Különleges szendvics vegáknak padlizsánnal, fahéjjal és mozzarellával

A padlizsán mindig nagyon finom fahéjjal, ahogy a paradicsom is jól illik hozzá. Ha egy könnyű, vega szendvicsben gondolkodsz, és már unod a sajtot és a tojáskrémet, süss pár szelet padlizsánt, adj neki fahéjas, paradicsomos alapot, és szórd meg egy kevés parmezánnal tálalás előtt!

Tartalmas, húsmentes szendvics lesz belőle, amit friss paradicsomszeletekkel, hagymakarikákkal és szeletelt olívával is feldobhatsz. Ha egyféle sajt nem elég, egy-egy nagy szelet mozzarellát olvassz a tetejére.

Minibagettekbe töltve, friss zöldségekkel még tartalmasabbá teheted.
Minibagettekbe töltve, friss zöldségekkel még tartalmasabbá teheted.Joff Lee

Hozzávalók 2 szelethez:

A szendvicshez

  • 2 nagyobb szelet padlizsán
  • 2 nagyobb szelet rozskenyér
  • 6 vékony szelet mozzarella
  • 2 evőkanál fokhagymás olaj
  • só és bors ízlés szerint

A szószhoz

  • 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
  • 2 teáskanál ketchup
  • ízlés szerint só, bors és fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg olajjal a padlizsánszeleteket, sózd és borsozd, majd grillezd őket puhára néhány perc alatt. 

Amíg sül, keverd el egymással alaposan a paradicsomos szósz hozzávalóit, és kend meg vele a kenyereket. Erre mehetnek majd az elkészült padlizsánszeletek és arra a sajt. Tedd a sütőbe, és várd meg, amíg a sajt alaposan megpuhul – ekkor már el is készültek. Minibagettekbe töltve, friss zöldségekkel még tartalmasabbá teheted. 

kapcsolódó Szezonja van: rakott padlizsán
Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

október18., 12:52

Újabb sajtos melegszendvics, amit ezúttal egy kevés karamellben puhult almával dobtunk fel

Ne ijedj meg a sós, vagy akár a füstölt sajtoktól – nagyon finom lesz bármelyikkel.

2020. február27., 12:04

Kezdődhet a féktelen tömegelés: mogyoróvajas-csirkés melegszendvics

Ha már egy kicsit unod a kolbászos szenyát és a sonkás-sajtosat, miért ne próbálnád ki kedvenc mogyoróvajad egy adag frissen sült fokhagymás csirkével akár szendvicsekben is? Na ugye.

2020. február28., 11:20

Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

2020. március29., 06:00

Indiai melegszendvics – egy kanál hideg joghurttal a tetején a legfinomabb

Jó fűszeresen és csípősen lesz a legjobb ez a különleges melegszendvics, amihez nem kell sokat főznöd, csak egy gyors indiai ragut összedobni és néhány percet adni neki a sütőben. Vega változatban hús helyett főtt lencsével készítsd.

január24., 06:04

Fokhagymás karaj fűszeres édesburgonya-pürével

Nem is olyan nehéz egy klasszikus kedvencből egy-egy finomságot összedobni, elég egy-egy szezonális zöldségből készült köret és néhány olyan fűszer, ami leginkább az adott évszakra jellemző. Ha van időd, egy nagy adag édesburgonyacsipszet is érdemes összedobnod a fogás mellé.

október16., 07:32

Mustra