Ha imádod a magyaros ízeket, ez a lasagne lesz a kedvenced, amit most olasz fűszerek helyett köménnyel és paprikával pimpeltünk igazán fűszeresre. Nálunk csípősen készült, ha bírod a csilit, abból is kanalazz bele egy kisebb adagot!
Hozzávalók 3 személyre
- 2 közepes felkockázott paprika
- 40 deka hámozottparadicsom-konzerv (kissé összevágva)
- ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 40 deka darált sertéshús
- 2 evőkanál étolaj
- 1 nagyobb darab felkockázott vöröshagyma
- 7 deka felkarikázott kolbász
- 7 deka baconkocka
- 15 deka reszelt trappista
- 9 darab lasagnelap
- 1 deci paradicsomlé
Elkészítés:
Fonnyaszd meg a hagymát a forró olajon, majd mehet hozzá a paprika is. Néhány perc után add hozzá a húst, a kolbász és a bacont, majd ha a darált hús kifehéredett, mehet hozzá a paradicsomkonzerv, paradicsomlé és a fűszerek is.
Kezdd el rétegezni a lapokat – alulra egy kevés szósz kerüljön. Ha ezzel megvagy, és a tetejére is jutott egy adag szósz, szórd meg a sajttal, és süsd készre 35 perc alatt.