Szereted a mexikói konyhát? Akkor ez a lasagne biztosan a kedvenced lesz!

Miért ne kerülhetne egy kis kukorica a mexikói hangulatú lasagne ragujába? Az egész tetejére mi egy nagy adag tejfölt és reszelt sajtot tettünk. Az pedig, hogy nevezhető-e ez a fogás még lasagnénak, már nem is annyira érdekes, a lényeg, hogy ebben a változatban is nagyon finom.

Nem csak a kukorica és a tejföl adja a mexikói hangulatot: a húsos raguba bazsalikom helyett fokhagyma, római kömény és Cayenne-bors került. Így lett az egészből egy kicsit csípős, kicsit egzotikus és nagyon sajtos fogás.

Csípősen az igazi.
Csípősen az igazi.Fotó: Hakat

Hozzávalók 3 személyre:

  • 15 deka lereszelt trappista sajt
  • 9 darab lasagnelap
  • 5 gerezd felaprított fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, Cayenne-bors
  • 40 deka (hámozott) paradicsom felkockázva
  • 1 deci tejszín
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 4 deci tejföl
  • 10 deka csemegekukorica
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 deka darált sertéshús
  • ízlés szerint római kömény
Recept idők

Elkészítés:

Fonnyaszd néhány percig a forró olajon a vöröshagymát, majd mehet hozzá a hús és a fokhagyma is. Ízesítsd sóval és borssal, add hozzá a fűszereket, majd keverd el a kissé összevágott paradicsomkonzervvel és a tejszínnel. Adj neki fedő nélkül legalább 5-10 percet, majd add hozzá a kukoricát is. 

Kezdd el rétegezni egy jénaiban a lapokat úgy, hogy alulra és a tetejére is egy kevés szósz kerüljön. Ha ezzel megvagy, kanalazd az egész tetejére a tejfölt, szórd rá a reszelt sajtot, és süsd készre 35 perc alatt. 

Igazi olasz séf mutatja meg, hogy készül a tészta és a pizza
Igazi olasz séf mutatja meg, hogy készül a tészta és a pizza

Lépésről lépésre mutatjuk, mitől lesz utánozhatatlanul finom a pasta és a pizza.

Tovább »

Még több recept

Citromos pulykamell

Görög hangulatban készül nálunk leggyakrabban ez a könnyű, pulykás fogás. Ha te is szereted a sovány húsokat, érdemes kipróbálnod faszenes és kontaktgrillen készítve is!

június10., 10:24

Karfiolos tészta

…És ha ebben a változatban megunod, készítsd el a mandulás-brokkolis verziót is. Akármelyiket is választod, egy nagy adag friss petrezselyem és snidling nem hiányozhat a tetejéről.

június11., 10:52

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Lasagne csalánnal? Mutatjuk, hogyan lesz isteni kedvencünk sokkal egészségesebb!

Ez a gyors, rakott tészta nagyon egyszerűen összedobható, a legtöbb munkát a sütő végzi majd el vele. Ricottával, pestóval és rengeteg olvadt sajttal lesz a legtökéletesebb.

április12., 10:24

Két kedvencünk egyben: édesburgonya-lasagne rengeteg olvadt sajttal

Egy adag lasagne bármikor jöhet, ha pedig egy kicsit egészségesebb verziójával találkozunk, még jobban szeretjük. Már mutatjuk is, milyen könnyen elkészíthető édesburgonyából.

március26., 10:24

Mandulás karfiolleves

Te is karfiolrajongó vagy? Akkor nincs más hátra, csak a rántott és párolt változat után elkészíteni vele néhány finom levest. Például ezt.

június13., 12:52

Mustra