Különleges szendvics vegáknak padlizsánnal, fahéjjal és mozzarellával

A padlizsán mindig nagyon finom fahéjjal, ahogy a paradicsom is jól illik hozzá. Ha egy könnyű, vega szendvicsben gondolkodsz, és már unod a sajtot és a tojáskrémet, süss pár szelet padlizsánt, adj neki fahéjas, paradicsomos alapot, és szórd meg egy kevés parmezánnal tálalás előtt!

Tartalmas, húsmentes szendvics lesz belőle, amit friss paradicsomszeletekkel, hagymakarikákkal és szeletelt olívával is feldobhatsz. Ha egyféle sajt nem elég, egy-egy nagy szelet mozzarellát olvassz a tetejére.

Minibagettekbe töltve, friss zöldségekkel még tartalmasabbá teheted.
Minibagettekbe töltve, friss zöldségekkel még tartalmasabbá teheted.Fotó: Joff Lee

Hozzávalók 2 szelethez:

A szendvicshez

  • 2 nagyobb szelet padlizsán
  • 2 nagyobb szelet rozskenyér
  • 6 vékony szelet mozzarella
  • 2 evőkanál fokhagymás olaj
  • só és bors ízlés szerint

A szószhoz

  • 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
  • 2 teáskanál ketchup
  • ízlés szerint só, bors és fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg olajjal a padlizsánszeleteket, sózd és borsozd, majd grillezd őket puhára néhány perc alatt. 

Amíg sül, keverd el egymással alaposan a paradicsomos szósz hozzávalóit, és kend meg vele a kenyereket. Erre mehetnek majd az elkészült padlizsánszeletek és arra a sajt. Tedd a sütőbe, és várd meg, amíg a sajt alaposan megpuhul – ekkor már el is készültek. Minibagettekbe töltve, friss zöldségekkel még tartalmasabbá teheted. 

Szezonja van: rakott padlizsán
Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább »

Még több recept

Ezt a fahéjas sült almát egy kis borssal és kurkumával pimpeltük

A sült alma diós töltelékének nagyon jó állnak a fűszerek, így ha van otthon, egy kevés kardamomot és csillagánizst sem érdemes kihagynod belőle.

november20., 06:24

Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

március29., 06:00

Ennek az olaszos melegszendvicsnek péksütemény helyett cukkini az alapja

Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.

március4., 06:00

Gyors vacsora téli hangulatban: az eredeti grilled cheese szendvics egy kis mézeskalácsfűszerrel

A sajtos szendvics egyike a gyors életmentő fogásoknak, amik mellé nem is kell más, csak egy friss zöldségekből összedobott saláta, egy kis jó minőségű balzsamecet és néhány parmezánforgács. Ebben a változatban különleges, téli hangulata lesz.

február26., 12:00

Van otthon egy nagy adag alma? Készíts belőle pitetölteléket!

Ha sikerült valahonnan egy nagyobb adag almát szerezned, vagy éppen van egy almafád, érdemes elgondolkodnod azon, mi a legjobb módja a gyümölcsök tartósításának. Ha szereted a pitét, érdemes tartósítanod a tölteléket, ami ezek után nemcsak süteményekben, de zabpehely tetején és klassz, téli turmixokban is finom.

november19., 06:24

Jöhet egy igazi különlegesség? Melegszendvics eperlekvárral, rukkolával és camembert-rel

Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.

február29., 11:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.