Azt hitted, bevállalós vagy? Próbáld ki a jókant, a japán vörösbabzselét gesztenyével!

A japán édességek nem elsősorban cukorból és lisztből, hanem zöldségekből, virágokból, rizslisztből és zöld teából készülnek, visszafogottan cukrozva. Nagyon izgalmasak, főleg azoknak, akik nyitottak arra, hogy egy-két ismert alapanyagot új formában is kipróbáljanak. Például az azukibabot.

Íme a jókan, ami csak néhány egyszerű összetevőből készül: pürésített babból, cukorból és agaragarból. Egy kis főtt vagy kandírozott gesztenyétől pedig még érdekesebb lesz az egész. Az agaragar növényi alapú zselésítő, így akár kalandvágyó vegánoknak is elkészítheted ezt a desszertet. 

Ön bevállalja?
Ön bevállalja?Fotó: bonchan

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 gramm azukibab pürésítve
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 gramm agaragar
  • 1 csésze főtt (kandírozott) gesztenye
  • 3.5 deci víz
  • fél mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a vizet, és ha már forró, oldd fel benne a zselésítőt. Ezek után mehet hozzá a cukor, a só és a bab, majd keverj rajta párat, utána kerüljön a formába. Itt helyezd bele a gesztenyeszemeket is, és várd meg, amíg kihűlve zselészerűvé válik. Szuperizgalmas, nem túl édes, de nagyon egzotikus desszert lesz belőle. 

Wabi sabi: japán út a belső békéhez
Wabi sabi: japán út a belső békéhez

A japán életfilozófia szerint nem kell tökéletesnek lenni.

Tovább »

Még több recept

Banánszusi – olcsó siker a gyerekbulin, de mi ennek inkább örülünk

Nincs is nagyobb csalás egy klassz banánszusinál, ami a bulik sztárja lehet úgy, hogy azért jóval egészségesebb, mint a csipsz vagy a csokitorta.

augusztus9., 06:04

Isteni japán sajttorta csak 3 összetevőből: a népszerű 日本のチーズケーキ

Fehér csokis, krémsajtos szuflétorta.

2019. november11., 12:04

Sárgadinnye-fekete bors granita – könnyű és nagyon különleges édesség

Ha megfelelően előkészítetted, percek alatt összedobod ezt az édességet, ami amellett, hogy egészséges, kifejezetten könnyű, frissítő és kalóriaszegény is.

augusztus8., 08:10

Húsokon és grillezett sajt mellett is tökéletes lesz ez a barackos salsa

Imádjuk, amikor egy fogáson belül az édes, a sós, a csípős és a savanykás ízek is megjelennek, naná, hogy rajongjuk ezt a sokféleképpen felhasználható salsát is.

augusztus9., 06:04

A bab egyik legérdekesebb arca: zöldséges babragu almával

Ünnepnap a vegáknak és azoknak, akik gyakrabban ennének valami egészségeset.

2019. október24., 09:20

Capresenyársak balzsamecetes mártogatóssal – egy klasszikus házibuli-változatban

A hagyományos mozzarellacaprese magányos műfaj, ám ebben a nyársakra húzott változatban tökéletes bulifogás.

augusztus8., 08:12

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.