A tonhalkrém melegszendvicsen is finom – néhány perc alatt összedobod ezt az aszalt paradicsomos változatot!

Ha sós vízben eltett tonhalat választasz, még kalóriákat is spórolsz, miközben egy nagy adag sovány fehérje kerül a szervezetedbe. Tettünk bele egy kevés kapribogyót, és hogy a fogás rettenetes egészségességét ellensúlyozzuk, friss, vajas kalácsra kanalaztuk a krémet.

A felmelegedett szendvicsre szórhatsz egy kevés parmezánt, vagy akár friss uborkakockákat – így lesz még érdekesebb az egész. A forró hal és a ropogós kalács mellett jól fognak esni a hideg, sós uborkafalatok.

A kapribogyót akár a tetejére is szórhatod.
A kapribogyót akár a tetejére is szórhatod.Fotó: Tim Bieber

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet kalács
  • 1 darab tonhalkonzerv
  • 4 evőkanál majonéz
  • 4 darab apróra vágott aszalt paradicsom
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 1 bögre lereszelt trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan a tonhalat a majonézzel és a paradicsommal, majd kanalazd a kalácsok tetejére. Erre mehet a sajt, majd az egész a sütőbe. Addig hagyd benn, amíg a sajt teljesen elolvad és kissé megpirul. Grillezett paradicsomszeletekkel és vörös cheddar-ral dobhatod fel. 

Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?
Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?

Tartja még magát a műfaj királya, vagy az olcsóbb termékek képében legyőzőre talál? Tesztünkből megtudhatod!

Tovább »

Még több recept

A céklaburger szerintünk zsályás-fokhagymás házi majonézzel a legfinomabb

Hamburger szinte bármiből készülhet, de az igazán klassz, zöldséges változatokhoz kell némi kreativitás. Ez a lilahagyma-lekváros nagy kedvencünk, amit jó sok rukkolával és friss, grillezett cukkinivel és egy szelet ementálival szeretünk a legjobban.

október15., 06:04

Egy nagy szelet rozskenyéren az igazi ez a klassz tonhalas melegszendvicskrém

Nálunk a tonhal mellé gyakran kerül egy kevés aszalt paradicsom és olíva, most sem történt másként.

június21., 06:00

Ez a babos-céklás egytál gyors, őszi vacsora lesz

Köretként és egy kevés kecskesajttal meleg salátaként is fogyaszthatod.

október14., 06:04

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

október16., 06:04

Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

október18., 06:08

Reggeli csokis avokádósmoothie – kávéval még finomabb!

Ha a reggeli kávédat összekötnéd egy egészséges turmixszal, dobj a smoothie-makerbe egy érett avokádót, egy adag kávét és jó sok jó minőségű kakaóport. Nálunk mindig kerül ebbe az italba egy adag kurkuma és fahéj is – állítólag mindkettő nagyon egészséges.

október18., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.