Szereted a mexikói konyhát? Akkor ez a lasagne biztosan a kedvenced lesz!

Miért ne kerülhetne egy kis kukorica a mexikói hangulatú lasagne ragujába? Az egész tetejére mi egy nagy adag tejfölt és reszelt sajtot tettünk. Az pedig, hogy nevezhető-e ez a fogás még lasagnénak, már nem is annyira érdekes, a lényeg, hogy ebben a változatban is nagyon finom.

Nem csak a kukorica és a tejföl adja a mexikói hangulatot: a húsos raguba bazsalikom helyett fokhagyma, római kömény és Cayenne-bors került. Így lett az egészből egy kicsit csípős, kicsit egzotikus és nagyon sajtos fogás.

Csípősen az igazi.
Csípősen az igazi.Fotó: Hakat

Hozzávalók 3 személyre:

  • 15 deka lereszelt trappista sajt
  • 9 darab lasagnelap
  • 5 gerezd felaprított fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, Cayenne-bors
  • 40 deka (hámozott) paradicsom felkockázva
  • 1 deci tejszín
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 4 deci tejföl
  • 10 deka csemegekukorica
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 deka darált sertéshús
  • ízlés szerint római kömény
Recept idők

Elkészítés:

Fonnyaszd néhány percig a forró olajon a vöröshagymát, majd mehet hozzá a hús és a fokhagyma is. Ízesítsd sóval és borssal, add hozzá a fűszereket, majd keverd el a kissé összevágott paradicsomkonzervvel és a tejszínnel. Adj neki fedő nélkül legalább 5-10 percet, majd add hozzá a kukoricát is. 

Kezdd el rétegezni egy jénaiban a lapokat úgy, hogy alulra és a tetejére is egy kevés szósz kerüljön. Ha ezzel megvagy, kanalazd az egész tetejére a tejfölt, szórd rá a reszelt sajtot, és süsd készre 35 perc alatt. 

Igazi olasz séf mutatja meg, hogy készül a tészta és a pizza
Igazi olasz séf mutatja meg, hogy készül a tészta és a pizza

Lépésről lépésre mutatjuk, mitől lesz utánozhatatlanul finom a pasta és a pizza.

Tovább »

Még több recept

Szénhidrátcsökkentett „lasagnemuffin”

Lasagnerajongóknak kötelező: olasz ízek tálban, szénhidrát és glutén nélkül, kétszer tíz perc alatt.

március24., 06:00

Lasagne magyarosan: kolbásszal, pirospaprikával és egy kis baconnel

Egy klassz, magyaros lasagnét hoztunk, aminek alapja kissé lecsós lett, a raguban pedig egy kevés kolbász, szalonna és pirospaprika is helyet kapott.

március11., 06:00

Kóstoltad már a lasagnét extra sajtos-ricottás réteggel?

Ha nem, akkor ezzel emeld egy magasabb szintre ezt a klasszikust. Egy kis krémes, fokhagymás-sajtos réteg nagyon jót tesz ennek a finomságnak, amit ha így készítesz, akkor akár a besamelt ki is hagyhatod a tetejéről.

március6., 06:04

Ez a kínai hangulatú marhahúsos fogás a kedvencünk idén ősszel

Szeretjük, mert nincs vele sok gond, és mert a legválogatósabb családtag is megeszi ezt a narancsos marhahúst, amit tojásos rizzsel tálaltunk és friss zöldfűszerekkel dobtunk fel.

október23., 06:04

Narancsos rizstorta – narancsos étcsokoládészósszal még finomabb

Édességek is készülhetnek rizsből, és ha szereted a rizskochot vagy gyümölcsrizst, ezt a klassz tortát is érdemes kipróbálnod. Télen mézeskalácsfűszerekkel és aszalt gyümölcsökkel dobd fel.

október24., 06:04

Ezt a sütőtökös kenyeret imádni fogod a reggeli tejeskávéd mellett

Nem túl édes, nem is sós, egy kevés vajjal, szilvalekvárral, de akár napon szárított sonkaszeletek mellett is tökéletes. Ha nem fogy el, szeletenként fagyaszd le, és fogyasztás előtt néhány órával vedd ki a fagyasztóból.

október24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.