Lasagne magyarosan: kolbásszal, pirospaprikával és egy kis baconnel

Egy klassz, magyaros lasagnét hoztunk, aminek alapja kissé lecsós lett, a raguban pedig egy kevés kolbász, szalonna és pirospaprika is helyet kapott.

Ha imádod a magyaros ízeket, ez a lasagne lesz a kedvenced, amit most olasz fűszerek helyett köménnyel és paprikával pimpeltünk igazán fűszeresre. Nálunk csípősen készült, ha bírod a csilit, abból is kanalazz bele egy kisebb adagot!

 

Magyarosan is próbáld ki.
Magyarosan is próbáld ki.Azurita

Hozzávalók 3 személyre:

  • 2 közepes felkockázott paprika
  • 40 deka hámozottparadicsom-konzerv (kissé összevágva)
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 40 deka darált sertéshús
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagyobb darab felkockázott vöröshagyma
  • 7 deka felkarikázott kolbász
  • 7 deka baconkocka
  • 15 deka reszelt trappista
  • 9 darab lasagnelap
  • 1 deci paradicsomlé
Recept idők

Elkészítés:

Fonnyaszd meg a hagymát a forró olajon, majd mehet hozzá a paprika is. Néhány perc után add hozzá a húst, a kolbász és a bacont, majd ha a darált hús kifehéredett, mehet hozzá a paradicsomkonzerv, paradicsomlé és a fűszerek is. 

Kezdd el rétegezni a lapokat – alulra egy kevés szósz kerüljön. Ha ezzel megvagy, és a tetejére is jutott egy adag szósz, szórd meg a sajttal, és süsd készre 35 perc alatt. 

kapcsolódó Olasz tészta: amit szabad, és ami tilos
Olasz tészta: amit szabad, és ami tilos

Nincs étel, amit annyi félreértés övez, mint az olasz tésztákat. Összeszedtünk tíz alapszabályt, hogy magabiztosabban mozoghasson a műfajban.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vegán január diétásan: isteni kuszkuszsaláta jó fűszeresen, aranymazsolával

Magában is laktató, de akkor is remek, ha egy nagy szelet vegán sajtot grillezel hozzá, vagy épp szejtánt rántasz ki mellé.

január12., 06:24

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

2021. május15., 10:24

Heti kedvenc receptünk: isteni, szaftos karaj tejszínnel, parmezánnal és fehérrépával

Ha valamit érdemes az utolsó cseppig kitunkolni néhány szelet friss bagettel, az ez a remek, sűrű, tejszínes finomság!

január19., 06:32

Ropogós, fűszeres, görög csirkesaláta – kiadós és nagyon finom

Grillezz mellé joghurtos-citromos csirkét, szórd meg fokhagymás krutonnal, és tökéletesen elég lesz vacsorára.

január23., 06:32

Olcsó, kiadós és finom: így készítsd el a nagyi retró puliszkáját

Sósan és édesen, tejjel és cukorral, sült hagymával és köretként is remek a kukoricakása, ami remekül variálható és nagyon kiadós fogás.

január17., 06:24

Heti kedvencünk: sült karfiol édesen és csípősen, narancsos mázzal

Ez a finom, karfiolos fogás kevés kalóriát tartalmaz, és csak egy nagy adag párolt rizst kell főznöd mellé!

január16., 06:24

Mustra