Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!

Na jó, a mac and cheese az az étel, aminek nem kell cégér: a sajtos tésztát magyaros változatban tejföllel is lehetetlen nem szeretni, és persze hogy a tengerentúli soksajtos, sütőben pirult változatot is bármikor falnánk. Ebben a klassz, karfiolos változatban bármikor meg is tehetjük.

Nálunk háromféle sajt került bele és egy kanál barna cukor, ami a pikáns, erős, aromás fajták ízét gyönyörűen letompítja. Ha erős, aromás sajtokat használsz, bármelyik ételnél bevetheted ezt a trükköt. 

Baconkockákkal vagy pirított dióval teheted még érdekesebbé.
Baconkockákkal vagy pirított dióval teheted még érdekesebbé.OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 közepes karfiol
  • 2 deci tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 2 bögre maasdamer, parmezán és érett cheddar sajtok lereszelve
  • 1 teáskanál liszt
Recept idők

Szedd apró rózsáira a karfiolt és főzd puhára, közben reszeld le kevenc sajtjaid – legyen körülbelül 2 bögrényi adag a végeredmény. 

Keverd el a tejszínt sóval, borssal, a kis kanál barna cukorral, liszttel, majd ebben forgasd meg a kész karfiolokat. Keverd bele a sajt felét, öntsd egy kiolajozott jénaiba, majd mehet a tetejére a másik fele is. Süsd addig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Baconkockákkal vagy pirított dióval teheted még érdekesebbé. 

kapcsolódó Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé
Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé

Szuflénak hívni egy egy fogást mindig jó ötlet, mert attól az embernek olyan érzése lesz, mintha valami nagyon elegáns, könnyű francia ételt készítene és fogyasztana el. Ez most ráadásul igaz is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Dupla csokis cukkinimuffinok – ezen egyáltalán nem érzed majd a zöldség ízét

Az a legjobb benne, hogy remekül fog működni kedvenc cukorhelyettesítőddel is. Agavéval és édesítővel készítve is ugyanaz a remek tészta marad, csak arra vigyázz, hogy a sót és a kis adag, akár koffeinmentes kávét ne hagyd ki belőle, mert ezektől lesz igazán finom. Torta- és muffinformában megsütve is remekül sikerül majd.

október20., 11:24

Mediterrán karfiolpizza darált hússal és hideg joghurttal

Egy jó kis fűszeres ragu a tetején és mindjárt nem érezzük kompromisszumosnak ezt a remek fogást. Nálunk zöldfűszeres joghurttal készült, de ha szereted a sajtot, abból is olvassz a tetejére.

szeptember1., 10:24

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

október19., 09:24

Négysajtos sült karfiol

Ha nem foglalkoznál túl sokat a vacsorával, csak főzz egy nagy adag karfiolt és pirítsd rá kedvenc sajtjaid, akár egy nagy adag házi morzsa társaságában. Akár húsmentes vacsoraként is tökéletes.

június12., 11:24

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Ez a meleg karfiolos saláta mascarponéval és bazsalikommal az igazi

Bármelyik kezdő szakács könnyen összedobja ezt a gyors, meleg salátát, amit aztán csirke, halak és vörös húsok mellett is bevethetsz.

január10., 06:04

Mustra