Szereted a mexikói konyhát? Akkor ez a lasagne biztosan a kedvenced lesz!

Miért ne kerülhetne egy kis kukorica a mexikói hangulatú lasagne ragujába? Az egész tetejére mi egy nagy adag tejfölt és reszelt sajtot tettünk. Az pedig, hogy nevezhető-e ez a fogás még lasagnénak, már nem is annyira érdekes, a lényeg, hogy ebben a változatban is nagyon finom.

Nem csak a kukorica és a tejföl adja a mexikói hangulatot: a húsos raguba bazsalikom helyett fokhagyma, római kömény és Cayenne-bors került. Így lett az egészből egy kicsit csípős, kicsit egzotikus és nagyon sajtos fogás.

Csípősen az igazi.
Csípősen az igazi.Hakat

Hozzávalók 3 személyre

  • 15 deka lereszelt trappista sajt
  • 9 darab lasagnelap
  • 5 gerezd felaprított fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, cayenne-bors
  • 40 deka (hámozott) paradicsom felkockázva
  • 1 deci tejszín
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 4 deci tejföl
  • 10 deka csemegekukorica
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 deka darált sertéshús
  • ízlés szerint római kömény
Recept idők

Elkészítés:

Fonnyaszd néhány percig a forró olajon a vöröshagymát, majd mehet hozzá a hús és a fokhagyma is. Ízesítsd sóval és borssal, add hozzá a fűszereket, majd keverd el a kissé összevágott paradicsomkonzervvel és a tejszínnel. Adj neki fedő nélkül legalább 5-10 percet, majd add hozzá a kukoricát is. 

Kezdd el rétegezni egy jénaiban a lapokat úgy, hogy alulra és a tetejére is egy kevés szósz kerüljön. Ha ezzel megvagy, kanalazd az egész tetejére a tejfölt, szórd rá a reszelt sajtot, és süsd készre 35 perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek