Hétköznapi #thuglife a konyhában: barna sörös-zelleres sajtkrémleves

A markáns barna sör remek aromát ad ennek az egyébként is finom sajtlevesnek, ami arra is tökéletes, hogy a hűtőben állomásozó sajtcsücskök és -darabkák mindegyike jó helyre kerüljön. Az angol hangulatért és a tökéletes színért azért egy adag érett cheddar-t ne hagyj ki belőle!

Eheted almaszeletekkel, pirítóssal vagy friss zöldségcsipsszel, az olvadt sajt mellé majdnem mindegy, mit kínálsz, nem fogja elrontani. Szuper egy jó kis tésztás vagy könnyű halas fogás előtt egy jó kis chardonnay-val vagy furminttal. 

Egy kis pirítós elég mellé.
Egy kis pirítós elég mellé.Fotó: fcafotodigital

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 bögre lereszelt vörös cheddar
  • 0.5 bögre reszelt grana padano
  • 2 deci tejszín
  • 2 deci barna sör
  • 4 deci alaplé
  • 1 fej felkockázott vöröshagyma
  • 1 teáskanál (füstölt) pirospaprika
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kisebbb csésze zellerkockák
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd a vajon a hagymát 5 percen át, majd öntsd fel az alaplével és a sörrel, és add hozzá a zellert is. Adj nekik 15 percet, majd ha a zeller megpuhult, pürésítsd az egészet botmixerrel.

Ha ezzel megvagy, mehetnek bele a sajtok, a paprika, a barna cukor és a tejszín, majd ízesítsd még sóval és borssal, ha szükséges. Amikor ezek mind szépen összeolvadtak, már tálalhatod is a levest. Kínáld frissen pirított rozskenyérrel és snidlinggel a tetején. 

Ezek a sörök passzolnak legjobban az ünnepi ételekhez
Ezek a sörök passzolnak legjobban az ünnepi ételekhez

Vásárhelyi István sörgasztronómustól kértünk iránymutatást, miközben forralt sört, sörös fondüt és komlós kalácsot kóstoltunk.

Tovább »

Még több recept

Itt az ősz és vele ez az isteni füstös-gyömbéres tökleves

Ha egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű levesre, kínáld ezt a változatot, ha pedig egy vacsorát váltanál ki vele, reszeld le a maradék sajtokat a hűtőből, tedd egy sütőlapra és készíts sajtcsipszet mellé.

szeptember18., 06:04

Ezzel a mézes-mustáros-sörös páccal a vörös húsokat érdemes feldobnod

Egy kis citrom és zsálya teszi különlegessé ezt a pácot, de akkor sem tévedsz nagyot, ha színesbors-keverékkel szórod meg és tejszínes, erdei gombás szószt és friss, házi tagliatellét kínálsz mellé.

május31., 06:00

Jöhet egy izgalmas leves? Füstöltsajt-krémleves friss gránátalmával

Mindenféle aszalt gyümölccsel finom lesz ez a sajtleves, amibe ha még több levesbetétet tennél, egy nagy adag paprikás-fokhagymás fűszerkeverékben megforgatott csicseriborsó lesz a tökéletes választás.

március6., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Ezt a német almás sütit kezdőként is simán bevállalhatod

Ha van otthon pár olyan alma, amely már nem teljesen ép, akkor lépnek színre a sütik, kompótok, almaszószok és gyümölcsös-majonézes saláták, amikben klasszul elférnek a nem éppen tökéletesre faragott darabok is.

szeptember17., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.