Lasagne magyarosan: kolbásszal, pirospaprikával és egy kis baconnel

Egy klassz, magyaros lasagnét hoztunk, aminek alapja kissé lecsós lett, a raguban pedig egy kevés kolbász, szalonna és pirospaprika is helyet kapott.

Ha imádod a magyaros ízeket, ez a lasagne lesz a kedvenced, amit most olasz fűszerek helyett köménnyel és paprikával pimpeltünk igazán fűszeresre. Nálunk csípősen készült, ha bírod a csilit, abból is kanalazz bele egy kisebb adagot!

 

Magyarosan is próbáld ki.
Magyarosan is próbáld ki.Fotó: Azurita

Hozzávalók 3 személyre:

  • 2 közepes felkockázott paprika
  • 40 deka hámozottparadicsom-konzerv (kissé összevágva)
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 40 deka darált sertéshús
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagyobb darab felkockázott vöröshagyma
  • 7 deka felkarikázott kolbász
  • 7 deka baconkocka
  • 15 deka reszelt trappista
  • 9 darab lasagnelap
  • 1 deci paradicsomlé
Recept idők

Elkészítés:

Fonnyaszd meg a hagymát a forró olajon, majd mehet hozzá a paprika is. Néhány perc után add hozzá a húst, a kolbász és a bacont, majd ha a darált hús kifehéredett, mehet hozzá a paradicsomkonzerv, paradicsomlé és a fűszerek is. 

Kezdd el rétegezni a lapokat – alulra egy kevés szósz kerüljön. Ha ezzel megvagy, és a tetejére is jutott egy adag szósz, szórd meg a sajttal, és süsd készre 35 perc alatt. 

Olasz tészta: amit szabad, és ami tilos
Olasz tészta: amit szabad, és ami tilos

Nincs étel, amit annyi félreértés övez, mint az olasz tésztákat. Összeszedtünk tíz alapszabályt, hogy magabiztosabban mozoghasson a műfajban.

Tovább »

Még több recept

Készüljön idén az ünnepi trifle egy kevés mandulalikőrrel!

Adtunk már néhány trifle-receptet idén is, amit nagyon szeretünk, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető, akár a gyerekekkel is. Itt egy újabb téli, almás és fahéjas változat, amit most kezdőbarát változatban, pudingporral készítettünk el.

december2., 06:24

Diós-konyakos golyók – ha csak kevés időd van az ünnepi desszertre

Akár édesítővel is készítheted ezt az egyszerű édességet, ami egy sűrű csokoládészósszal desszert, anélkül pedig jó kis vendégváró lehet.

december3., 06:04

Így lesz a mézeskalács egy kicsit egészségesebb mandulaliszttel

Alacsony szénhidráttartalommal is készülhet ez a téli klasszikus, már mutatjuk is, hogyan lesz a legfinomabb mandulaliszttel!

december5., 06:16

A mézes-füstös lazac mellé már csak egy friss salátát kell összedobnod

Akár egy csilis-parmezános házi, gyúrt tészta is klasszul illik hozzá, de egy narancsos salátával sem tévedhetsz.

november29., 06:04

Kedvenc bejgliváró receptünk ez a mákos palacsinta

Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.

december3., 06:04

Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

március28., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.