Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már már nem elég arra, hogy mindenki jóllakjon, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

Hozzávalók:

  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 15 deka natúr sajtkrém
  • 2 bögre maradék pörkölt vagy más húsos ragu (szaft nélkül)
  • ízlés szerint só, bors, bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel annyi dolgod lesz, hogy az aprítógépbe dobod a hozzávalókat, majd ízlés szerint fűszerezed. Készítheted paprikás-köményesen, füstölt sajttal, vagy akár ebben az olaszos változatban is. Egy-egy szelet sűrű rozskenyéren egy nagy adag sajttal klassz és kiadós vacsora lesz még egy kis adag maradékból is. 

kapcsolódó 12 különleges melegszendvics reggelire és gyors vacsorának
12 különleges melegszendvics reggelire és gyors vacsorának

Van itt minden a cukkinistől a croissant-ba töltött omlettig.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A bográcsos egyik legfinomabb változata: vörösboros pörkölt vargányával

Vaddisznóból, sertésből és marhából is készülhet ez a klassz fogás, aminek a titka a vörösbor mellett az, hogy elég időt adjunk neki a tűzön.

2020. július19., 06:00

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

január23., 06:04

Extra gyors bolognai pásztorpite – kedvenc bolognai ragunk új ruhában

Ha nevezhetjük még pásztorpitének, ha nem – ez a gyors, darált húsos raguval készült fogás még finomabb lesz, ha egy löttyintés vörösbor és egy csipet barna cukor is kerül darált húsos rétegbe.

július28., 10:24

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Kókuszos halcurry – gyors, nyári fogás, amiben a kedvenc zöldségeid is elférnek

Percek alatt összedobható, igazán különleges és nagyon finom fogás, ami a téli esték mellett nyáron is tökéletes.

július29., 10:44

Köftewrap paradicsomlekvárral és grillezett padlizsánnal – gyors, mediterrán fogás darált hússal

A köfte remek nyári klasszikus, amit ezúttal feltekerünk és egy wrap közepébe töltöttünk.

július27., 12:52

Mustra