlés szerint fűszerezed. Készítheted paprikás-köményesen, füstölt sajttal, vagy akár ebben az olaszos változatban is. Egy-egy szelet sűrű rozskenyéren egy nagy adag sajttal klassz és kiadós vacsora lesz még egy kis adag maradékból is. 

12 különleges melegszendvics reggelire és gyors vacsorának 12 különleges melegszendvics reggelire és gyors vacsorának

Van itt minden a cukkinistől a croissant-ba töltött omlettig.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a gyors pulyka tikka masala remek fogás lesz a két ünnep között

Nem lesz vele sok dolgod és éppen azt kínálja, amire karácsony után vágyunk. Könnyű, zöldséges fogást, ami hamar elkészül, és nincs köze a töltött káposztához és bejglihez. Ta-dam!

2020. december24., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Indiai melegszendvics – egy kanál hideg joghurttal a tetején a legfinomabb

Jó fűszeresen és csípősen lesz a legjobb ez a különleges melegszendvics, amihez nem kell sokat főznöd, csak egy gyors indiai ragut összedobni és néhány percet adni neki a sütőben. Vega változatban hús helyett főtt lencsével készítsd.

2021. január24., 06:04

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

2021. január23., 06:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Almás-kéksajtos melegszendvics – ötperces különlegesség reggelire vagy vacsorára

Ha te is annyira rajongod az egyszerűen összedobható, mégis különleges ízkombinációkat, amikhez nem kell a világ végéig elzarándokolnod a hozzávalókért, ezt a remek szenyát próbáld ki!

2021. július12., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek