Tonhalsaláta naranccsal és zellerrel – alacsony kalóriatartalom mellett is ehetsz finomat

Ha olyan tonhalat veszel, amit nem olajban tartósítottak, akkor jó eséllyel egy adagban még 100 kalória sem lesz. Ez azt jelenti, hogy a sós vízben eltett tonhallal akkor is bátran feldobhatod a salátáidat, ha úgy döntöttél, az új évben egy kicsit diétásabb fogásokat választasz. A hal mellett a narancs és a szárzeller szintén alacsony kalóriás, de nagyon izgalmas finomságok – főleg így egy tálon.

Azért, hogy legyen valami különleges is ebben a fogásban, egy kis narancslekváros-fehérborecetes szósszal dobtuk fel a gyümölcsöt-zöldségeket, amihez már csak néhány keménytojást kell főznöd, és egy laktató, mégis könnyű vacsora kerül az asztalra.

GettyImages-911846892
gabrieldome

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához

  • 2 doboz tonhalkonzerv
  • 4 szál szárzeller
  • 2 meghámozott narancs
  • 2 bögre felaprított jégsaláta
  • 4 felkarikázott keménytojás

Az öntethez

  • 1 nagy evőkanál narancslekvár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott teáskanál
  • 1 fél mokkáskanál fehér bors
  • 0.5 deci narancslé
Recept idők

Elkészítés:

Aprítsd fel az összetevőket, és halmozd egy tálra. Ha még színesebbé tennéd a keveréket, csemegekukoricát, csípős babot, főtt, mézben megforgatott fehérrépát is adhatsz a zöldséges alaphoz. Sózd és borsozd meg a tojásokat, és ha szereted, egy kevés Cayenne-borssal is szórd meg a karikákat.

Az öntethez alaposan keverd el vagy egy kis üvegben rázd össze annak minden összetevőjét, és öntsd a zöldségekre, majd erre tedd a tojást és kanalazd a tonhalkonzervet.

kapcsolódó Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?
Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?

Tartja még magát a műfaj királya, vagy az olcsóbb termékek képében legyőzőre talál? Tesztünkből megtudhatod!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Tripla paradicsomos, olasz kuszkuszsaláta – ha szereted az olasz konyhát, ezt érdemes kipróbálnod

Ha szereted az olasz konyhát, de egy kicsit egészségesebb formában fogyasztanád a remek ízeit, ezt a salátát neked találták ki. Semmi sem hiányzik belőle, amitől az olasz ételek finomak, de akad benne egy nagy adag friss zöldség, aminek az immunrendszered is örülni fog.

augusztus8., 12:52

Fehérbabos avokádósaláta friss kaporral és citrommal

Natúr sült húsok és grillezett sajtok mellett is nagyon finom ez a gyors saláta, aminek akkor sem lesz semmi baja, ha egy napot áll a hűtőben, úgyhogy a legjobb, ha egyből két adagot készítesz belőle.

augusztus16., 12:24

Füstös padlizsán-dió saláta gránátalmával

Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.

augusztus21., 12:52

Próbáltad már a caponatatésztát? Ha te is szereted a padlizsánt, érdemes egy próbát tenned vele

Ez a mediterrán fogás nálunk jó sok padlizsánnal, házi tésztával és egy kevés fekete olívával készült. Nem bántuk meg, a padlizsán a tészták mellett is remekül működik.

július27., 10:20

Nyári tésztasaláta – ezzel kezdőként sem tévedhetsz

Nincs is jobb nyáron azoknál a fogásoknál, amikből egy nagy adaghoz maximum egy kis tésztát kell főznünk, még jobb, ha az összes, fagyasztóban és hűtőben várakozó zöldség felhasználható bele. Ez a saláta pont ilyen, ráadásul langyosan és jéghidegen is finom.

augusztus7., 12:52

Mustra