Azt hitted, bevállalós vagy? Próbáld ki a jókant, a japán vörösbabzselét gesztenyével!

A japán édességek nem elsősorban cukorból és lisztből, hanem zöldségekből, virágokból, rizslisztből és zöld teából készülnek, visszafogottan cukrozva. Nagyon izgalmasak, főleg azoknak, akik nyitottak arra, hogy egy-két ismert alapanyagot új formában is kipróbáljanak. Például az azukibabot.

Íme a jókan, ami csak néhány egyszerű összetevőből készül: pürésített babból, cukorból és agaragarból. Egy kis főtt vagy kandírozott gesztenyétől pedig még érdekesebb lesz az egész. Az agaragar növényi alapú zselésítő, így akár kalandvágyó vegánoknak is elkészítheted ezt a desszertet. 

Ön bevállalja?
Ön bevállalja?Fotó: bonchan

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 gramm azukibab pürésítve
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 gramm agaragar
  • 1 csésze főtt (kandírozott) gesztenye
  • 3.5 deci víz
  • fél mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a vizet, és ha már forró, oldd fel benne a zselésítőt. Ezek után mehet hozzá a cukor, a só és a bab, majd keverj rajta párat, utána kerüljön a formába. Itt helyezd bele a gesztenyeszemeket is, és várd meg, amíg kihűlve zselészerűvé válik. Szuperizgalmas, nem túl édes, de nagyon egzotikus desszert lesz belőle. 

Wabi sabi: japán út a belső békéhez
Wabi sabi: japán út a belső békéhez

A japán életfilozófia szerint nem kell tökéletesnek lenni.

Tovább »

Még több recept

Valami régi, valami új, valami kölcsön: fish and chips barna sörös mustárszósszal

Az ünnepek közeledtével összedobtuk a rántott hal felpimpelt változatát egy jó sűrű, fűszeres, barna sörös szósszal.

november22., 11:24

Maradva a klasszikusoknál: karácsonyi halászlé

Lehet szegedi vagy bajai, a legfontosabb, hogy a hal friss legyen. Sokak szerint a titka az, hogy vegyesen készüljön többféle halból, na és persze, hogy azok frissen kerüljenek a lábasba.

november21., 10:40

Különleges, meleg fogás: diós-babos saláta sült tojással

Segítünk, hogy több dió kerüljön az asztalra.

október7., 10:52

Ünnepi előétel finn hangulatban: vérnarancsos füstölt lazac rukkolával és gránátalmás öntettel

Jöhet néhány falat izgalmas saláta előételnek? Könnyű vacsoraként? Ebédre a munkahelyeden?

november21., 12:00

Olasz étel, ami az ünnepi asztalon is finom: házi tészta csípős garnélával, friss fűszerekkel

A garnélával és a frissen főtt, házi tagliatellével egy olyan isteni fogást készíthetsz, amivel akár az ünnepi menüben is sikert arathatsz, de egy szimpla hétköznapot is fél óra alatt feldobhatsz vele.

november18., 11:24

Dobd fel az ünnepi halat: panko morzsában rántott ponty szerecsendiós burgonyagratinnel

Mindjárt két változatot is mutatunk a tökéletes rántott halra attól függően, hogy tengeri vagy édesvízi halat választottál.

november20., 10:44

Mustra