Lasagne vega, zöldséges változatban: gombával és parmezánnal

Nincs is jobb azoknál a könnyű, húsmentes ételeknél, aminek elfogyasztása után nem érezzük, hogy valami rendes étel is jöhetne már. Ez a gombás lasagne remekül laktat, és az extra parmezán és bazsalikom is jót tesz neki.

Készítheted erdei gombákkal vagy csiperkével, a lényeg, hogy apró darabokra vágd vagy törd az aprítógéppel, és sok-sok fűszerrel tedd még izgalmasabbá a ragut. Ha erdei gombákkal készül, aromás sajtok helyett inkább mozzarellaszeleteket olvassz a tetejére.

Egy kis bazsalikom jól mutat a tetején.
Egy kis bazsalikom jól mutat a tetején.ARTindividual

Hozzávalók 3 személyre:

  • 40 deka aprítógéppel összetört csiperkegomba
  • 40 deka paradicsomkonzerv (kissé feldarabolva)
  • 2 deci tejszín
  • 9 darab lasagnelap
  • só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 20 deka felszeletelt mozzarella
  • 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál lereszelt parmezán
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 deci tej
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Párold néhány percig a forró olajon a hagymát, majd dobd rá a gombát, és fűszerezd sóval, borssal és az olasz fűszerekkel. Ezek után mehet hozzá a paradicsom és a tejszín, majd adj neki fedő nélkül néhány percet. 

A besamelhez dobd a forró vajra a lisztet, majd néhány keverés után a tejet és a parmezánt is add hozzá. Ha elkészültél, kezdd el rétegezni egy jénaiban az emeleteket. A tetejére öntsd a besamelt, és arra tedd a mozzarellaszeleteket. Sütőben, 35 perc alatt süsd puhára. 

kapcsolódó Csőben sült krumpli másképp
Csőben sült krumpli másképp

Egyre hűvösebb lesz, egyre több burgonyát és gyökérzöldséget fogyasztunk, ami ilyenkor ősszel még izgalmas, de tavasszal boldogan feledjük majd őket. Kezdjük az idei sort egy kellemesen fűszeres krumplikörettel, ami akár főétel is lehet.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Puha, meleg tejes kifli reggelire – így készítsd el

Tejeskávé mellett, egy kis adag, lágy, sós vajjal egyszerűen verhetetlen.

január15., 06:24

Sűrű és omlós finomság – így lesz a legfinomabb a chocholate chip cookie, az eredeti csokis keksz!

Akár fagyaszthatod is, mert reggel felolvasztva, egy nagy pohár kávé mellett nincs is ennél hedonistább reggeli.

január21., 06:24

Kóstoltad már a lasagnét extra sajtos-ricottás réteggel?

Ha nem, akkor ezzel emeld egy magasabb szintre ezt a klasszikust. Egy kis krémes, fokhagymás-sajtos réteg nagyon jót tesz ennek a finomságnak, amit ha így készítesz, akkor akár a besamelt ki is hagyhatod a tetejéről.

2020. március6., 06:04

Jön a farsang, mutatjuk a tökéletes farsangi fánk receptjét!

Nem is olyan nehéz tökéletes fánkot készíteni, és ha egy biztosan működő receptet szeretnél, erről készíts képernyőfotót!

január18., 06:24

Emlékszel rá? Így készítsd el gyermekkorod kedvencét, a csokiszalámit!

A kekszszaláminak is nevezett finomság összeállítása olcsó, nagyon egyszerű és akár variálhatod is egy kis rummal, kávéval, vagy épp narancshéjjal.

január20., 06:32

Heti kedvenc receptünk: palacsinta aszalt szilvás raguval és fahéjas tejföllel

A szilvás gombóc hangulatú palacsinta az egyik kedvencünk.

január24., 06:24

Mustra