Ezek lesznek 2018 legmenőbb kajái

Ki tudna nemet mondani egy szelet rózsaszín pirítósra?

Hát egy adag ínycsiklandó fehérjefagyira? A Daily Mail összeszedte a legfurcsább ételeket és ételnek látszó tárgyakat, amelyek egy kis szerencsével akár slágertermékké is válhatnak 2018-ban. Például a legundorítóbb élelmiszer kategóriában.

2 decis borok

Egy kutatás szerint egyre inkább jellemző, hogy mivel azok, akik egyedül élnek, nem bíznak benne, hogy meg tudnak állni egy pohárnál, egy egész üveg helyett csak egy kétdecis, dobozos bort vásárolnának. Az itt-ott nálunk is feltűnő dobozos fröccs, és az egyre kisebb kiszerelésekben kapható, néhány decis borokkal könnyebb a mértéktartás, és meg sem romlanak, ha valaki csak egy pohár bort szeretne a vacsorája mellé.

Our lightly sparkling cans of Pinot Grigio pair well with.... F R I D A Y 💃🏼 #wineinacan #tgif #fridayfizz #hurryup5pm #wineoclock

Most Wanted Wines (@mostwantedwines) által megosztott bejegyzés,

Vegaburger, ami vérzik

Úgy tűnik az összeszáradt lábtörlők textúrájára emlékeztető vegaburgerek poklából kiutat kereső vegák és vegánok, azon belül is a meghasonlottabb, a húst elvető, titkon mégis egy jó véres burger állagát hiányoló vegetáriánusok is célkeresztbe kerülnek jövőre. Őket próbálják megcélozni azok a cégek, amelyek céklalével és a hüvelyesekben megtalálható fehérjéből előállított szósszal próbálják elérni, hogy egy kevés „vér” is jöjjön abból a szaftos és íncsiklandozó növényekből készült burgerből.

shutterstock 320679764

Rózsaszín kenyér

Mivel egyre többen figyelnek arra, hogy kevesebb egyszerű szénhidrátot fogyasszanak, a kenyéreladások csökkenni kezdtek az utóbbi időben. A Marks & Spencer éppen ezért magasabb fehérjetartalmú, céklával vagy paprikával megfestett, rózsaszín és pirosas kenyerekkel próbálja visszacsalogatni a vásárlókat.

shutterstock 626841992

Gombás kávé?!

Egy finn vállalat úgy gondolja, hogy piacképes termékről van szó. A kávé mellé a koncentrálóképességet és az anyagcserét is segítő gombákat keverő Four Sigmatic számos formában kínálja az első hallásra kicsit furcsa terméket.

Gueessss whaaaat? Our Matcha with Lion’s Mane is back in stock! Head to our webstore to get it today! #matcha #onshrooms #backinstock

Four Sigmatic (@foursigmatic) által megosztott bejegyzés,

A jákafa gyümölcse

Akár 30 kilósra is dagadhatnak a gyümölcsök, amelyeket előre szeletelt és szárított formában is árulnak. Nyersen rendkívül édesek, ha megfőzik őket viszont húsra emlékeztető, sós ízük lesz.

shutterstock 681635947

Tök…kása

A gyümölcsökkel fogyasztott zabkása kevesebb szénhidrátot tartalmazó alternatívái is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Angliában. A tökkel és liszttel készült változat mellett a paradicsomos, hagymás és baconös verziók is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

shutterstock 143306239

Fehérjefagyi

Mert hát a fagyiból tényleg nem egyszerű kihívás csak egy keveset enni, főleg ha egy egész doboz áll az ember rendelkezésére. A Breyers Delights csemegéi talán segíthetnek ezen, a nagyobb fehérjetartalmuknak köszönhetően laktatóbbak ugyanis, ráadásul így tulajdonképpen az sem tragédia, ha csak féldoboznál áll meg a malomkő. Feltéve hogy finomak is.

Virágíz

A Daily Mail szerint a virágízű ételek térhódítása is elkerülhetetlennek tűnik, egyre több ugyanis a levendulás vagy éppen ibolyás ízű édesség a polcokon.

shutterstock 623931812

Pandanlevél

A csavarpálma zöld színű levelét elsősorban Dél-Kelet Ázsiában használják. A vanília ízére emlékeztető leveleket desszertek ízesítésére, de rizs mellé főzve, vagy csirketekercsekhez is fel lehet használni.

shutterstock 752795662

Gyökerestül-tüskéstül

A szőröstül-bőröstül vega változata. Az állat minél nagyobb részének hasznosítására törekvő, a lehető legkevesebbet elpazarló húsevők hozzáállását a sokszor amúgy is a környezetvédelem kedvéért növényevővé vált vegák is elirigyelték. Az egyre népszerű trend, amely a növények összes részének felhasználását írja elő 2018-ban fog igazán nagyot szólni a Mail szerint.

shutterstock 138399413
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek