Különlegesség percek alatt: rozsszendvics hideg sülttel és fahéjas, aszalt paradicsomos szósszal

A karácsonyra általában alaposan felkészülünk sültekkel, ami nem csoda, hiszen nem baj, ha minden ráérő családtagnak jut valami ennivaló anélkül, hogy naponta háromszor sütne, főzne az ember. Ebből aztán sokszor az lesz, hogy másnapra is marad néhány szelet hideg sült, ami azért már nehezebben csúszik, mint előző nap, frissen. Erre mutatunk most egy őrült lájfhekket, egy valódi attrakciót: szendvicset készítünk belőle, nem is akármilyet.

Ebben a rozsos kenyérrel készült szendvicsben minden finom maradék hús új életre kel, amiben egy nagyon izgalmas szósz segít majd neki. Magaddal viheted a munkahelyedre, de lehet belőle szuper ebéd vagy vacsora is. A finom, pirított vajas rozskenyérnek jó barátja a fűszeres hús, és a friss zöldségekből sem lehet baj. Az egészet aszalt paradicsommal elkevert fahéjas ketchuppal dobtuk fel. Ha marad a kulimászból, az sem baj, mert viszonylag sokáig eláll, így egy rakás szendvicset, mártogatóst és tésztaszószt dobhatsz fel vele a következő napokban.

Egy-egy szelet kevésbé aromás sajt fel tudja dobni.
Egy-egy szelet kevésbé aromás sajt fel tudja dobni.bhofack2

Hozzávalók 1 személyre

A szendvicshez

  • 2 szelet rozskenyér
  • 1 szelet sült hús
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 kisebb marék rukkola
  • ízlés szerint paradicsomszeletek
  • 1 szelet ementáli sajt

A szószhoz

  • 1 csésze ketchup
  • 1 csésze aszalt paradicsom
  • 1 kávéskanál fahéj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Nincs más dolgod, csak a kenyérszeletek belső felét egy kis vajon megpirítani, majd rátenni a rukkolát, a húst, a paradicsomszeleteket és a finom, édeskés, fahéjas szószt, amit előzőleg egy turmixban vagy aprítógépben kevertél simára. 

A karakteres öntet és a hús szerintem már éppen elég bele, de ha tovább pimpelnéd, majonézzel, uborkaszeletekkel és kevésbé aromás sajtokkal tudod feldobni. Paradicsomszeletek nélkül az utazást is klasszul tűri. 

Ha maradt még egy adag sült, és bevállalós vagy, próbáld ki a kecskesajtos-fügés-rukkolás verziót.

 

Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok

Roskadásig vannak a hentespultok, te meg csak nézel, hogy mit vegyél vacsorára? Az addig oké, hogy hús. De sertés, marha, kacsa, pulyka vagy csirke? És milyen része? Miből készül a pörkölt, a gulyás, a sült hús vagy éppen a kocsonya?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha szereted a különlegességeket: thai curry sertésszűzből, mogyoróval

Egy kicsit csípősen a legfinomabb ez a fogás, amiben a ropogós mogyoró extra élmény. Ha szereted az egzotikus finomságokat, ezt a gyors fogást mindenképpen próbáld ki!

2021. február6., 06:00

Ebédről maradt köret: így csináld a sült rizst!

Kedvenceink azok a zero waste fogások, amiknek „második felvonása” sem véleményes, éppenhogy ehető saláta vagy leves, hanem határozottan felveszi a harcot eredeti verziójával. Nálunk az ebédről maradt köretből készült vacsorára ez a remek rizs, ami nemcsak versenybe szállt köretként tálalt önmagával, de simán el is verte az ízek versenyében.

2021. október10., 15:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Tonhalas-cukkinis nyári szendvics kapribogyóval és rukkolával

Ha nem főznél semmit a kánikulában, dobj össze egy remek szendvicset tonhallal, házi majonézzel és savanykás kapribogyóval.

2021. július4., 10:00

A tonhalas szendvics ezzel a titkos hozzávalóval lesz tökéletes

Naná, hogy a hummusz az, amivel feldobjuk a halas melegszendvicseket, és ha akad otthon fekete olíva, kapribogyó és rukkola, már meg is vannak a szükséges alapanyagok ehhez a finomsághoz.

2021. március7., 11:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek