Kezdőként is van remény egy menő ünnepi fogásra: pestóval sült fogasfilé tésztabundában

Egészben vagy adagonként is készülhet ez az egyszerű halétel, ami olyasvalaminek tűnik, amivel órákat dolgoztál, miközben csak a halszeleteket kented meg egy kis pestóval és burkoltad bele a leveles tésztába.

Egy kis paradicsomsaláta illik hozzá.
Egy kis paradicsomsaláta illik hozzá.jatrax

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka halfilé (nálunk fogas, de készítheted bármilyen filéből)
  • 1 üveg pesto (úgy 4-6 evőkanál, ha frissen készíted)
  • 1 csomag leveles tészta
  • a sütéshez olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és fehérbors
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Süsd a kissé besózott és borsozott halszeleteket néhány evőkanálnyi fokhagymás oldajban 3-3 percig, majd tedd félre. Amikor kihűltek, akkor kezdj a munkához, – a leveles tészta nem szereti a meleg tölteléket. Bontsd ki a hideg tésztát, kend meg ízlés szerinti pestóval, tedd a közepére a halat és csomagold be. A maradék tésztából karácsonyi sütikiszúrókkal akár mintákat és készíthetsz rá, de a klasszikus hal alakúra is formázhatod, akár adagonként is. Kend meg tojással, és úgy 20 percig süsd 170-180 fokos sütőben. 

Aszalt paradicsommal és balzsamecettel készült paradicsomsalátával a legfinomabb. Nem is kell hozzá más, csak friss olasz fűszerek, olívaolaj és ha van otthon, akkor néhány szem olívabogyó. 

kapcsolódó Halászlé fehérben: tárkonyos-citromos halleves
Halászlé fehérben: tárkonyos-citromos halleves

Ez a tárkonyos, tejszínes halleves egy kis citromhéjjal egy kis tengerparthangulatot hoz a karácsonyi asztalra.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Szójaszósszal pirított füstölt tofu mézes, grillezett gyümölcsökkel

Ki mondta, hogy egy húsmentes fogás nem lehet igazán finom? Muszáj vitatkoznunk, és van egy jó érvünk is: ez az a gyors vega ebéd, amit a húsimádók is szeretni fognak.

július24., 11:24

Új variáció pestós tésztára: sok tejszínes krémsajttal és ropogós mandulával is próbáld ki!

Ha egy szelet maradék grillezett csirkemell is akad otthon, ki ne hagyd ebből a remek tésztás fogásból!

július19., 12:52

Borsóleves pestóval – remek, olasz hangulatú finomság

Ha még nem próbáltad ezt a könnyű levest, de te is annyira szereted a leveseket, hogy szívesen eszed nyáron is, ezt a remek pestós verziót próbáld ki!

július22., 12:52

Fűszeres-őszibarackos kevert süti nyárra – egy kis karamellszósz teszi igazán érdekessé

A karamellhez elég, ha kis lángon melegítesz néhány evőkanál cukrot, és ha aranybarna, akkor egy kevés sót, vajat és tejszínt adsz hozzá. Létezik ennél egyszerűbb és finomabb öntet?

július24., 12:52

Kevert süti lime-mal és fekete ribizlivel – máklikőrrel elkevert erdeigyümölcs-lekvárral még izgalmasabb

Nem kellenek különleges technikák és eszközök ahhoz, hogy különleges édességeket készíts. Egy-egy rusztikus fogás egy jól eltalált ízkombinációban pont elég a sikerhez.

július25., 10:24

Grillezz bélszínt és tálald parmezánba forgatott, grillezett kukoricával!

Ha egy kicsit elegánsabb grillvacsorát tervezel, amivel nem dolgoznál túl sokat, izzítsd be a szabadtéri sütőt és adj néhány percet az alapanyagoknak. Más dolgod nem is nagyon lesz, de ha még tovább fokoznád, készíts mustáros, zöld borsos szószt a húsnak, és forgasd parmezánba a kukoricát, miután elkészült.

július22., 10:44

Mustra