Lasagne magyarosan: kolbásszal, pirospaprikával és egy kis baconnel

Egy klassz, magyaros lasagnét hoztunk, aminek alapja kissé lecsós lett, a raguban pedig egy kevés kolbász, szalonna és pirospaprika is helyet kapott.

Ha imádod a magyaros ízeket, ez a lasagne lesz a kedvenced, amit most olasz fűszerek helyett köménnyel és paprikával pimpeltünk igazán fűszeresre. Nálunk csípősen készült, ha bírod a csilit, abból is kanalazz bele egy kisebb adagot!

 

Magyarosan is próbáld ki.
Magyarosan is próbáld ki.Fotó: Azurita

Hozzávalók 3 személyre:

  • 2 közepes felkockázott paprika
  • 40 deka hámozottparadicsom-konzerv (kissé összevágva)
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 40 deka darált sertéshús
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagyobb darab felkockázott vöröshagyma
  • 7 deka felkarikázott kolbász
  • 7 deka baconkocka
  • 15 deka reszelt trappista
  • 9 darab lasagnelap
  • 1 deci paradicsomlé
Recept idők

Elkészítés:

Fonnyaszd meg a hagymát a forró olajon, majd mehet hozzá a paprika is. Néhány perc után add hozzá a húst, a kolbász és a bacont, majd ha a darált hús kifehéredett, mehet hozzá a paradicsomkonzerv, paradicsomlé és a fűszerek is. 

Kezdd el rétegezni a lapokat – alulra egy kevés szósz kerüljön. Ha ezzel megvagy, és a tetejére is jutott egy adag szósz, szórd meg a sajttal, és süsd készre 35 perc alatt. 

Olasz tészta: amit szabad, és ami tilos
Olasz tészta: amit szabad, és ami tilos

Nincs étel, amit annyi félreértés övez, mint az olasz tésztákat. Összeszedtünk tíz alapszabályt, hogy magabiztosabban mozoghasson a műfajban.

Tovább »
15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft

Még több recept

Pappardelle pancettával – Nem csak jól hangzik, nagyon finom is!

Ki tud ellenállni a sajt, a pancetta és a vargánya aromájának? Ha biztosara mennél, és garantáltan olyasmit főznél, aminek a végeredményéért mindenki rajong, ezt a gyors, tésztás fogást vesd be!

október23., 06:04

Próbáld ki a tormaszószt narancsosan, halak, csirke és vörös húsok mellett is finom!

De még egy adag gyors virslit is feldob ez a különlegesség, ami azon túl, hogy egészséges, még nagyon-nagyon finom is. Néhány napig a hűtőben is jól elvan, így többféle fogással kipróbálhatod.

október24., 06:04

Kóstoltad már a lasagnét extra sajtos-ricottás réteggel?

Ha nem, akkor ezzel emeld egy magasabb szintre ezt a klasszikust. Egy kis krémes, fokhagymás-sajtos réteg nagyon jót tesz ennek a finomságnak, amit ha így készítesz, akkor akár a besamelt ki is hagyhatod a tetejéről.

március6., 06:04

A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

október21., 06:16

A mentaszósz minden vörös hús mellett príma, így készítheted el a legegyszerűbben!

Ne gondold, hogy csak a bárány mellett lesz finom, nyugodtan tálald bármelyik sült mellé egy kevés burgonyapürével és gravyvel.

október23., 06:04

Változatok könnyű vacsorára level zsillió: sült rizs tojással és garnélával

Ha van otthon egy is adag garnéla, ezt a fogást érdemes feldobnod vele. Hóvégi változatban a legjobb, ha egy kevés füstölt vagy olajos hallal készíted el.

október22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.