Lasagne vega, zöldséges változatban: gombával és parmezánnal

Nincs is jobb azoknál a könnyű, húsmentes ételeknél, aminek elfogyasztása után nem érezzük, hogy valami rendes étel is jöhetne már. Ez a gombás lasagne remekül laktat, és az extra parmezán és bazsalikom is jót tesz neki.

Készítheted erdei gombákkal vagy csiperkével, a lényeg, hogy apró darabokra vágd vagy törd az aprítógéppel, és sok-sok fűszerrel tedd még izgalmasabbá a ragut. Ha erdei gombákkal készül, aromás sajtok helyett inkább mozzarellaszeleteket olvassz a tetejére.

Egy kis bazsalikom jól mutat a tetején.
Egy kis bazsalikom jól mutat a tetején.Fotó: ARTindividual

Hozzávalók 3 személyre:

  • 40 deka aprítógéppel összetört csiperkegomba
  • 40 deka paradicsomkonzerv (kissé feldarabolva)
  • 2 deci tejszín
  • 9 darab lasagnelap
  • só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 20 deka felszeletelt mozzarella
  • 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál lereszelt parmezán
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 deci tej
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Párold néhány percig a forró olajon a hagymát, majd dobd rá a gombát, és fűszerezd sóval, borssal és az olasz fűszerekkel. Ezek után mehet hozzá a paradicsom és a tejszín, majd adj neki fedő nélkül néhány percet. 

A besamelhez dobd a forró vajra a lisztet, majd néhány keverés után a tejet és a parmezánt is add hozzá. Ha elkészültél, kezdd el rétegezni egy jénaiban az emeleteket. A tetejére öntsd a besamelt, és arra tedd a mozzarellaszeleteket. Sütőben, 35 perc alatt süsd puhára. 

Csőben sült krumpli másképp
Csőben sült krumpli másképp

Egyre hűvösebb lesz, egyre több burgonyát és gyökérzöldséget fogyasztunk, ami ilyenkor ősszel még izgalmas, de tavasszal boldogan feledjük majd őket. Kezdjük az idei sort egy kellemesen fűszeres krumplikörettel, ami akár főétel is lehet.

Tovább »

Még több recept

Banános-zabos palacsintákkal jól indul a nap

Egy kevés levendulás vagy vaníliás tejszínhabbal lesz igazán tökéletes ez a fogás, aminek a tésztáját akár előző nap is elkészítheted, ha spórolnál a reggelivel töltött idővel.

január20., 06:04

Sült paprika-csirke saláta – csípősen, egy kis gránátalmával a legfinomabb

Szeretjük a gyümölcsöket a húsos salátákban is, a gránátalma pedig olyasmi, ami a majonézes burgonyasalátától a reggeli zabpehelyig bármit feldob és jóval egészségesebbé varázsol. Ez a saláta sem kivétel, próbáld ki, ha te is belevágtál az újévi fitneszkedésbe.

január21., 06:04

Melegszendvics sajttal és tonhallal – laktató fogás, ami segít, hogy gyorsan készíts valami különlegeset

Egy jó kis meleg tonhalkrém, olvadt sajt és néhány szem savanykás kapribogyó teszi még izgalmasabbá ezt a fogást, amit akár barna kenyér, akár egy nagy szelet kalács tetején is tálalhatsz.

január24., 06:04

Ezt a zöldséges-fűszerescsirke fajitast percek alatt összedobod

Akár a munkahelyeden is remek ebéd lesz ebből a fajitasból, és még a mikrónál sem kell majd sorban állnod, mert ez a fogás hidegen is éppen olyan finom, mint frissen. Nálunk sok fűszerrel és rengeteg ropogós zöldséggel a nyerő.

január22., 06:04

Kóstoltad már a lasagnét extra sajtos-ricottás réteggel?

Ha nem, akkor ezzel emeld egy magasabb szintre ezt a klasszikust. Egy kis krémes, fokhagymás-sajtos réteg nagyon jót tesz ennek a finomságnak, amit ha így készítesz, akkor akár a besamelt ki is hagyhatod a tetejéről.

2020. március6., 06:04

Lasagne magyarosan: kolbásszal, pirospaprikával és egy kis baconnel

Egy klassz, magyaros lasagnét hoztunk, aminek alapja kissé lecsós lett, a raguban pedig egy kevés kolbász, szalonna és pirospaprika is helyet kapott.

2020. március11., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.