Egzotikus, ünnepi halétel: fűszeres, kókusztejes halcurry

Vannak, akik minden karácsonykor ugyanazt ennék, és olyanok is, akik imádnak kipróbálni valami újat minden egyes évben. Nekik készültük ezzel az egzotikus halcurryvel.

Egyébként miért várnál az ünnepekig, akár ma este is összedobhatod! Egyszerű és a kókuszos szafttal nagyon különleges vacsora lehet, amihez már csak egy kis párolt rizs kell, és ha szereted a csípőset, akkor egy adag csilipehely a tetejére.

Milyen szépek így.
Milyen szépek így.Fotó: santhosh_varghese

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka tengeri hal
  • 1 darab lime leve és héja
  • 1 kisebb doboz kókusztej (1-2 deci)
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • ízlés szerint fokhagymapor, só és bors
  • 1 mokkáskanál koriander és curry
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 1 deci zöldségalaplé
  • 1 csipet gyömbér
  • 2 megtisztított paradicsom felkockázva
  • 2 szál zöldhagyma zöld szára apróra vágva
  • 1 mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a hagymát, majd 5 perc után a fűszereket, ízesítőket, végül öntsd fel az alapével és a kókusztejjel. Sózd és borsozd a keveréket, majd ha már forró, mehet bele a hal és a paradicsom is. Főzd úgy 8-10 percig, és ha elkészült, akkor tedd hozzá a fél lime levét, a lime héját és a zöldhagyma zöld szárát. Hosszabb lével (több alaplével) levesként is tálalhatod.

India íze, avagy ahány ház, annyi curry
India íze, avagy ahány ház, annyi curry

Nem köri, hanem kari, de mindegy, hogyan ejted, a receptje sem kőbe vésett. Minden vidéken más fűszerekből áll.

Tovább »

Még több recept

Paradicsomos csirkecurry – az indiaiak pörije még izgalmasabb

Ennek az ételnek a nevét eredetileg két, egymástól független indiai kifejezésből okoskodták össze az érte lelkesedő britek. A kari egy elsősorban Dél-Indiában népszerű fűszernövény, a  karhí pedig édeskés-savanykás szósszal készült nyugat-indiai étel. Akárhogy is – legalább lett egy nevünk erre a millióféleképpen elkészíthető, jó fűszeres ragura, ami nálunk kissé csípősen, egy kevés joghurttal a tetején készült.

március22., 06:00

Kevés munkával szeretnél isteni desszertet? Ez a gesztenyetorta meggyel biztos siker lehet!

Ha karácsony, akkor gesztenye, ha gesztenye, akkor süti, ha süti, akkor nem akarunk vele sokat vesződni, de legyen látványos és finom. Tádám!

2019. december18., 12:31

Lehet még finomabb a kedvenced: somlói karácsonyi változatban, gesztenyével és rummal

A somlói mondjuk jöhet akár reggeli előtt is, még a hagyományos változatban is. Tuningolni nem kell rajta semmit, ám ha mégis megtennéd, egy kis rumos gesztenyemasszával teheted ünnepivé.

2019. december19., 11:30

Gyors és egészséges vörösbabcurry – hússal és anélkül is sikere lesz

Még egy olyan fogás, amit ha kifejezetten egészségesen készítenél, akkor elhagyható belőle a hús, ha pedig épp csalónapot tartasz, egy-két kolbászkocka, bacon vagy a sovány szárnyashús is jól áll neki.

január30., 10:40

Ebben van a maradék mézeskalácsok tökéletes helye: mézeskalács-sajttorta levendulamézzel

Egy jó kis mézes alap, egy savanykás-joghurtos sajtkrém, és nagyon különleges mézes öntet lesz az egésznek a végeredménye.

2019. december24., 09:24

Bolondos céklafőzelék zellerrel és kókusszal, tej-, tojás- és gluténmentes recept

Végre kapható a sok finom idényzöldség. Megmutatjuk, hogy a céklából kókusszal és egy kis zellerrel megbolondítva hogyan készíthetsz izgalmas, vitaminokban gazdag, színes, illatos főzeléket tej-, tojás- és gluténmentesen.

április27., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.