Különlegesség percek alatt: rozsszendvics hideg sülttel és fahéjas, aszalt paradicsomos szósszal

A karácsonyra általában alaposan felkészülünk sültekkel, ami nem csoda, hiszen nem baj, ha minden ráérő családtagnak jut valami ennivaló anélkül, hogy naponta háromszor sütne, főzne az ember. Ebből aztán sokszor az lesz, hogy másnapra is marad néhány szelet hideg sült, ami azért már nehezebben csúszik, mint előző nap, frissen. Erre mutatunk most egy őrült lájfhekket, egy valódi attrakciót: szendvicset készítünk belőle, nem is akármilyet.

Ebben a rozsos kenyérrel készült szendvicsben minden finom maradék hús új életre kel, amiben egy nagyon izgalmas szósz segít majd neki. Magaddal viheted a munkahelyedre, de lehet belőle szuper ebéd vagy vacsora is. A finom, pirított vajas rozskenyérnek jó barátja a fűszeres hús, és a friss zöldségekből sem lehet baj. Az egészet aszalt paradicsommal elkevert fahéjas ketchuppal dobtuk fel. Ha marad a kulimászból, az sem baj, mert viszonylag sokáig eláll, így egy rakás szendvicset, mártogatóst és tésztaszószt dobhatsz fel vele a következő napokban.

Egy-egy szelet kevésbé aromás sajt fel tudja dobni.
Egy-egy szelet kevésbé aromás sajt fel tudja dobni.bhofack2

Hozzávalók 1 személyre:

A szendvicshez

  • 2 szelet rozskenyér
  • 1 szelet sült hús
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 kisebb marék rukkola
  • ízlés szerint paradicsomszeletek
  • 1 szelet ementáli sajt

A szószhoz

  • 1 csésze ketchup
  • 1 csésze aszalt paradicsom
  • 1 kávéskanál fahéj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Nincs más dolgod, csak a kenyérszeletek belső felét egy kis vajon megpirítani, majd rátenni a rukkolát, a húst, a paradicsomszeleteket és a finom, édeskés, fahéjas szószt, amit előzőleg egy turmixban vagy aprítógépben kevertél simára. 

A karakteres öntet és a hús szerintem már éppen elég bele, de ha tovább pimpelnéd, majonézzel, uborkaszeletekkel és kevésbé aromás sajtokkal tudod feldobni. Paradicsomszeletek nélkül az utazást is klasszul tűri. 

Ha maradt még egy adag sült, és bevállalós vagy, próbáld ki a kecskesajtos-fügés-rukkolás verziót.

 

kapcsolódó Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok
Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok

Roskadásig vannak a hentespultok, te meg csak nézel, hogy mit vegyél vacsorára? Az addig oké, hogy hús. De sertés, marha, kacsa, pulyka vagy csirke? És milyen része? Miből készül a pörkölt, a gulyás, a sült hús vagy éppen a kocsonya?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: sült karfiol édesen és csípősen, narancsos mázzal

Ez a finom, karfiolos fogás kevés kalóriát tartalmaz, és csak egy nagy adag párolt rizst kell főznöd mellé!

január16., 06:24

Citromos-rozmaringos sült burgonya - nyári hangulatú köret mindenféle hús mellé

Egy igazi, nyári köret, ami akkor lesz a legfinomabb, ha van otthon egy kevés füstölt só amit tálalás előtt rászórhatsz a tetejére.

2021. augusztus24., 12:52

Puha, meleg tejes kifli reggelire – így készítsd el

Tejeskávé mellett, egy kis adag, lágy, sós vajjal egyszerűen verhetetlen.

január15., 06:24

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Vegán január diétásan: isteni kuszkuszsaláta jó fűszeresen, aranymazsolával

Magában is laktató, de akkor is remek, ha egy nagy szelet vegán sajtot grillezel hozzá, vagy épp szejtánt rántasz ki mellé.

január12., 06:24

Isteni csirkeszendvics – káposztasalátával és friss kaporral lesz a legtökéletesebb

Grillezd meg néhány perc alatt a csirkét, olvassz rá valamilyen aromás sajtot, majd kerüljön a szendvicsbe egy kanál hideg káposztasaláta társaságában.

2021. július2., 12:52

Mustra