Valami régi, valami új, valami kölcsön: fish and chips barna sörös mustárszósszal

Vegyük kölcsön az angolok egyik legismertebb fogását, majd tuningoljuk fel úgy, hogy az egész még élvezhetőbb legyen. A fish and chips pont attól jó, hogy a világ egyik legegyszerűbb étele, ám ha már hal, akkor az ünnepek közeledtével összedobtuk a felpimpelt változatát egy jó sűrű, fűszeres, barna sörös szósszal.

Válaszd ki a kedvenc haladat, forgad meg egy kis panko morzsában, kínálj mellé barna sörrel készült mustárszószt, mindjárt egy izgalmas változatát készítetted el a rántott hal-krumpli párosnak. Miért ne tálalhatnád idén ebben a formában a karácsonyi rántott halat?

Sokféle halból finom.
Sokféle halból finom.Fotó: Nadore

Hozzávalók 2 személyre:

A halhoz

  • 4 halszeletek
  • a panírozáshoz zsemlemorzsa, tojás és liszt
  • a hal előkészítéséhez só, bors és citromlé
  • 4 nagyobb darab burgonya
  • a sütéshez olaj

A szószhoz

  • 1 nagy evőkanál vaj
  • egy fél vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 deci tejszín
  • 1 deci zöldségalaplé
  • 1 nagy evőkanál mustár
  • fél deci barna sör
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál barna cukor
Recept idők

Vágd hasábokra a burgonyát, süsd meg forró olajban. Ránts ki a halat: a nagyjából 2 centi vastag, előre becitromozott és sózótt szeleteket először lisztben, tojásban, majd panko morzsában forgasd meg. (Tengeri halnál tejes-fokhagymás előkészítést is használhatsz a citromos helyett.) Közepes lángot használj, és lapáttal fordítsd meg, hogy ne törjön el. Néhány perc alatt aranybarna lesz a panír, ekkor már ki is lapátolhatod egy tányérra. 

A szószhoz a vajon megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a lisztet is hozzáadjuk. Ezek után felöntjük az alaplével és a barna sörrel, majd a tejszínnel. Néhány keverés után besűrűsödik, ekkor vedd le a tűzről, keverd el benne a mustárt. Ha szükséges, dolgozd el botmixerrel, majd tálald a friss hal mellé egy-egy szelet citrommal. 

Mennyire ártalmas a halakban található higany?
Mennyire ártalmas a halakban található higany?

Higany, műanyag és társai: szegény halaknak sok jut belőlük. És ha mi megesszük a halakat, velünk mi lesz?

Tovább »

Még több recept

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

október17., 06:08

Új karácsonyi desszertet próbálnál ki? Íme az angol christmas pudding!

Persze, hogy nem puding, hanem egy nagyon finom, sűrű és fűszeres desszert.

2019. december20., 09:20

Ez a csirkesaláta most kínai hangulatban készült, nem is bántuk meg

Ez a mézes csirkesaláta egy kis gyömbértől lett igazán keleti hangulatú. Nem is kell mellé más, csak egy kevés párolt rizs és persze a szezámmag a tetejére.

október16., 06:04

Ez a gyors tésztaétel a krémes avokádótól lett még egészségesebb

Az avokádóból semleges íze miatt remek tésztaszószok készülhetnek: ízesítheted fokhagymásra, lehet borsos és céklás, mindenképpen finom lesz majd a tésztán, a kedvenc sajtoddal a tetején.

október16., 06:04

Mandulás aszaltszilva-torta vaníliás tejszínhabbal – karácsonyra tökéletes lesz!

Ez a desszert szuper, ha már unod a megszokott karácsonyi édességeket, és valami újat készítenél. A mandula és az aszalt szilva nagyszerűen összeillenek, a vaníliás tejszínhab pedig egy nagyszerű, visszafogott és krémes kísérő a különleges karácsonyi süti tetején.

2019. december20., 11:24

Ez a kínai sült tészta feketebabszósszal lett igazán autentikus

Egy-két speckó hozzávalót, szószt és fűszert érdemes beszerezned, ha szereted a kínai konyhát. Általában kevés is elég belőlük, sokáig elállnak, és egy egyszerű zöldségköretet is kifejezetten izgalmassá tehetsz velük. Ehhez a tésztához feketebabszószt vettünk, amit ha beszerzel, salátákhoz, húsos fogásokhoz is használhatsz.

október17., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.