Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!

Na jó, a mac and cheese az az étel, aminek nem kell cégér: a sajtos tésztát magyaros változatban tejföllel is lehetetlen nem szeretni, és persze hogy a tengerentúli soksajtos, sütőben pirult változatot is bármikor falnánk. Ebben a klassz, karfiolos változatban bármikor meg is tehetjük.

Nálunk háromféle sajt került bele és egy kanál barna cukor, ami a pikáns, erős, aromás fajták ízét gyönyörűen letompítja. Ha erős, aromás sajtokat használsz, bármelyik ételnél bevetheted ezt a trükköt. 

Baconkockákkal vagy pirított dióval teheted még érdekesebbé.
Baconkockákkal vagy pirított dióval teheted még érdekesebbé.Fotó: OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 közepes karfiol
  • 2 deci tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 2 bögre maasdamer, parmezán és érett cheddar sajtok lereszelve
  • 1 teáskanál liszt
Recept idők

Szedd apró rózsáira a karfiolt és főzd puhára, közben reszeld le kevenc sajtjaid – legyen körülbelül 2 bögrényi adag a végeredmény. 

Keverd el a tejszínt sóval, borssal, a kis kanál barna cukorral, liszttel, majd ebben forgasd meg a kész karfiolokat. Keverd bele a sajt felét, öntsd egy kiolajozott jénaiba, majd mehet a tetejére a másik fele is. Süsd addig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Baconkockákkal vagy pirított dióval teheted még érdekesebbé. 

Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé
Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé

Szuflénak hívni egy egy fogást mindig jó ötlet, mert attól az embernek olyan érzése lesz, mintha valami nagyon elegáns, könnyű francia ételt készítene és fogyasztana el. Ez most ráadásul igaz is.

Tovább »

Még több recept

Kínai narancsos karfiol hús nélkül is zseniális: glutén-, tej-, tojásmentes, vegán verzió

Az édes-savanyú, ragacsos narancsos szósz nem csak hússal finom. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept.

június8., 06:00

Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem.

november22., 06:04

A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

szeptember20., 06:04

Halas pite light változatban – egy egészséges fogás, ami véletlenül finom is

Jó, lássuk be: igazi hősök azok, akik tudnak párolt zöldségen, salátán és száraz csirkemellen élni, kevesebb sót, nulla cukrot fogyasztani a tökéletes testért és egészségért. Mi imádjuk a finomságokat, és nem szívesen mondunk le róluk, inkább egy kicsit okoskodunk, hogy minden, ami egészséges, az nagyon-nagyon finom is legyen végül. Ez a halas fogás épp ilyen, bármelyik egészségmániás ismerősödet nyugodt szívvel megkínálhatod belőle.

október28., 06:08

Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé

Szuflénak hívni egy egy fogást mindig jó ötlet, mert attól az embernek olyan érzése lesz, mintha valami nagyon elegáns, könnyű francia ételt készítene és fogyasztana el. Ez most ráadásul igaz is.

2019. október24., 10:44

Karfiolnuggets: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán étel

Egy újabb húsmentes, sőt, vegán falatkák, feltét- vagy főételrecept gluténmentesen, tejmentesen, tojásmentesen.

május25., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.