Kezdőként is van remény egy menő ünnepi fogásra: pestóval sült fogasfilé tésztabundában

Egészben vagy adagonként is készülhet ez az egyszerű halétel, ami olyasvalaminek tűnik, amivel órákat dolgoztál, miközben csak a halszeleteket kented meg egy kis pestóval és burkoltad bele a leveles tésztába.

Egy kis paradicsomsaláta illik hozzá.
Egy kis paradicsomsaláta illik hozzá.jatrax

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka halfilé (nálunk fogas, de készítheted bármilyen filéből)
  • 1 üveg pesto (úgy 4-6 evőkanál, ha frissen készíted)
  • 1 csomag leveles tészta
  • a sütéshez olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és fehérbors
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Süsd a kissé besózott és borsozott halszeleteket néhány evőkanálnyi fokhagymás oldajban 3-3 percig, majd tedd félre. Amikor kihűltek, akkor kezdj a munkához, – a leveles tészta nem szereti a meleg tölteléket. Bontsd ki a hideg tésztát, kend meg ízlés szerinti pestóval, tedd a közepére a halat és csomagold be. A maradék tésztából karácsonyi sütikiszúrókkal akár mintákat és készíthetsz rá, de a klasszikus hal alakúra is formázhatod, akár adagonként is. Kend meg tojással, és úgy 20 percig süsd 170-180 fokos sütőben. 

Aszalt paradicsommal és balzsamecettel készült paradicsomsalátával a legfinomabb. Nem is kell hozzá más, csak friss olasz fűszerek, olívaolaj és ha van otthon, akkor néhány szem olívabogyó. 

Halászlé fehérben: tárkonyos-citromos halleves Halászlé fehérben: tárkonyos-citromos halleves

Ez a tárkonyos, tejszínes halleves egy kis citromhéjjal egy kis tengerparthangulatot hoz a karácsonyi asztalra.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mézes-narancsos tengeri hal – hideg lencsesalátával még tartalmasabb

Egy jó kis tartalmas nyári fogás, ami a kissé narancsos-snidlinges hideg lencse mellett lesz igazán finom.

2021. augusztus1., 10:24

Cheddar-ral és pestóval töltött csirkemell – nyáron grillezett barackkal és rukkolával érdemes tálalnod

A grillezett barack rózsaborssal, kecskesajttal és mézzel a legfinomabb, ezzel az oldalán a legegyszerűbb csirkés fogásból is különlegesség válik.

2021. július14., 10:24

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

2021. szeptember21., 12:52

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Borsóleves pestóval – remek, olasz hangulatú finomság

Ha még nem próbáltad ezt a könnyű levest, de te is annyira szereted a leveseket, hogy szívesen eszed nyáron is, ezt a remek pestós verziót próbáld ki!

2021. július22., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek