Egzotikus, ünnepi halétel: fűszeres, kókusztejes halcurry

Vannak, akik minden karácsonykor ugyanazt ennék, és olyanok is, akik imádnak kipróbálni valami újat minden egyes évben. Nekik készültük ezzel az egzotikus halcurryvel.

Egyébként miért várnál az ünnepekig, akár ma este is összedobhatod! Egyszerű és a kókuszos szafttal nagyon különleges vacsora lehet, amihez már csak egy kis párolt rizs kell, és ha szereted a csípőset, akkor egy adag csilipehely a tetejére.

Milyen szépek így.
Milyen szépek így.Fotó: santhosh_varghese

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka tengeri hal
  • 1 darab lime leve és héja
  • 1 kisebb doboz kókusztej (1-2 deci)
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • ízlés szerint fokhagymapor, só és bors
  • 1 mokkáskanál koriander és curry
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 1 deci zöldségalaplé
  • 1 csipet gyömbér
  • 2 megtisztított paradicsom felkockázva
  • 2 szál zöldhagyma zöld szára apróra vágva
  • 1 mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a hagymát, majd 5 perc után a fűszereket, ízesítőket, végül öntsd fel az alapével és a kókusztejjel. Sózd és borsozd a keveréket, majd ha már forró, mehet bele a hal és a paradicsom is. Főzd úgy 8-10 percig, és ha elkészült, akkor tedd hozzá a fél lime levét, a lime héját és a zöldhagyma zöld szárát. Hosszabb lével (több alaplével) levesként is tálalhatod.

India íze, avagy ahány ház, annyi curry
India íze, avagy ahány ház, annyi curry

Nem köri, hanem kari, de mindegy, hogyan ejted, a receptje sem kőbe vésett. Minden vidéken más fűszerekből áll.

Tovább »

Még több recept

Tálald az ünnepi halat idén mézes-citrusos salátával!

Pisztáciával a tetején és egy frissen pirított kalácsszelettel legfinomabb ez a főétel, ami könnyen lehet ünnepi hangulatú egy kis levendulás mézzel és narancshéjjal a tetején.

november25., 06:24

Jönnek az ünnepek, ne hagyd ki a stollent

Mindig jólesik egy-egy szelet a németek püspökkenyeréből, ami jó sokáig eláll, klasszul fagyasztható, és a kimaradt reggeli után szuper tízórai lesz belőle egy szelet. Ha az ünnepek sokadik napján nincs kedved más desszertet tálalni, egy adag tejszínnel és őszibarackszeletekkel akkor is megmenti az ebédet.

november28., 06:04

Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!

A megszokott, bogyós gyümölcsökkel készült trifle is tökéletes, főleg, ha egy kis rum vagy konyak is kerül a gyümölcsraguba. Ezúttal mégis narancsosan készítettük el, nem is bántuk meg. Ha nem vagy a konyhaművészet doktora, ez a desszert számodra a tökéletes megfejtés.

november26., 06:16

A grillezett kecskesajt bogyós gyümölcsökkel tökéletes ünnepi előétel

Ha a kecskesajt túl aromás neked, akár halloumival is készítheted ezt a fogást. Érdemes előételként tálalnod a karácsonyi vacsora indításaképp, nyáron pedig frissen grillezett gyümölcsökkel kerüljön a tányérra.

november27., 06:04

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

Akár egy egyszerű grillezett hal mellett is finom a sült tök kecskesajttal és fűszeres gesztenyével

Ha még tovább fokoznád a fogás ünnepi hangulatát, készíts mellé fekete borsos-gyümölcsös meggyragut. Akár az ünnepi időszakban is klassz főétel, de egyszerű téli vacsoraként is bevetheted.

november26., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.