Hétköznapi #thuglife a konyhában: barna sörös-zelleres sajtkrémleves

A markáns barna sör remek aromát ad ennek az egyébként is finom sajtlevesnek, ami arra is tökéletes, hogy a hűtőben állomásozó sajtcsücskök és -darabkák mindegyike jó helyre kerüljön. Az angol hangulatért és a tökéletes színért azért egy adag érett cheddar-t ne hagyj ki belőle!

Eheted almaszeletekkel, pirítóssal vagy friss zöldségcsipsszel, az olvadt sajt mellé majdnem mindegy, mit kínálsz, nem fogja elrontani. Szuper egy jó kis tésztás vagy könnyű halas fogás előtt egy jó kis chardonnay-val vagy furminttal. 

Egy kis pirítós elég mellé.
Egy kis pirítós elég mellé.fcafotodigital

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 bögre lereszelt vörös cheddar
  • 0.5 bögre reszelt grana padano
  • 2 deci tejszín
  • 2 deci barna sör
  • 4 deci alaplé
  • 1 fej felkockázott vöröshagyma
  • 1 teáskanál (füstölt) pirospaprika
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kisebbb csésze zellerkockák
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd a vajon a hagymát 5 percen át, majd öntsd fel az alaplével és a sörrel, és add hozzá a zellert is. Adj nekik 15 percet, majd ha a zeller megpuhult, pürésítsd az egészet botmixerrel.

Ha ezzel megvagy, mehetnek bele a sajtok, a paprika, a barna cukor és a tejszín, majd ízesítsd még sóval és borssal, ha szükséges. Amikor ezek mind szépen összeolvadtak, már tálalhatod is a levest. Kínáld frissen pirított rozskenyérrel és snidlinggel a tetején. 

kapcsolódó Ezek a sörök passzolnak legjobban az ünnepi ételekhez
Ezek a sörök passzolnak legjobban az ünnepi ételekhez

Vásárhelyi István sörgasztronómustól kértünk iránymutatást, miközben forralt sört, sörös fondüt és komlós kalácsot kóstoltunk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezzel a mézes-mustáros-sörös páccal a vörös húsokat érdemes feldobnod

Egy kis citrom és zsálya teszi különlegessé ezt a pácot, de akkor sem tévedsz nagyot, ha színesbors-keverékkel szórod meg és tejszínes, erdei gombás szószt és friss, házi tagliatellét kínálsz mellé.

2020. május31., 06:00

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

szeptember18., 10:24

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

szeptember20., 12:52

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Valami régi, valami új, valami kölcsön: fish and chips barna sörös mustárszósszal

Az ünnepek közeledtével összedobtuk a rántott hal felpimpelt változatát egy jó sűrű, fűszeres, barna sörös szósszal.

2019. november22., 11:24

Mustra