Lasagne vega, zöldséges változatban: gombával és parmezánnal

Nincs is jobb azoknál a könnyű, húsmentes ételeknél, aminek elfogyasztása után nem érezzük, hogy valami rendes étel is jöhetne már. Ez a gombás lasagne remekül laktat, és az extra parmezán és bazsalikom is jót tesz neki.

Készítheted erdei gombákkal vagy csiperkével, a lényeg, hogy apró darabokra vágd vagy törd az aprítógéppel, és sok-sok fűszerrel tedd még izgalmasabbá a ragut. Ha erdei gombákkal készül, aromás sajtok helyett inkább mozzarellaszeleteket olvassz a tetejére.

Egy kis bazsalikom jól mutat a tetején.
Egy kis bazsalikom jól mutat a tetején.Fotó: ARTindividual

Hozzávalók 3 személyre:

  • 40 deka aprítógéppel összetört csiperkegomba
  • 40 deka paradicsomkonzerv (kissé feldarabolva)
  • 2 deci tejszín
  • 9 darab lasagnelap
  • só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 20 deka felszeletelt mozzarella
  • 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál lereszelt parmezán
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 deci tej
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Párold néhány percig a forró olajon a hagymát, majd dobd rá a gombát, és fűszerezd sóval, borssal és az olasz fűszerekkel. Ezek után mehet hozzá a paradicsom és a tejszín, majd adj neki fedő nélkül néhány percet. 

A besamelhez dobd a forró vajra a lisztet, majd néhány keverés után a tejet és a parmezánt is add hozzá. Ha elkészültél, kezdd el rétegezni egy jénaiban az emeleteket. A tetejére öntsd a besamelt, és arra tedd a mozzarellaszeleteket. Sütőben, 35 perc alatt süsd puhára. 

Csőben sült krumpli másképp
Csőben sült krumpli másképp

Egyre hűvösebb lesz, egyre több burgonyát és gyökérzöldséget fogyasztunk, ami ilyenkor ősszel még izgalmas, de tavasszal boldogan feledjük majd őket. Kezdjük az idei sort egy kellemesen fűszeres krumplikörettel, ami akár főétel is lehet.

Tovább »

Még több recept

Lasagne csalánnal? Mutatjuk, hogyan lesz isteni kedvencünk sokkal egészségesebb!

Ez a gyors, rakott tészta nagyon egyszerűen összedobható, a legtöbb munkát a sütő végzi majd el vele. Ricottával, pestóval és rengeteg olvadt sajttal lesz a legtökéletesebb.

április12., 10:24

Négysajtos sült karfiol

Ha nem foglalkoznál túl sokat a vacsorával, csak főzz egy nagy adag karfiolt és pirítsd rá kedvenc sajtjaid, akár egy nagy adag házi morzsa társaságában. Akár húsmentes vacsoraként is tökéletes.

június12., 11:24

Baconös-borsós penne

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

június10., 10:52

Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

2020. március28., 06:00

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Karfiolos tészta

…És ha ebben a változatban megunod, készítsd el a mandulás-brokkolis verziót is. Akármelyiket is választod, egy nagy adag friss petrezselyem és snidling nem hiányozhat a tetejéről.

június11., 10:52

Mustra