Kezdőként is van remény egy menő ünnepi fogásra: pestóval sült fogasfilé tésztabundában

Egészben vagy adagonként is készülhet ez az egyszerű halétel, ami olyasvalaminek tűnik, amivel órákat dolgoztál, miközben csak a halszeleteket kented meg egy kis pestóval és burkoltad bele a leveles tésztába.

Egy kis paradicsomsaláta illik hozzá.
Egy kis paradicsomsaláta illik hozzá.Fotó: jatrax

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka halfilé (nálunk fogas, de készítheted bármilyen filéből)
  • 1 üveg pesto (úgy 4-6 evőkanál, ha frissen készíted)
  • 1 csomag leveles tészta
  • a sütéshez olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és fehérbors
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Süsd a kissé besózott és borsozott halszeleteket néhány evőkanálnyi fokhagymás oldajban 3-3 percig, majd tedd félre. Amikor kihűltek, akkor kezdj a munkához, – a leveles tészta nem szereti a meleg tölteléket. Bontsd ki a hideg tésztát, kend meg ízlés szerinti pestóval, tedd a közepére a halat és csomagold be. A maradék tésztából karácsonyi sütikiszúrókkal akár mintákat és készíthetsz rá, de a klasszikus hal alakúra is formázhatod, akár adagonként is. Kend meg tojással, és úgy 20 percig süsd 170-180 fokos sütőben. 

Aszalt paradicsommal és balzsamecettel készült paradicsomsalátával a legfinomabb. Nem is kell hozzá más, csak friss olasz fűszerek, olívaolaj és ha van otthon, akkor néhány szem olívabogyó. 

Halászlé fehérben: tárkonyos-citromos halleves
Halászlé fehérben: tárkonyos-citromos halleves

Ez a tárkonyos, tejszínes halleves egy kis citromhéjjal egy kis tengerparthangulatot hoz a karácsonyi asztalra.

Tovább »

Még több recept

Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!

A megszokott, bogyós gyümölcsökkel készült trifle is tökéletes, főleg, ha egy kis rum vagy konyak is kerül a gyümölcsraguba. Ezúttal mégis narancsosan készítettük el, nem is bántuk meg. Ha nem vagy a konyhaművészet doktora, ez a desszert számodra a tökéletes megfejtés.

november26., 06:16

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

Úszd meg az ünnepi desszertet: poharas mézeskalács-tiramisu

Nem kell túl sok időt töltened a konyhában egy-egy klassz, ünnepi hangulatú desszertért, ezt bizonyítja ez a tiramisu is. Mi poharakban készítettük el, így sokkal szebben tálalható a végeredmény.

november27., 06:04

Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

november22., 06:04

Gyömbéres édesburgonya-pite – gesztenyerózsákkal a tetején varázsolhatod ünnepivé

Kevesebb cukorral készítve, kis adagokban előételként is bevetheted, egy nagy piteformában sütve pedig különleges desszert lehet egész télen ez az ünnepi édesburgonya-pite. Ha a karácsonyi időszakban tálalod, tejszínes, édesített gesztenyemasszából nyomj a tetejére díszítést a még különlegesebb ízekért.

november25., 06:24

A grillezett kecskesajt bogyós gyümölcsökkel tökéletes ünnepi előétel

Ha a kecskesajt túl aromás neked, akár halloumival is készítheted ezt a fogást. Érdemes előételként tálalnod a karácsonyi vacsora indításaképp, nyáron pedig frissen grillezett gyümölcsökkel kerüljön a tányérra.

november27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.