Készítheted erdei gombákkal vagy csiperkével, a lényeg, hogy apró darabokra vágd vagy törd az aprítógéppel, és sok-sok fűszerrel tedd még izgalmasabbá a ragut. Ha erdei gombákkal készül, aromás sajtok helyett inkább mozzarellaszeleteket olvassz a tetejére.
Hozzávalók 3 személyre
- 40 deka aprítógéppel összetört csiperkegomba
- 40 deka paradicsomkonzerv (kissé feldarabolva)
- 2 deci tejszín
- 9 darab lasagnelap
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- 20 deka felszeletelt mozzarella
- 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál lereszelt parmezán
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál vaj
- 4 deci tej
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Párold néhány percig a forró olajon a hagymát, majd dobd rá a gombát, és fűszerezd sóval, borssal és az olasz fűszerekkel. Ezek után mehet hozzá a paradicsom és a tejszín, majd adj neki fedő nélkül néhány percet.
A besamelhez dobd a forró vajra a lisztet, majd néhány keverés után a tejet és a parmezánt is add hozzá. Ha elkészültél, kezdd el rétegezni egy jénaiban az emeleteket. A tetejére öntsd a besamelt, és arra tedd a mozzarellaszeleteket. Sütőben, 35 perc alatt süsd puhára.
Egyre hűvösebb lesz, egyre több burgonyát és gyökérzöldséget fogyasztunk, ami ilyenkor ősszel még izgalmas, de tavasszal boldogan feledjük majd őket. Kezdjük az idei sort egy kellemesen fűszeres krumplikörettel, ami akár főétel is lehet.
Tovább olvasom