Tonhalsaláta naranccsal és zellerrel – alacsony kalóriatartalom mellett is ehetsz finomat

Ha olyan tonhalat veszel, amit nem olajban tartósítottak, akkor jó eséllyel egy adagban még 100 kalória sem lesz. Ez azt jelenti, hogy a sós vízben eltett tonhallal akkor is bátran feldobhatod a salátáidat, ha úgy döntöttél, az új évben egy kicsit diétásabb fogásokat választasz. A hal mellett a narancs és a szárzeller szintén alacsony kalóriás, de nagyon izgalmas finomságok – főleg így egy tálon.

Azért, hogy legyen valami különleges is ebben a fogásban, egy kis narancslekváros-fehérborecetes szósszal dobtuk fel a gyümölcsöt-zöldségeket, amihez már csak néhány keménytojást kell főznöd, és egy laktató, mégis könnyű vacsora kerül az asztalra.

GettyImages-911846892
gabrieldome

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 2 doboz tonhalkonzerv
  • 4 szál szárzeller
  • 2 meghámozott narancs
  • 2 bögre felaprított jégsaláta
  • 4 felkarikázott keménytojás

Az öntethez

  • 1 nagy evőkanál narancslekvár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott teáskanál
  • 1 fél mokkáskanál fehér bors
  • 0.5 deci narancslé
Recept idők

Elkészítés:

Aprítsd fel az összetevőket, és halmozd egy tálra. Ha még színesebbé tennéd a keveréket, csemegekukoricát, csípős babot, főtt, mézben megforgatott fehérrépát is adhatsz a zöldséges alaphoz. Sózd és borsozd meg a tojásokat, és ha szereted, egy kevés Cayenne-borssal is szórd meg a karikákat.

Az öntethez alaposan keverd el vagy egy kis üvegben rázd össze annak minden összetevőjét, és öntsd a zöldségekre, majd erre tedd a tojást és kanalazd a tonhalkonzervet.

Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv? Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?

Tartja még magát a műfaj királya, vagy az olcsóbb termékek képében legyőzőre talál? Tesztünkből megtudhatod!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Füstös padlizsán-dió saláta gránátalmával

Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.

2021. augusztus21., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Grillezettpadlizsán-saláta csicseriborsóval és mandulaszeletekkel

Salátatippekből soha nem elég, főleg nem azokból, amik valóban finomak és nem leszünk tőlük három perc után újra éhesek.

2021. augusztus21., 11:24

Mangó-kacsa saláta – ezt egy hosszú nap után is könnyen összedobod

Főleg akkor remek ez a recept, ha épp van otthon a tegnapi kacsasültből egy kis maradék, ami egy-két tejes fogást már nem ad ki. Ezekkel a remek hozzávalókkal felturbózva hamar menő ebéd vagy vacsora kerekedik belőle.

2021. szeptember13., 12:52

Egészséges és finom: meleg saláta fügével és gesztenyével

Csak dobd bele a két legfontosabb hozzávalót, és készíts egy pikáns mézes-mustáros öntetet ehhez a salátához! Önmagában, krutonnal vagy egy nagy szelet grillezett csirke alatt is nagyon finom.

2021. november10., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek