Lasagne magyarosan: kolbásszal, pirospaprikával és egy kis baconnel

Egy klassz, magyaros lasagnét hoztunk, aminek alapja kissé lecsós lett, a raguban pedig egy kevés kolbász, szalonna és pirospaprika is helyet kapott.

Ha imádod a magyaros ízeket, ez a lasagne lesz a kedvenced, amit most olasz fűszerek helyett köménnyel és paprikával pimpeltünk igazán fűszeresre. Nálunk csípősen készült, ha bírod a csilit, abból is kanalazz bele egy kisebb adagot!

 

Magyarosan is próbáld ki.
Magyarosan is próbáld ki.Azurita

Hozzávalók 3 személyre

  • 2 közepes felkockázott paprika
  • 40 deka hámozottparadicsom-konzerv (kissé összevágva)
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 40 deka darált sertéshús
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagyobb darab felkockázott vöröshagyma
  • 7 deka felkarikázott kolbász
  • 7 deka baconkocka
  • 15 deka reszelt trappista
  • 9 darab lasagnelap
  • 1 deci paradicsomlé
Recept idők

Elkészítés:

Fonnyaszd meg a hagymát a forró olajon, majd mehet hozzá a paprika is. Néhány perc után add hozzá a húst, a kolbász és a bacont, majd ha a darált hús kifehéredett, mehet hozzá a paradicsomkonzerv, paradicsomlé és a fűszerek is. 

Kezdd el rétegezni a lapokat – alulra egy kevés szósz kerüljön. Ha ezzel megvagy, és a tetejére is jutott egy adag szósz, szórd meg a sajttal, és süsd készre 35 perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek