Íme a jókan, ami csak néhány egyszerű összetevőből készül: pürésített babból, cukorból és agaragarból. Egy kis főtt vagy kandírozott gesztenyétől pedig még érdekesebb lesz az egész. Az agaragar növényi alapú zselésítő, így akár kalandvágyó vegánoknak is elkészítheted ezt a desszertet.

Hozzávalók 4 személyre
- 400 gramm azukibab pürésítve
- 2 evőkanál cukor
- 4 gramm agaragar
- 1 csésze főtt (kandírozott) gesztenye
- 3.5 deci víz
- fél mokkáskanál só
Elkészítés:
Tedd fel a vizet, és ha már forró, oldd fel benne a zselésítőt. Ezek után mehet hozzá a cukor, a só és a bab, majd keverj rajta párat, utána kerüljön a formába. Itt helyezd bele a gesztenyeszemeket is, és várd meg, amíg kihűlve zselészerűvé válik. Szuperizgalmas, nem túl édes, de nagyon egzotikus desszert lesz belőle.

A japán életfilozófia szerint nem kell tökéletesnek lenni.
Tovább olvasom