A legfinomabb sonkás tészta – Így készítsd, ha a gyerekkorod ízeit keresed!

Nem fogyott el az egyébként remekül sikerült húsvéti sonka? Szuper! Egy okkal több, hogy elkészítsd ezt az utánozhatatlanul egyszerű és finom tésztaételt!

Számomra nemcsak a főtt sonka, a tojás és a torma, de a sonkás tészta is elengedhetetlen része a húsvéti időszak falatozásainak. Nemcsak teljesen új életet ad a harmadik-negyedik napra már kissé unalmas sonkának, de igazi kényeztető és otthonos étel is, amivel ráadásul alig van macera. 

GettyImages-519332452
Mariha-kitchen

Ha gyerekkorodban nálatok is ott volt a húsvét utáni napok asztalán, könnyen lehet, hogy ezzel a recepttel a régen elfeledett íz köszön majd vissza. 

Hozzávalók

  • 250 gramm csuszatészta
  • 200 gramm főtt sonka
  • 1 nagy doboz tejföl 20 százalékos
  • 2 darab tojás
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint zsiradék
  • igény szerint reszelt sajt
Recept idők

A csuszatésztát  puhára főzzük – most nem az al dente a cél, hanem az, hogy a végredmény könnyed és omlós legyen. A sonkát kis kockákra vágjuk, zsiradékon kissé megpirítjuk, egynegyed részét félretesszük. Összekeverjük a tejfölt, a két egész tojást, az apróra vágott sonkát és a kifőtt tésztát, ízlés szerint sózzuk, majd a keveréket kivajazott hőálló edénybe halmozzuk. A felületét egyenletesre simítjuk, a maradék pirított sonkakockákkal megszórjuk, és a sonka zsiradékával meglocsoljuk, igény szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk, de anélkül is finom. Forró sütőben pirulásig sütjük.. Melegen és hidegen is remek. 

A tökéletes húsvéti sonka A tökéletes húsvéti sonka

Ízes, szaftos és ellenálhatatlan lesz a végeredmény.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors vacsoratipp: az olaszok citromos tésztája parmezánnal és vajjal a legfinomabb

Az olaszok nagyon szeretik az egyszerűen összeállítható tésztákat, és mi ennek csak örülni tudunk.

2021. november17., 09:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Tészta csípős garnélával és paradicsommal

Ez a fogás akkor is remek, ha csak egy nagyon kevés garnéla van otthon. Ha pedig szeretnéd egészségesebbé varázsolni, akkor tálalás előtt egy jó nagy darab avokádót kockázz a tetejére.

2021. augusztus29., 12:52

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Tészta vajban sült paradicsommal és prosciuttóval

Jöjjön egy gyors, olaszos fogás, ami egyszerűbb már nem is lehetne. Amíg a tészta fő, éppen lesz idő arra, hogy lereszeljünk egy nagy adag parmezánt a tetejére.

2021. augusztus27., 12:52

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

2021. szeptember18., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek