Különlegesség percek alatt: rozsszendvics hideg sülttel és fahéjas, aszalt paradicsomos szósszal

A karácsonyra általában alaposan felkészülünk sültekkel, ami nem csoda, hiszen nem baj, ha minden ráérő családtagnak jut valami ennivaló anélkül, hogy naponta háromszor sütne, főzne az ember. Ebből aztán sokszor az lesz, hogy másnapra is marad néhány szelet hideg sült, ami azért már nehezebben csúszik, mint előző nap, frissen. Erre mutatunk most egy őrült lájfhekket, egy valódi attrakciót: szendvicset készítünk belőle, nem is akármilyet.

Ebben a rozsos kenyérrel készült szendvicsben minden finom maradék hús új életre kel, amiben egy nagyon izgalmas szósz segít majd neki. Magaddal viheted a munkahelyedre, de lehet belőle szuper ebéd vagy vacsora is. A finom, pirított vajas rozskenyérnek jó barátja a fűszeres hús, és a friss zöldségekből sem lehet baj. Az egészet aszalt paradicsommal elkevert fahéjas ketchuppal dobtuk fel. Ha marad a kulimászból, az sem baj, mert viszonylag sokáig eláll, így egy rakás szendvicset, mártogatóst és tésztaszószt dobhatsz fel vele a következő napokban.

Egy-egy szelet kevésbé aromás sajt fel tudja dobni.
Egy-egy szelet kevésbé aromás sajt fel tudja dobni.bhofack2

Hozzávalók 1 személyre:

A szendvicshez

  • 2 szelet rozskenyér
  • 1 szelet sült hús
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 kisebb marék rukkola
  • ízlés szerint paradicsomszeletek
  • 1 szelet ementáli sajt

A szószhoz

  • 1 csésze ketchup
  • 1 csésze aszalt paradicsom
  • 1 kávéskanál fahéj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Nincs más dolgod, csak a kenyérszeletek belső felét egy kis vajon megpirítani, majd rátenni a rukkolát, a húst, a paradicsomszeleteket és a finom, édeskés, fahéjas szószt, amit előzőleg egy turmixban vagy aprítógépben kevertél simára. 

A karakteres öntet és a hús szerintem már éppen elég bele, de ha tovább pimpelnéd, majonézzel, uborkaszeletekkel és kevésbé aromás sajtokkal tudod feldobni. Paradicsomszeletek nélkül az utazást is klasszul tűri. 

Ha maradt még egy adag sült, és bevállalós vagy, próbáld ki a kecskesajtos-fügés-rukkolás verziót.

 

kapcsolódó Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok
Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok

Roskadásig vannak a hentespultok, te meg csak nézel, hogy mit vegyél vacsorára? Az addig oké, hogy hús. De sertés, marha, kacsa, pulyka vagy csirke? És milyen része? Miből készül a pörkölt, a gulyás, a sült hús vagy éppen a kocsonya?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Nyári lazacburger lime-os majonézzel és uborkával

Egy kicsit különlegesebb lesz a szendvics a lime-mal és sült fokhagymával ízesített majonéztől, így nem is nagyon lesz szükség más aromás ízesítőre ebben a szendvicsben.

július30., 10:44

Olasz húskenyér – szendvicsekben és nyári főzelékek mellett is tökéletes

Egy gyors húskenyér, amiben helyet kaptak kedvenc olasz fűszereid, és ha van még 10 perced, egy nagy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére. Paradicsomos tésztával és saláta mellett is remek.

július30., 10:24

Gombás röszti buggyantott tojással – hétvégi reggelinek tökéletes

Reggelire és gyors vacsoraként is remek ez a fogás, amit mi leginkább egy nagy adag reszelt parmezánnal és friss snidlinggel a tetején szeretünk a legjobban.

július31., 10:24

Spenótos palacsinta tonhalkrémmel - buggyantott tojással a tetején a legfinomabb

Egy igazán extra reggeli, amiben a tonhalas réteg és a palacsinták közül nem hiányozhat egy adag olvadt mozzarella sem.

július31., 12:52

A tonhalas szendvics ezzel a titkos hozzávalóval lesz tökéletes

Naná, hogy a hummusz az, amivel feldobjuk a halas melegszendvicseket, és ha akad otthon fekete olíva, kapribogyó és rukkola, már meg is vannak a szükséges alapanyagok ehhez a finomsághoz.

március7., 11:24

Tonhalas-cukkinis nyári szendvics kapribogyóval és rukkolával

Ha nem főznél semmit a kánikulában, dobj össze egy remek szendvicset tonhallal, házi majonézzel és savanykás kapribogyóval.

július4., 10:00

Mustra