5 különleges vidéki termálfürdő, ahol felmelegedhetsz

Felmelegítenek, kúrálnak, ráadásul minden érzékedet kényeztetik. A legszebb és legkülönlegesebb hazai termálfürdőket ajánljuk a feltöltődéshez.

Nem egyszerű átvészelni az ősz és a tél közé ékelődött fogvacogtatóan hideg és mérhetetlenül nyirkos időszakot. A villamostól, a metrótól, a busztól hazáig gyapjúrétegekbe burkolózva csak arra tudunk gondolni, hogy egy csésze forró teán túl hogyan tudnánk felmelegedni. Semmi kétség, a zimankó túlélésében csak egy termálvizes lazítás segíthet. Olyan hazai fürdőket választottunk, melyek nemcsak lelkileg, de szellemileg is feltöltenek majd.

Demjéni Cascade Resort & Spa

A Demjén Cascade Budapesttől másfél órás autóúttal elérhető varázsvilág. A legenda szerint a fürdő vize a mocsári mágus, Mákony és ellenfelei: Kálmos, a koboldkirály és Abos, az aranybirodalom királyának hű lovagja, Demjén csatájának helyszínén fakadt. Varázserejéről pedig Illangó, a tündér és Lángfog, a sárkány gondoskodott. Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjében az ő történetük elevenedik meg. Lazíthatsz a hangulatos fényekkel megvilágított Tündérmedencében, Kálmos kobold barlangjának vízsugarai alatt, a Termál-öböl gyógyvízében vagy a fényterápiás Titkok barlangja vízi pihenőágyain. A fürdőben bevetheted magad a csúszdavilágba is, a legapróbbak a Mese-sziget vizet locsoló virágai alatt pancsolhatnak, a szárazföldön pedig a sóbarlangban és a szaunabarlangban töltődhetsz fel. Pénteken és szombaton pedig egészen éjfélig lazíthatsz a wellnessrészleg medencéiben. A fürdő szilveszterre különleges csomagokkal készült, itt átlebeghetsz az új évbe, de több napot is eltölthetsz a hotelben.

Árak: Az egész napos felnőttbelépő hétköznap 4990, péntektől szombatig 5590 forint, 65 év felettieknek és diákoknak 8-tól 18 éves korig 4490 és 4990 forint, gyerekeknek 8 éves korig 3990 és 4490 forint, 4 év alatt pedig ingyenes a belépés. Válthatsz 3 órára szóló jegyet is, ez 500 forinttal olcsóbb, mint a teljes napra szóló. A gyógyfürdőbe pedig külön kell belépőt váltanod.

Nyitvatartás: A fürdő hétfőtől csütörtökig 10 órától 21 óráig, pénteken 10 órától 22 óráig, szombaton 9 órától 22 óráig, vasárnap pedig 9 órától 21 óráig tart nyitva.

Egerszalóki Saliris Resort

Az egerszalóki Saliris Resort a város látványossága, a földből feltörő termálforrás által épített mészkődomb, a sódomb mellett található. A képződményre a kültéri medencékből egyenesen ráláthatsz. Vize ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz. Ha a hűvös időben szívesebben időzöl inkább odabent, a fedett részen csobbanhatsz az élmény-, a barlang- és a pezsgőfürdőben, a legkisebbek pedig a gyerekpancsolóban, de akár a kinti medencékben is lazíthatsz a hóesésben. A Szaunavilág gőzkabinnal, finn, aroma- és bioszaunával vár, ahol a szaunamesterek jeges, sörös, sós és mézes felöntéseket alkalmaznak. A belépő ide fejenként 2000 forint egy napra. Ha viszont a Saliris Resort melletti Nosztalgiafürdőt választod, nem csak a belépőt úszhatod meg olcsóbban (a teljes árú, egész napos jegy 1500, a nyugdíjas és a gyermek pedig 1200 forint), pénteken és szombaton éjjel egy óráig mártózhatsz. 

Az egerszalóki sódombot a földből feltörő termálvíz építette
Az egerszalóki sódombot a földből feltörő termálvíz építette

Árak: Az egész napos felnőttbelépő 5800, a 65 év feletti senior 4800, a gyermek 14 éves korig pedig 4300 forint. Válthatsz három órára szóló jegyet 3400, 2400 és 1900 forintért.

Nyitvatartás: A fürdő 10 órától 20 óráig, a Szaunavilág 11 órától 19:30-ig tart nyitva.

Makói Hagymatikum

A makói Hagymatikum nagy valószínűséggel az ország legszebb termálfürdője. A Makovecz Imre tervei alapján készült organikus épület kupolái hagymákra emlékeztetnek, a lenyűgöző belső térben pedig levéllé bomló oszlopok sorakoznak. A fürdő élmény a szemnek és a testnek. A fedett részen átélhetsz egy trópusi vihart a barlangmedencében, élvezheted a brüggölő gyógymedence feltörő vízsugarait, a kalandmedencében pedig körbelebegheted a sodrófolyó közepéből emelkedő legnagyobb oszlopot.

Ezenfelül sakkozhatsz, tökéletesítheted az úszótechnikádat, szakemberek segítségével gyógytornázhatsz vagy egyszerűen csak lazíthatsz. A legapróbbak három különböző medence közül választhatnak, a szauna szerelmesei pedig bevethetik magukat a gőzkabinba, a fényterápiás, az intim, az aroma-, a gyógynövényes, az infra-, a makói, az alföldi vagy a finn Kelo-szaunába. Péntekenként és szombatonként az élmény- és gyógymedencében éjszakai fürdőzésre is benevezhetsz 19:30 és 24 óra között (a belépő 1500 forint). December 8-án 13 és 19 óra között a fürdő az apróságokat Mikulás-partival várja, ahol lesz Csiga Duó-koncert, zenés kívánságműsor, ide ellátogat a Mikulás és a Hagymamanó is.

A makói Hagymatikum lenyűgöző épületét Makovecz Imre tervezte
A makói Hagymatikum lenyűgöző épületét Makovecz Imre tervezte

Árak: Az egy napra szóló felnőttbelépő 2600, a nyugdíjas, a diák és a gyermek pedig 1900 forint.

Nyitvatartás: Az élménymedence 8-tól 20 óráig tart nyitva, pénteken és szombaton éjfélig éjszakai fürdőzésen is részt vehetsz, a szaunák hétfőtől csütörtökig 11-től 20 óráig, pénteken és szombaton 11-től 24 óráig, vasárnap 11-től 20 óráig látogathatók.

Miskolctapolca Barlangfürdő

A miskolctapolcai, barlangfürdővé alakított, több százezer éves, természet alkotta tavasbarlang páratlan jelenség egész Európában. Mivel vizének sótartalma alacsonyabb, mint általában a gyógyvizeké, ezért korlátlan ideig időzhetsz benne. Mind a hét medencéje páratlan feltöltődést biztosít, a legizgalmasabb talán mégis a meghitt Csillagterem és az Öreg barlangi medence. Három lávaköves finn szaunában is melegedhetsz, vagy választhatod a gőzkabint és az infraszaunát. Zenés éjszakai fürdőzésen is részt vehetsz, december 16-án habpartizhatsz, december 30-án pedig retro slágerekkel készülhetsz a szilveszterre (a belépő egységesen 2000 forint). 

Miskolctapolca tavasbarlangját több százezer évvel ezelőtt alkotta a természet
Miskolctapolca tavasbarlangját több százezer évvel ezelőtt alkotta a természet

Árak: Az időkorlát nélküli felnőttbelépő 2600, a gyermek, a diák és a nyugdíjas 2100 forint, 4 év alatt ingyenes a belépés. Az előre meghirdetett éjszakai fürdőzések ára 2000 forint.

Nyitvatartás: A barlangfürdő és a szaunapark minden nap 9 órától 20 óráig tart nyitva.

Hévízi-tó

A Hévízi-tó Európa legnagyobb gyógyhatású meleg vizű tava. Az első fürdőházat még az 1700-as évek második felében építette Festetics György, azóta pedig a fürdőzni és gyógyulni vágyók egyik legkedveltebb hazai célpontja. Jó hír, hogy a 30 fokos vízben télen is megmártózhatsz az indiai tündérrózsák és a kis vöcsökök között, ugyanis a kicsapódó gőz nem engedi lehűlni a vizet. A tófürdőn kívül igénybe vehetsz három beltéri medencét is masszázselemekkel, súlyfürdővel vagy iszappal.

A Hévízi-tóban télen is megmártózhatsz
A Hévízi-tóban télen is megmártózhatsz

Árak: A tófürdőbe különféle jegytípusok közül válogathatsz. Az egész napos felnőttbelépő 5200, a 3 órás senior 60 éves kortól 2500, a gyerek 14 éves korig 1600, a diák pedig 2500 forint.

Nyitvatartás: A fürdő 9 órától 16-30-ig látogatható.

Oszd meg másokkal is!
Mustra