Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már már nem elég arra, hogy mindenki jóllakjon, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

Hozzávalók:

  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 15 deka natúr sajtkrém
  • 2 bögre maradék pörkölt vagy más húsos ragu (szaft nélkül)
  • ízlés szerint só, bors, bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel annyi dolgod lesz, hogy az aprítógépbe dobod a hozzávalókat, majd ízlés szerint fűszerezed. Készítheted paprikás-köményesen, füstölt sajttal, vagy akár ebben az olaszos változatban is. Egy-egy szelet sűrű rozskenyéren egy nagy adag sajttal klassz és kiadós vacsora lesz még egy kis adag maradékból is. 

kapcsolódó 12 különleges melegszendvics reggelire és gyors vacsorának
12 különleges melegszendvics reggelire és gyors vacsorának

Van itt minden a cukkinistől a croissant-ba töltött omlettig.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

2021. január23., 06:04

Vörösborral főtt csirkecacciatore – füstölt paprikával a legfinomabb

Az olasz csirkepörkölt csak egy kicsit más, mint a mienk, de arra épp elég a változtatás, hogy legalább akkora rajongói legyünk, mint a hazai változatnak.

2020. augusztus13., 06:00

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Olcsó, kiadós és finom: így készítsd el a nagyi retró puliszkáját

Sósan és édesen, tejjel és cukorral, sült hagymával és köretként is remek a kukoricakása, ami remekül variálható és nagyon kiadós fogás.

január17., 06:24

Gyors, kolbászos lencsepörkölt magyarosan

Ha garantáltan ismerős ízeket készítenél, mégis egy kicsit új ruhában, akkor ezt a gyors ragut érdemes kipróbálnod. Nem is kell mellé más, csak egy tisztességes szelet friss, kovásszal készült kenyér.

2021. augusztus21., 10:24

Könnyű fogás az ünnepek utánra: sajttal és sült hagymával töltött tök

Tököt csak nagy adagban érdemes sütni, és ha maradt belőle néhány darab, érdemes megtöltened a kis tökhajókat. Szerintünk sajttal és hagymával a legfinomabb, de jól illik hozzá egy kevés kolbász vagy bacon is.

2020. december26., 06:04

Mustra