Czompa Fanny a BGE-KVIK vendéglátás-szálloda szakirányos III. évfolyamos hallgatója a dobogón végzett az Olivier Roellinger francia szakácsversenyen, melynek a témája a fenntartható fejlődés keretében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei volt.
Roellinger három csillagot szerzett magának, majd a fenntartható tengeri halászat mellett tette le a voksát, visszavonult egy kastélyba, ahol étterem és hotel is várja a vendégeket.
A korábban francia, majd spanyol versenyzőkkel megrendezett versenyt, idén első ízben 30 ország részvételével európai szintűre terjesztették ki, és négy helyszínen bonyolították le.
Czompa Fanny fél éve készült a megmérettetésre, és április 20-án megnyerte a Lengyelországban megrendezett versenyt, ahol Észak- és Kelet-európai versenyzők vettek részt. A professzionális recept szerinti étel elkészítésére két és félóra, míg a háziasszonyira fél óra állt rendelkezésre.
Ugyanazt kellett kétféle módon elkészíteni, a profi és az amatőr változat között elég markáns különbség volt, látványban mindenképp.
A diáklány ezzel az eredményével bekerült a Tengeri halak és Tenger gyümölcsei szakácsok nemzetközi csapatába. Fanny felkészülésében segített Tischler Petra, a Costes Downtown sous chefje, aki szintén a Vendéglátóipari Főiskolán tanult, valamint Laurent Lemal a francia 2015 Bocuse d’Or győztese, Hidvégi Hedvig, Balog Siposné Szőcze Anikó és dr. Sándor Dénes.
Ez pedig a háziasszony változat, aminek az elkészítésére mindössze fél órája volt a versenyzőknek. Czompa Fanny megkeresésünkre elmondta, hogy szeretne államvizsgázni, aztán pedig egy fine dining étteremben eltölteni a gyakorlati idejét, ahol tovább fejlődhetne. A korábban Németországban is élt lány szívesen menne külföldre, hogy ott sajátítsa el a szakma titkait.